Kroon van gouden beenderen van Jennifer L. Armentrout

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ik vind het echt zo fijn om langzaam aan weer een beetje in een flow te zitten. Tja lichamelijk kan ik nog niet zoveel mijn huis staat nog steeds op zijn kop omdat zelfs het huishouden een hele opgave is. Maar lezen dat gaat weer prima! Ik kan eindelijk weer mijn concentratie bij het lezen houden en daardoor lukt het me weer om zo’n 3 a 4 boeken in de week te lezen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte. Wel merk ik dat dikke fantasie boeken zoals Kroon van gouden beenderen nog wel lastig zijn om te lezen omdat het me niet lukt om ze goed vast te houden. Dus leg ik ze gewoon lekker op tafel neer dat scheelt weer een hoop kracht. Maar goed Kroon van gouden beenderen is uit en dat betekent dat het tijd is voor mijn recensie van dit boek.

Let op Kroon van gouden beenderen is het derde deel in een serie. Deze recensie kan dus spoilers bevatten. Benieuwd naar de andere twee boeken uit de serie lees dan mijn recensies van Uit bloed en As en Rijk van Vlees en vuur.

Recensie Kroon van gouden beenderen.

Titel: Kroon van gouden beenderen Auteur: Jennifer L. Armentrout Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Kroon van gouden beenderen over.

Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantië, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Ik moet bekennen dat ik gek ben op de covers van deze serie. Dus dat zit voor mij al helemaal goed. De titel vind ik ook echt heel goed gevonden. Als je het verhaal lijst dan snap je wel waarom. De achterflap tekst maakt gelijk nieuwsgierig maar verklapt niet teveel dus deze vind ik ook helemaal top.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Dit verhaal gaat verder waar deel 1 en 2 zijn gestopt natuurlijk! Deel 1 kwam nog wat langzaam aan op gang maar had een prachtige wereld opbouw. In deel 2 begon de spanning echt flink op te bouwen en Kroon van gouden beenderen is de kers op de taart. Dit deel heeft een mooie wereld opbouw we ontdekken meer over de goden. Maar aan de andere kant zit er een flinke spanningsboog in dit boek en gebeurd er van alles.

Oude personages die niet zijn zoals we denken nieuwe personages die we leren kennen en ga zo maar even door. De personages steken zo ontzettend goed in elkaar dat je sommige haat en met sommige mee leeft van minuut tot minuut. De onderlinge banden tussen bepaalde personages zijn super interessant om te ontdekken. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de spanning tussen Casteel, Poppy en de wolf. Je leert veel meer kennen over hoe de wereld er vroeger uit heeft gezien en waarom bepaalde personages doen wat ze doen. Aan de andere kant weet Jennifer L Armentrout je in dit verhaal steeds weer te verassen. Elke keer als je denkt oooh nu gaat er dit gebeuren loopt het verhaal weer totaal anders. Dat en de vlotte schrijfstijl van deze auteur zorgen ervoor dat dit verhaal je elke bladzijden weet te boeien.

Hoewel Kroon van gouden beenderen een lekker dik boek is zit er geen bladzijden teveel in. Elk woord elke gebeurtenis heeft een doel en laat het verhaal samen komen. Maar dan dat einde echt Jennifer wat doe je me aan. Die cliffhanger is echt mega goed. Ik kan dan ook niet wachten tot de War of two Queens wordt vertaald naar het Nederlands want ik ben reuze benieuwd hoe dit verhaal verder zal gaan

Ik kan dan ook niet anders dan zeggen dat je dit verhaal echt moet lezen als je houdt van een episch fantasie verhaal boordevol wolven, vampiers, goden en nog veel meer. Een verhaal met een flinke dosis passie hier en daar wat humor en bergen spanning. Een verhaal dat je keer op keer weet te verassen. Ik kan dan ook niet anders dan dit verhaal gewoon een dikke 10 te geven. Misschien is dit tot nu toe wel het favoriete boek dat ik dit jaar heb gelezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x