Recept voor geluk van Saskia M.N Oudshoorn

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een recensie dit keer van het boek Recept voor Geluk dat geschreven is door Saskia M.N Oudshoorn. Het leuke aan dit boek is dat het een combinatie is van de favorieten dingen in mijn leven. Een leuk romantisch boek in combinatie met lekker gebak hmm wat wil je nog meer. Laten we dus maar gauw naar mijn recensie van dit boek gaan.

foto van het boek Recept voor geluk.

Recensie Recept voor geluk

Recensie: Recept voor geluk Auteur: Saskia M.N Oudshoorn Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Recept voor geluk over:

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.

Dit vind ik van het boek.

Yes tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. En dan begin ik zoals altijd natuurlijk bij de cover. De cover van Recept van geluk vind ik erg leuk en speels! Ik zie mezelf al helemaal op zo’n reuze taart zitten. De titel is prima gevonden en de flaptekst maakt nieuwsgierig. Dus met het jasje van dit boek is helemaal niks mis.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Het voelde bijna alsof Saskia in mijn hoofd was gekropen om dit verhaal te schrijven! Dat is natuurlijk over dreven maar dit boek heeft echt alles waar ik van hou! Matthew een knappe klusjesman! Liv een leuke vrouw die je hart beetje bij beetje zal veroveren. Een leuk zusje en natuurlijk bergen lekker gebak! En als ik ergens van hou dan is het van gebak. Saskia is dan ook nog eens heel goed in het beschrijven van al die lekkere gebakjes. Dus wees gewaarschuwd begin niet aan dit boek zonder iets lekkers in je hand want van dit boek krijg je geheid trek.

Maar goed ik dwaal af haha. Saskia heeft een super fijne schrijfstijl beeldend maar niet te veel in detail tredend. Daarnaast heeft het verhaal ontroerende momentjes maar ook momenten waarbij je met een glimlach op je gezicht zit. Ik betrapte me eigen erop dat ik Liv regelmatig aan het aanmoedigen was in het verhaal en enorm kon meeleven met Matthew. Achter in het boek vind je een aantal recepten van het gebak wat voorkomt in het boek en dat vind ik echt een hele leuke toevoegingen. Op die manier kun je iets lekkers bakken en je even in de bakkerij van Liv wanen.

Yes recept voor geluk heeft mij gelukkig gemaakt en daarom krijg het boek een mooie 9 van mij.

P.s na het lezen van het boek ben ik gelijk een grootmoeders appeltaart gaan bakken! Waarom dat moet jezelf gaan ontdekken in het verhaal.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] schreef o.a de Geluk serie en Foodtruck […]

trackback

[…] je van romantische boeken lees dan ook eens Recept voor geluk van Saskia M.N […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x