Nonchalant van Martine Hoogschagen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes we zitten nog steeds in een heerlijke leesflow van minimaal 3 boeken in de week! Zo fijn, eindelijk komt er namelijk weer wat meer ruimte in mijn boekenkast. Nee boeken doe ik niet weg maar ze gaan wel van mijn kast met boeken die ik nog moet lezen naar de kast met boeken die ik al gelezen heb. Inmiddels heb ik zoveel boeken dat ik misschien aan het einde van dit jaar toch wel wat boeken weg moet gaan geven. Maar voor nu durf ik daar nog niet aan te denken. Een van die boeken die van kast is geswitcht deze week is Nonchalant van Martine Hoogschagen. Over dit boek gaan we het in de recensie van vandaag dan ook hebben.

Morgen zal ik weer een dagboek post plaatsen met een korte update over hoe het met mij gaat en wat de plannen voor mijn blog de komende tijd zijn. En geloof me er komen echt super leuke dingen aan!

cover van het boek nonchalant

Recensie Nonchalant

Titel: Nonchalant Auteur: Martine Hoogschagen Uitgeverij: Selfpubber Genre: Feelgood Cijfer: 7

Hier gaat Nonchalant over.

Lynda Schipper gaat voor een jaar in een klein dorpje aan de Atlantische kust in Frankrijk wonen.  Ze wil er voor haar foodblog recepten verzamelen van gerechten die Fransen thuis doordeweeks eten. Lekker snel en simpel. Maar ze rekende er niet op dat ze met haar Nederlandse directheid en haar stadse mentaliteit op het Franse platteland wat in de problemen zou komen. Franse mannen blijken zich ook heel anders te gedragen dan ze verwacht had. En dan zijn er nog de ongemakken die het wonen op het Franse platteland met zich meebrengt…Gaat Lynda het wel redden en komt het goed met haar blog? 

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd bij de cover. Deze vind ik prima maar niet wauw ik vind het lettertype niet heel mooi en de 1 te groot aanwezig. Maar het geeft wel een goed beeld van de sfeer van het verhaal. De titel vind ik ook prima en door de flaptekst werd ik nieuwsgierig dus dat is allemaal prima.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Nonchalant is een verhaal wat mij gelijk aantrok het gaat namelijk over Lynda die een foodblog wil beginnen in Frankrijk. Nu ben ik zelf ook blogger en praat ik graag over eten dus ik herkende veel van de struggels waar Lynda met haar blog mee te maken krijgt. Dat deel van het verhaal zit dan ook prima in elkaar. Ik vond het vooral leuk dat de blog niet gelijk goed loopt maar Lynda echt met vallen en opstaan leert hoe bloggen nu eigenlijk werkt.

Wat ik ook ontzettend leuk vind in dit verhaal zijn de kleine weetjes over de gewoontes in Frankrijk. De verschillen tussen de open en nuchtere Lynda en haar Franse buren. Je kunt merken dat de auteur zelf ooit naar Frankrijk is verhuisd want ze weet waarover ze vertelt. De verhaallijn zit op zich dus prima in elkaar. De thema’s zijn ook prima denk aan vriendschap, liefde, loslaten en doorzetten. In potentie heeft dit verhaal dus alles om een geweldig verhaal te zijn.

Maar ik bleef toch steken op gewoon vermakelijk verhaal een mooie voldoende. Dit kwam vooral omdat ik de personages toch wel wat vlak vond blijven. Het lukte me niet om echt goed mee te leven met de personages. Lynda leren we op zich wel goed kennen maar haar emoties en gevoelens kwamen niet altijd helemaal goed tot uiting. De bij personages zijn leuk maar ook hier geld het zelfde er wordt wel vertelt wie ze zijn en wat ze doen maar ik mis echt de gevoelens dat stukje waardoor je denkt nee doe het niet of jaaaaa wordt verliefd dat je echt van minuut tot minuut mee leeft met de personages.

Al met al dus zeker een goed debuut en ik ben benieuwd wat deze auteur in de toekomst nog gaat schrijven! Dit boek krijgt dan ook een mooie 7 van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

In het verhaal bakt Lynda een appeltaart ik hou ook enorm van appeltaart dus deel ik graag met jullie mijn recept voor oma’s appeltaart met cakevulling.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martine Hoogschagen
1 jaar geleden

Hoi Melanie,
Heel veel dank voor het lezen van mijn debuut Nonchalant en jouw recensie. Je hebt me heel blij gemaakt. Je hebt heel goed de essentie van het boek opgepakt met wat ik graag door wilde geven aan de lezer.
Ook heel veel dank dat je mee wilt doen aan de blogtour eind dit jaar/begin volgend jaar van het kookboek Fast French Food dat geïnspireerd is op Nonchalant. We houden contact.
Groetjes,
Martine

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x