Dagboek Gezondheids update

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is inmiddels alweer even geleden dat ik jullie een grote update heb gegeven over mijn gezondheid. Tijd dus om jullie mee te nemen in de dingen die de afgelopen maanden hebben gespeeld. Want hoe gaat het nu geestelijk en lichamelijk met me? Ik zou zeggen ga er even lekker voor zitten want het is me nogal een rit geweest.

Foto van mezelf

Geestelijke gezondheid

Laat ik beginnen met mijn geestelijke gezondheid. Want deze heeft de afgelopen maanden echt wel even in een dipje gezeten. Waar ik normaal graag met iedereen klets online en heel positief ben merkte ik dat ik me de afgelopen maanden steeds vaker terug trok. Ik denk dat dit langzaam aan begon in november vorig jaar. We hadden onze verbouwing in januari gepland en in november kreeg ik te horen dat ik geopereerd moest worden aan mijn hand. Dit was gelukkig een kleine operatie en ik zou uit het gips zijn voor de verbouwing.

Toen begon in jan de verbouwing die tot februari duurde en helaas kreeg ik toen weer slecht nieuws en moest ik een grote ingreep onder narcose aan me hand ondergaan. Helaas krijgen we een maand of 2 geleden te horen dat mijn oma het niet lang meer zou vol houden en niet veel later stonden we op haar afscheid. Het was echt het ene slechte nieuws op het andere en ook lichamelijk waren er dus veel klachten.

Ik merkte dat ik mijn passie voor het lezen en bloggen verloor. Ik zong geen liedjes meer vals mee ( Zingen is een teken dat ik goed in me vel zit) Ik ging ongezond eten wandelde niet meer en was me eigen vooral aan het saboteren. Ik zakte weg in mijn eigen donkere coconnetje en had dit niet eens door! Want ik had echt nog wel mijn geniet momentjes maar ik miste het felle licht.

Sinds deze maand gaat het gelukkig weer beter. Ik vind lezen weer leuk. Doe elke dag een leuke workout! De work outs die ik doe zijn kleintjes van 10 tot 20 minuten van het kanaal Gowithjo. Deze work outs zijn super makkelijk en je wordt er vrolijk van. Daarnaast kun je zelf bepalen welke stappen je wel en niet mee doet. Daardoor heb ik tot nu toe nog geen dingen verrekt of overstrekt yes! Ik zing weer lekker vals liedjes mee. Wordt weer actiever op mijn blog en sociale media. Dus je kan wel stellen dat het met mijn geestelijke gezondheid een stuk beter gaat.

De problemen met mijn handen.

Inmiddels zijn we drie jaar verder. Drie jaar geleden kwam ik voor het eerst met mijn klachten in het ziekenhuis. Vele operaties volgde om de mobiliteit in mijn handen te behouden. Helaas moet ik nu de conclusie gaan nemen dat dit helaas niet meer mogelijk is. Mijn laatste operatie is goed gegaan en het herstel ging goed. Tot er een ander gewricht in die duim besloot de klachten over te gaan nemen. Deze zakt enorm door en overstrekt heel erg. Met handtherapie is dit niet op te lossen helaas. Weer een operatie zie ik ook niet meer zitten. Want elke keer als we een probleem hebben opgelost verschuift het probleem naar een ander gewricht.

Dus heeft de fysio aan mijn arts voorgesteld om toch te gaan voor vaste spalken/braces aan allebei mijn handen voor in elk geval mijn cmc gewricht die komt bovenop mijn splint voor mijn middelvinger. Daarmee is het krachtverlies en de grijpkracht dus blijvend maar zal ik geen pijn hebben. Als de dokter vandaag niet heeft gebeld ligt de verwijzing voor deze spalken volgende week in de bus.

Mijn overige lichamelijke klachten

Tja naast mijn handen en de normale HMS klachten heb ik momenteel een flinke ontsteking in mijn kies. Hiervoor kreeg ik antibiotica maar jullie raden het al hiervoor bleek ik weer allergisch te zijn. Vervolgens blijk ik nu ook een blaasontsteking te hebben dus weer antibiotica dit is gelukkig maar 1 zakje en een van de weinige waar ik tegen kan. Lichamelijk blijf ik dus lekker aan sukkelen.

Zo volgens mij zijn jullie nou wel weer op de hoogte.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Meer weten over HMS lees dan mijn blog Het leed dat HMS heet.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joseph
Joseph
1 jaar geleden

Indrukwekkende lijst, en nog steeds altijd zo positief en aardig!

Ria
Ria
1 jaar geleden

Fijn dat het wat beter gaat, maar wat vervelend van je handen!
Heel veel sterkte daarmee.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x