Recensie Opgejaagd door Babette Heijnen & Peter Nys

Hallo lieve lezers van Bookstamel, In 2021 hield Clavis de schrijfwedstrijd Share your stories. Dit was een schrijfwedstrijd voor jonge talenten tussen de 12 en 18 jaar. Uit deze wedstrijd werden 4 winnaars gekozen. Deze winnaars werden gekoppeld aan een ervaren clavis auteur om samen het verhaal in boekvorm te gaan gieten zodat deze echt uitgegeven kon worden! Een van de winnaars van deze schrijfwedstrijd was Babette Heijnen zij werd gekoppeld aan Peter Nys en nu is het dan zover haar boek Opgejaagd ligt in alle boekhandels. Tijd dus om met jullie te gaan delen wat ik van dit verhaal vindt.

Recensie Opgejaagd

Titel: Opgejaagd Auteurs: Babette Heijnen en Peter Nys Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 7

Hier gaat Opgejaagd over.

1603. De wereld van Bette staat op z’n kop. Haar ouders zijn gestorven aan een vreemde ziekte, waardoor zij nu van moord en hekserij wordt beschuldigd. Ze weet te ontsnappen aan de vreselijke heksenjager van haar stad door het bos in te vluchten. Daar ontmoet ze Wulf, een jongen die vastbesloten is wraak te nemen op een gedeelde vijand. Kan Bette uit de handen van de heksenjager blijven? En lukt het haar uiteindelijk om samen met Wulf wraak te nemen?

Dit vindt ik van het boek.

Yes tijd om jullie mijn mening te gaan geven over Opgejaagd. Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. De cover van Opgejaagd vind ik echt super mooi! Hoewel ik normaal gesproken geen fan ben van gezichten op de cover vind ik het in dit geval heel passend en door de oranje kleur een het vuur vind ik het ook nog eens heel mooi. De titel heeft een super mooi lettertype en is lekker kort maar pakkend. De flaptekst van het boek maakte mij nieuwsgierig naar het verhaal.

Oké dan gaan we het hebben over het verhaal zelf. Ik vind het echt super knap dat Babette het lef had om mee te doen aan de schrijfwedstrijd. Een slim besluit denk ik zo want ze heeft een heerlijke schrijfstijl en er samen met Peter een geweldig boek van gemaakt. Het verhaal is spannend van het begin tot het eind. Het begint natuurlijk met Bette die weet te ontsnappen van de heksenjager en dan Wulf ontmoet.

Achter Wulf gaat heel wat schuil waarom helpt deze jongen Bette en wie is hij eigenlijk? Je ontdekt het allemaal in Opgejaagd. Het boek heeft een lekker tempo. Genoeg spanning en avontuur en super leuke en interessante personages. Je blijft dingen over hun ontdekken en dat houdt het verhaal natuurlijk interessant. En dan heb ik het niet alleen over de hoofdpersonages nee ik heb het dan ook over bijvoorbeeld de Heksenjager want waarom jaagt hij eigenlijk op heksen? Het einde van het verhaal is mooi neergezet! Ja jongens ik denk dat we nog wel meer gaan horen van deze jonge auteur. Ik geef haar aller eerste boek dan ook een mooie 7. Het was gewoon jammer dat ik het boek zo snel had uitgelezen.

Ik raad dit boek dan ook aan voor Ya lezers die houden van verhalen met een beetje spanning en interessante personages.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x