De favorieten van Johanna Lime

Hey lieve lezers van Bookstamel, Marjo Heijkoop alias Johanna Lime heeft in 2019 al eens mee gedaan aan de blogs van eigen bodem maar ondertussen heeft ze weer een paar nieuwe boeken uitgegeven. Tijd dus om deze auteur toch weer eens het hemd van het lijf te gaan vragen en wat beter te gaan leren kennen. Maar omdat ik Johanna Lime al aan jullie heb voorgesteld doen we het dit keer een beetje anders. We gaan het eerst eens hebben over de favorieten van Johanna Lime.

Foto van Johanna Lime met een olifant.

De favorieten van Johanna Lime

Wat was je favoriete boek als kind?

Ik weet de titel niet meer, maar het verhaal ging over een kuiken dat in een eenden familie terecht kwam en moest leren zwemmen, dat was mijn favoriete kleuterverhaal. Van de boeken van W.G. van der Hulst vond ik het plekje dat niemand wist het mooiste en ik las graag de boekjes van Ernstjan en Snabbeltje van Jaap ter Haar.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Het weerwolfprincipe van Clifford D. Simak vond ik als tiener het mooist en Kinderen van morgen van A. E. van Vogt, nu lees ik Nederlandstalige fantasy en sciencefiction en daar kan ik niet echt een favoriet uit kiezen omdat er zoveel goede boeken zijn.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

Schrijven doe ik aan de grote tafel in mijn woonkamer, lezen doe ik altijd een poosje voor het slapengaan in bed. Of in de zomervakantie buiten op een plekje in de schaduw.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Garnalencocktail vooraf, roerbakgroenten met kipfilet blokjes en kerriesaus met zilvervliesrijst als hoofdgerecht en vanillevla met yoghurt toe.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Ik drink graag koffie met een lekkere stroopwafel.

Welk land is je favoriete vakantie land?

Denemarken

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Vanille

Wat is je favoriete restaurant?

Een Chinees restaurant

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

Mijn huis, daar wil ik voorlopig nog niet weg omdat er zoveel herinneringen aan zitten.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

Black Sabbath en Dio

Welke auteur vind je steengoed?

Anaïd Haen en Django Mathijsen

Wat is je favoriete tv programma of film?

Twee voor twaalf; Earthsea

Wie is je favoriete acteur of actrice?

Keanu Reeves

Wat is je favoriete dier?

Een olifant

Welk luchtje is jouw favoriet?

Lelietje van dalen

Dit waren de favorieten van Johanna Lime super leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjo
11 maanden geleden

Gefeliciteerd met vijf jaar blogger zijn, Melanie

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x