Recensie Gebroken Zandloper van Joseph Roelands

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Oeps gisteren is er geen recept online gekomen. De dag liep even iets anders door een migraine aanval. Ik ga proberen het recept morgen online te zetten 🙂 Maar vandaag is het natuurlijk weer tijd voor een recensie. Dit keer is het een recensie van een boek waarvan je als lezer houdt of je vind het helemaal niks. Ik heb het dan over Gebroken Zandloper van Joseph Roelands. Waarom dit zo is dat vertel ik in de recensie hieronder. Wil je nou kennis maken met de schrijfstijl van Joseph lees dan eens zijn korte verhalen Sneeuwpop of Droom Elf

Foto van het boek Gebroken zandloper van Joseph Roelands

Recensie Gebroken Zandloper van Joseph Roelands.

Titel: Gebroken Zandloper Auteur: Joseph Roelands Uitgeverij: Mijnbestseller.nl Genre: Roman/erotiek Cijfer: 6

Hier gaat Gebroken Zandloper over.

Als haar grootvader haar op pad stuurt, is de 32-jarige Juliette een toonbeeld van degelijkheid. Maar al vanaf dag één, blijkt deze geheimzinnige opdracht van opa, net zo van belang voor haar zelf te zijn, als voor hem. Waardoor het een mysterieuze ontdekkingsreis wordt, op het raakvlak tussen de fysieke – en spirituele werkelijkheid van een goddelijke oerkracht. Werelden die, vanaf dat moment, meer en meer met elkaar verstrengeld raken door vriendschap, vrouwelijke intimiteit en erotiek.

Dit vind ik van het boek.

Zo tijd om te beginnen aan mijn mening van het boek Gebroken Zandloper. Laat ik zoals altijd beginnen met de cover van het boek. Deze cover sprak mij gelijk aan. Ik werd namelijk gelijk nieuwsgierig naar het feit waarom de zandloper gebroken is. De titel is dan ook prima en de flaptekst maakt nieuwsgierig. Hierdoor verwacht ik een boek met een beetje erotiek en een spannende ontdekkingsreis.

En dan is het tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Tja en daarin zullen sommige mensen mij dubbel vinden. Ik ben namelijk weg van de beeldende vertel stijl van Joseph Roelands. Daarom ben ik ook altijd zo lyrisch over zijn korte verhalen. Dat deze auteur kan schrijven is dus zeker een feit. Toch heb ik dit boek maar een 6 gegeven. Dit komt voor mij vooral omdat ik de Erotiek hier teveel aanwezig vindt. Het is echt een boek vol erotiek waarbij ik dit soms echt onnodig vond in het verhaal. Niet dat het echt ranzig is geschreven ofzo hoor. Nee alles is prachtig verwoord en als het nou 2/3 van de erotiek was dan had ik het echt een prima erotische roman gevonden.

Ergens vind ik dit zonde want het verhaal heeft meer potentie. De opdracht van opa is namelijk best een interessante insteek en de personages zijn ook best wel interessant maar door de vele erotiek mis ik de binding een beetje met de personages. Ik had liever meer achtergrond informatie gezien en wat meer uitgewerkte personages.

Maar goed Zandloper kan dus echt een boek zijn waar je van houdt als je van boeken houdt met lekker veel erotiek. Maar zandloper kan ook een boek zijn wat je haat omdat je daar juist niet van houdt. Ik zit met mijn punt een mooie 6 in het midden. Omdat ik erotiek in een boek prima vindt maar het hier iets teveel vond maar toch wel geniet van de schrijfstijl van de auteur. Maar het aan de andere kant weer wat minder vlot weg las door de vele erotiek.

Hmmm kunnen jullie mij nog volgen? Ik ben benieuwd of Joseph Roelands nog gaat komen met een roman met ietsje minder erotiek want dan wil ik hem zeker lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joseph
Joseph
1 jaar geleden

Dankjewel voor je mooie woorden, Mel!
En ik begrijp helemaal hoe je op die zes komt! 🙂
Heksenburcht (deel II) heeft wel iets minder erotiek (niet veel minder), maar er gaan zeker nog boeken komen waar het minder of helemaaal geen rol speelt. 🙂
J.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x