Zwaartekracht van Olivia Lewis

Hey lieve lezers van Bookstamel, Op deze maandag heb ik weer een leuke recensie voor jullie! Dit keer over het boek Zwartekracht van Olivia Lewis. Deze week mag ik weer naar het ziekenhuis voor mijn handen ik hoop jullie daar zaterdag meer over te kunnen vertellen. Ik ben echt super benieuwd want de pijn in mijn rechterhand is echt niet tof! Maar gelukkig hebben we al die prachtige boeken van o.a Nederlandse en Vlaamse auteurs om de tijd te verdrijven. Zwaartekracht is het eerste deel in de nieuwe serie van Olivia Lewis. Maar dit boek is wel het leukste om te lezen na de King en Queen serie van Olivia omdat de personages uit die series ook terug komen in dit boek.

Foto van de cover van het boek Zwaartekracht van Olivia Lewis

Recensie Zwaartekracht.

Titel: Princess 1 – Zwaartekracht Auteur: Olivia Lewis Uitgeverij: De Fontein Genre: New Adult Cijfer: 9

Hier gaat Zwaartekracht over.

Nadat ze twee jaar op haar grote liefde Jake heeft moeten wachten, staat Ivy nu voor een duivels dilemma. Zij is de enige die de juiste keuze zal kunnen maken.

De zestienjarige Ivy Seegers heeft behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen en wil gewoon rust. Maar wanneer ze Jake Valen ontmoet, verandert haar leven compleet. Ivy voelt zich enorm tot hem aangetrokken en de onaangepaste, vrijgevochten Jake ervaart hetzelfde. Maar nog diezelfde avond wordt hij opgepakt en verdwijnt hij voor twee jaar achter de tralies…

Ivy is achttien wanneer Jake weer vrijkomt. Ze heeft twee lange jaren op hem gewacht, maar overleeft hun prille liefde Jakes verlangen naar vrijheid?

Uiteindelijk staat Ivy voor groot dilemma waarbij alleen zij kan de juiste keuze maken…

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd begin ik met de cover en hoewel deze prima bij het verhaal past is het niet helemaal mijn smaak. Als ik deze cover in de winkel zou zien dan zou ik hem niet zo snel oppakken. Maar ik werd wel nieuwsgierig door de flaptekst en ook de titel vind ik prima. Al met al dus een voldoende voor de buitenkant van het boek. Tijd om naar de inhoud te gaan.

En laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen de inhoudt van dit boek heeft mij echt weten te verassen. Ik verwachte eigenlijk gewoon een leuk new adult verhaal maar wat ik kreeg was een prachtig complex new adult verhaal boordevol onverwachte wendingen en mooie gevoelige onderwerpen. Een van de onderwerpen is een onderwerp waar ik niet vaak over lees in boeken namelijk een postnatale depressie. Maar verder komen er nog veel meer belangrijke onderwerpen aan bod zoals liefde, doorzetten, vergeving, iemand niet op het eerste gezicht beoordelen en ga zo maar even door.

Tussen al deze onderwerpen zitten mooie familie banden verweven en een ontluikende liefde. Verder ben ik vooral fan van Ivy het hoofdpersonage. Dit personage is ontzettend goed neergezet en ik hou van haar heerlijke eigenwijze karakter en hoe ze opkomt voor zich zelf tegenover haar vader al is dat niet altijd zo netjes! Jullie merken het misschien al aan mijn schrijven ik ben echt heel enthousiast over dit boek. Maar aan de andere kant ben ik ook echt bang om veel te veel aan jullie te verklappen.

Het verhaal wordt in elk geval verteld vanuit meerdere personages en dat vind ik super leuk omdat je op die manier de gedachten en gevoelens van meerdere personages leert kennen. Het verhaal is meeslepend en leest lekker vlot weg. En dat einde jeetje Olivia Lewis wat doe je me aan. En nu moet ik gaan zitten wachten tot 13 december want dan komt het vervolg op dit boek uit. Die ik zeker ga lezen want ik ben reuze benieuwd hoe dit verhaal verder gaat. Ik kan dan ook niet anders dan Zwaartekracht een dikke 9 te geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
1 jaar geleden

Leuke review.
Ik lees niet zo vaak New Adult maar deze klinkt tof.
Binnenkort ga ik aan de Structure serie beginnen dus dat blogbericht ga ik nog niet lezen. 😊

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x