Bladerdeeg hapjes met gehakt en pittige mayo

Hey lieve lezers van Bookstamel, Yes deze week heb ik eindelijk weer een paar recepten kunnen uitwerken. Want woensdag is toch echt recepten dag op mijn blog en ook voor kerst heb ik een aantal leuke recepten voor jullie. Momenteel ben ik echt in een mood van lekkere snelle en simpele gerechten die iedereen kan maken. Voor dit recept heb je maar 7 ingrediënten nodig en verder een mengkom een oven een bakplaat met bakpapier en een scherpmesje nou dat heeft iedereen wel in huis toch. De pittige Mayo in dit recept kun je ook vervangen door een Mayonaise met Chillisaus naar smaak. Maar geloof me deze bladerdeeg hapjes met gehakt en Pittige Mayo zijn een succes op elk feestje en een heerlijk ontbijtje op een dag na een kater.

Foto van de bladerdeeg hapjes met pittige mayo

Recept bladerdeeg hapjes met gehakt en pittige mayo.

Wat heb je nodig voor 10 bladerdeeg hapjes met gehakt en pittige mayo.

 • 5 plakjes bladerdeeg (Laat deze ontdooien)
 • 1 ei
 • 300 gehakt
 • 1,5 eetlepel Amerikaanse burger kruiden (Heb je deze kruiden niet in huis meng dan chilipoeder, paprikepoeder, knoflookpoeder en peper en zout door elkaar en gebruik dit)
 • een handje zwarte sesam zaadjes
 • 2,5 el Mayo
 • 1/2 tot 1 el sriracha

Zo maak je de bladerdeeg hapjes met gehakt en pittige mayo

 • Snijd de bladerdeeg plakjes doormidden
 • Meng het gehakt met de Amerikaanse burger kruiden of het kruidenmengsel.
 • Draai van het kruidenmengsel 10 gehaktballetjes.
 • Nu ga je de hapjes maken leg een balletje gehakt op een plakje bladerdeeg en rol het op. Duw het uiteinde een beetje aan.
 • Leg de hapjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
 • Kluts een eitje en smeer een beetje van het ei mengsel over de gehakthapjes.
 • Strooi over de bladerdeeghapjes een beetje sesamzaadjes.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Bak de bladerdeeg hapjes in ongeveer 20 min (De tijd kan per oven verschillen dus ik zeg altijd hou het vanaf 15 minuten in de gaten. Soms zijn ze wat eerder klaar en soms moeten ze 5 minuten langer.
 • Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha tot een sausje

Dat was het nou makkelijk om te maken toch 🙂 Heb je nog vragen of heb je de Bladerdeeg hapjes met gehakt en pittige mayo gemaakt dan zou ik het leuk vinden als je een berichtje achter laat in de comments!

Heb je nou meer zin in een lekker hapje met Vis maak dan eens mijn Pizza met zalm en avocado! Heb je een feestje maak dan een mooie plank met beide warme snacks erop succes verzekerd!

Eetsmakelijk.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
L. Meester
L. Meester
1 jaar geleden

Oh, dat kan natuurlijk ook. Bij bladerdeeg denk ik vaak aan zoet, maar pittig kan ook

nicole orriens
1 jaar geleden

Dankjewel voor het recept. Ik krijg er meteen zin in om ze op te eten!

Claire
Claire
1 jaar geleden

Oeeee ik ben dol op bladerdeeg hapjes en die Amerikaanse burgerkruiden is goddelijk! Ik zou alleen het gehakt vervangen voor een vegan variant. Maar dankjewel voor de inspiratie!

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Ik vind bladerdeeghapjes altijd erg lekker, nu de pittige mayonaise nog proberen

Uniek overnachten
1 jaar geleden

Mmmm die zien er lekker uit! Die wil ik dit weekend ook wel eens maken.

Caroline
Caroline
1 jaar geleden

Heerlijk zeg, en zo makkelijk om te maken. Dit ga ik onthouden om te maken als er visite komt.

Tessa
1 jaar geleden

Dit klinkt als een lekker hapje dat je gemakkelijk zelf kunt maken

Mandy
Mandy
1 jaar geleden

Oehh! Die zien er heerlijk uit. Ik hou echt van bladerdeeg hapjes <3

trackback

[…] Benieuwd geworden naar meer bladerdeeg hapjes? Probeer dan eens mijn bladerdeeg hapjes met gehakt en pittige mayonaise. […]

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x