Recensie Wat als het wel werkt? van Roni Loren

Hey lieve lezers van Bookstamel, Yes ook vandaag heb ik weer een recensie voor jullie! Dit keer een recensie van een vertaald boek van een van mijn favorieten buitenlandse auteurs namelijk Roni Loren. Ik las eerder al heel wat boeken van Roni Loren. Dit waren Hij die blijft, Zij die ontkomen, Zij die vecht, Hij die vast houdt en Wat als jij het bent wat het eerste deel is uit de Say everything serie waar Als het wel werkt? het vervolg op is. En dat tweede deel gaan we dus vandaag bespreken in mijn recensie.

Titel: Wat als het wel werkt? Auteur: Roni Loren Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Wat als het wel werkt? over.

De wereld is eng. Tenminste voor horrorschrijfster en true crime podcaster Andi Lockley, die aan een angststoornis lijdt en niet openstaat voor de liefde. Ex-brandweerman Hill Dawson is tijdens een reddingsoperatie zijn been verloren en weet sindsdien niet meer wat hij wil met zijn leven. Het helpt niet dat hij wordt afgeleid door zijn knappe buurvrouw Andi. Dan wordt er ingebroken bij Andi, en komt hij in actie. Langzaam ontstaat er iets tussen hen, maar kan Andi haar angst aan de kant zetten?

Dit vind ik van het boek.

Yes tijd om het over het boek zelf te gaan hebben! De cover van Wat als het wel werkt? is toch prachtig. Ik vind de cover symbolisch en echt perfect passen bij het verhaal. De grote titel over de tekening heen vind ik ook zeker iets hebben. De titel past daarnaast perfect bij het verhaal en deze cover past bij de cover van het eerste deel. De flaptekst maakt gelijk nieuwsgierig.

Tijd om het over het verhaal te gaan hebben. Roni Loren flikt het weer om een verhaal neer te zetten boordevol emoties. Als er een auteur goed is in feelgood boeken met een goede inhoudelijke emotionele laag dan is dat echt Roni. De gevoelens en angsten van de personages zijn zo ontzettend goed weergegeven. Je leeft mee met elk personage en voelt bijna wat hun ook voelen. Daarnaast is de spanning tussen Andi en Hill echt heel tof.

Veel van de situaties in het boek zijn herkenbaar je kunt merken dat de auteur zich helemaal heeft ingeleefd in het verhaal. En voldoende onderzoek heeft gedaan naar de thema’s die in het boek voorkomen. Deze keer verklap ik niet teveel over de thema’s omdat ik vind dat je deze zelf moet gaan ontdekken in het boek. Het verhaal is opwindend spannend en lekker vlot geschreven. Je leest dit boek dan ook binnen no time uit.

Ik kan dan ook niet anders dan dit boek een dikke voldoende geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] wat boeken gelezen. Natuurlijk las ik de eerdere delen uit deze serie Wat als jij het bent? en Wat als het wel werkt? Daarnaast las ik alle 5 de delen in de Long Acre serie. Beide series waar boeiende onderwerpen en […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x