Twee zielen één gedachten van Esther Stui

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is maandag het begin van een nieuw week. Eigenlijk had ik vandaag de endo behandeling maar die gaat even niet door. Maar wat ik wel ga doen vandaag is lekker met een boek op de bank kruipen en films kijken met mijn vriend. En natuurlijk deze recensie van Twee zielen één gedachten met jullie delen. Twee zielen één gedachten is alweer het derde boek dat ik las van Esther Stui. Eerder las ik namelijk al Een klus voor twee en Vlinders van deze auteur. Maar goed laten we gauw naar de recensie gaan.

foto van het boek twee zielen een gedachten van Esther Stui

Recensie Twee Zielen één gedachten

Titel: Twee zielen één gedachten Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Selfpub Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat Twee zielen één gedachten over.

Waar denk jij aan bij de naam Nena? Juist, dat hoort Nena van der Zee haar hele leven al. Op haar achtendertigste vindt ze het niet erg meer, ze is gek op ballonnen!

Na het overlijden van haar man, vier jaar geleden, is Nena gaan schrijven. Haar eerste boek met de titel Tremayne Manor wordt, tot haar verbazing, verfilmd als miniserie voor de BBC en ze is gevraagd om als consultant een aantal weken op de set in Cornwall aanwezig te zijn. Wat ze daar moet gaan “consulten” is haar een raadsel, maar ze voelt zich gevleid en ze gaat. Dan kan ze tegelijkertijd mooi haar boeken promoten aan de andere kant van het Kanaal.

Op de set zijn al snel twee mannen in haar geïnteresseerd: acteur Richard en landgoedeigenaar en beurshandelaar Graham. Nena heeft geen andere gevoelens dan vriendschappelijke voor beide mannen, maar dan verschijnt de Amerikaanse acteur Adam Cartwright op het toneel…

Dit vind ik van het boek.

Yeay we gaan het over het boek hebben. En daar heb ik super veel zin in. Ik werd namelijk al helemaal happy en vrolijk van de prachtige cover van dit boek. De rode ballonnen hebben een rode draad in het verhaal en passen dus perfect op de cover (Toen ik dit boek van Esther opgestuurd kreeg zaten er ook 2 rode ballonnen bij super leuk) De titel van dit verhaal vind ik ook echt prachtig en de flaptekst belooft me een mooi romantisch feelgood verhaal! En ik kan vast verklappen dat Esther dit ook helemaal waar maakt.

Oké laten we gauw naar het verhaal zelf gaan! Want daar heb ik genoeg over te vertellen. Alleen moet ik natuurlijk wel oppassen dat ik niet teveel spoiler voor jullie omdat ik zo ontzettend heb genoten van dit verhaal. Laat ik beginnen met hoofdpersonage Nena echt wat een heerlijk personage is dit. Ze heeft een aardig rugzakje bij zich en stiekem herken ik ook wel wat van mijn zelf in Nena maar dat kan ik dus niet verklappen 😛 Nena heeft 2 bijna volwassen dochters en die dochters zijn echt geweldig en hilarisch! Ik had regelmatig een glimlach op mijn gezicht door deze twee pubers. Dan hebben we nog Adam het andere hoofdpersonage een man waar menig vrouw voor in katzwijm zal vallen. Adam heeft ook een kleine dochter Isa genaamd en dat is echt een dotje. Maar dat zul je al snel ontdekken als je dit verhaal gaat lezen.

Deze personages maken het verhaal gelijk zo interessant. Ze hebben namelijk allemaal een heerlijk karakter waarmee je ontzettend makkelijk kan meeleven. En als ik een band kan opbouwen met de personages dan heeft de auteur het goed gedaan want dan kan ik meeleven en is het verhaal gelijk een stuk leuker!

Daarnaast Schuwt Esther het niet om interessante maar soms ook moeilijke onderwerpen in haar boek naar voren te laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Rouw verwerking iets waar veel mensen moeite mee hebben. Of jaloezie wat toch ook in iedereens leven misschien wel eens een rol heeft gespeeld. Ik kan nog wel verder gaan met nog meer thema’s maar ook hier geld ik wil niet teveel verklappen.

Esther heeft het verhaal verder prima opgebouwd en er zitten een paar wendingen in die je misschien niet helemaal gelijk ziet aankomen. Maar het blijft natuurlijk wel een lekker luchtig feelgood verhaal en geen fantasie met de ene na de andere plottwist. Dit boek laat je een aantal uurtjes wegdwalen naar het mooie zeeland, Amerika en Cornwell. Het boek geeft je hope en op het einde laat het je achter met een glimlach op je gezicht. Daarom krijgt dit verhaal van mij een mooie dikke 9,5

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther Stui
1 jaar geleden

Holy… een 9,5! Wat een heerlijke recensie, je blaast mij van mijn sokken af. Zoveel waardering voor mijn boek, daar kan ik als auteur alleen maar van dromen. Dromen komen dus echt uit! Heel veel dank, Melanie ❤

trackback

[…] de auteur achter dit verhaal nog wat beter leren kennen lees dan eerst mijn recensies van de boeken Twee zielen één gedachten, Vlinders en een klus voor […]

trackback

[…] Twee zielen één gedachten van Esther Stui […]

trackback

[…] geworden naar de andere boeken van Esther lees dan ook mijn recensies van Twee zielen een gedachten, Vlinders of Een klus voor […]

trackback

[…] Benieuwd geworden naar meer boeken van Esther stui lees dan ook eens de recensies van Sprookje of luchtkasteel of twee zielen een gedachten. […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x