Vraag het aan Veerle van Renée Olsthoorn

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ik zei het jullie al eerder de leesflow is helemaal terug. Ik ben echt zo aan het genieten van alle verhalen die ik aan het lezen ben. Inmiddels heb ik al weer boek 46 van dit jaar uit. Aan het begin van dit jaar had ik mijn leesdoel op 100 boeken gezet. Toen dacht ik nog dat dit een makkie zou worden. Maar ja operaties verbouwingen en ik bleef steken rond de 30 boeken. Toen besefte ik dat het dit jaar wel eens zou kunnen gebeuren dat ik mijn leesdoel niet zou gaan halen. Maar met nog 55 boeken te gaan in 4 maanden moet dit misschien toch nog wel lukken. Maar zo niet is het helemaal prima want lezen doen we voor de lol en niet als wedstrijdje! Tijd om jullie mee te gaan nemen in mijn mening over het boek Vraag het aan Veerle van Renée Olsthoorn.

Foto van het boek Vraag het aan Veerle van Renée Olsthoorn

Recensie Vraag het aan Veerle.

Titel: Vraag het aan Veerle Auteur: Renée Olsthoorn Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Vraag het Veerle over.

‘Vraag het aan Veerle’ is het eerste deel van de Sportschooltrilogie van Renée Olsthoorn. De 23-jarige Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature komt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker én Zumba-instructrice. Nice, nu kan ze sporten én geld verdienen! Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde… Hoe goed je advies aan anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger.

Dit vind ik van het boek.

Yes tijd om het over Vraag het aan Veerle te gaan hebben. De cover van het boek vind ik lekker vrolijk. Je krijgt er gelijk een lekker feelgood gevoel van. De titel vind ik prima en de achterflap tekst is ook niks mis mee. Dit boek heeft dan ook een prima buitenkantje.

En dan gaan we het over het verhaal zelf hebben. Vraag het aan Veerle is het tweede boek dat ik lees van Renée Olsthoorn. Eerder las ik al Josefiens zevende hemel. Het eerste wat mij opviel was dat Renée Olsthoorn enorm is gegroeid in haar schrijfstijl. De personages in Vraag het Veerle zijn complexer. Hoewel er best wel wat personages voorbij komen denk aan de vriendinnen van de Zumbaclub of haar buurvrouw dragen al deze personages wel wat bij aan het verhaal. Elk personage heeft een eigen karakter waar je ze gelijk aan kan herkennen. De dynamiek tussen de verschillende personages is ook heerlijk!

Op momenten in het verhaal heb ik echt met een glimlach op mijn gezicht gezeten. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een enorme kluns ben. Doordat ik met een oog niks zie kan ik afstanden moeilijk inschatten. Toen er dan ook een personage met haar billen in de brandnetels belande lach ik helemaal dubbel van het lachen. Dat beeld kon ik me zo goed voor de geest halen en deed me een beetje aan mezelf denken.

Naast de vrouwen hebben we natuurlijk ook een aantal mannelijke personages de belangrijkste is natuurlijk degene waar Veerle als een blok voor valt. Maar moet deze liefde zo zijn of is het veel te ingewikkeld? In elk geval maakt Veerle genoeg mee. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen met deze heerlijke luchtige feelgood. Vraag het aan Veerle bespreekt ook mooie onderwerpen als hoop, niet over je heen laten lopen, vriendschap en ga zo maar even door.

Jullie raden het al Vraag het aan Veerle is zeker een dikke vette aanrader! Dus ben jij opzoek naar een feelgood die een glimlach op je gezicht brengt dan raad je aan om dit boek te gaan lezen. Het krijgt dan ook een mooie 8 van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x