Recensie Lovers en losers van Wendy Devisch

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Leesclubs vind ik altijd super leuk om aan mee te doen 🙂 Onlangs had ik me opgegeven voor de leesclub van Lovers en Losers van Wendy Devisch op hebban. Het is al heel lang geleden dat ik mee heb gedaan met een leesclub op hebban. Maar ik zat een beetje in een leesdipje en dacht wie weet haalt deze leesclub mij er wel uit. We hadden dit keer echt een heel leuk fanatiek groepje wat het boek las. De bespreking van het boek was dan ook lekker actief een zelfs de auteur deed actief mee met de leesclub. Tijd dus om mijn recensie van Lovers en Losers met jullie te gaan delen.

Recensie Lovers en Losers.

Titel: Lovers en Losers Auteur: Wendy Devisch Uitgeverij: Manteau Genre: Feelgood Cijfer: 4

Hier gaat lovers en losers over.

Gescheiden moeder van twee Isa Vogels wil een lief, maar zoekt love in all the wrong places. Na een pijnlijke breuk aan de vooravond van de lockdown komt ze muurvast te zitten in haar huis en in zichzelf. Wanneer haar job bij een hip evenementenbureau op pauze wordt gezet, stort ze zich op een datingapp om de eenzaamheid te ontvluchten. De start van een rollercoaster aan absurde, gênante en stomende avonturen die haar dwingen de confrontatie aan te gaan met de demonen uit haar verleden. Stap voor stap komt ze zo weer thuis, bij zichzelf. Een hartverwarmend verhaal vol speelse knipogen over vallen, opstaan en weer doorgaan.

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het te gaan hebben over het boek zelf. Ik begin zoals altijd bij de cover. Hoewel ik de cover wel leuk vindt om te zien vind ik hem niet echt bij het boek passen. De titel vind ik leuk en de flaptekst van het boek maakte me nieuwsgierig naar het verhaal. Dat was ook de reden dat ik me opgaf voor de leesclub op hebban.nl.

Helaas ben ik uiteindelijk niet helemaal positief over dit boek. Laat ik voorop stellen dat dit niet zo zeer ligt aan de schrijfstijl van de auteur of het verhaal zelf waar we het dadelijk over gaan hebben. Maar grotendeels heeft dit te maken met de manier waarop het boek in de markt is gezet. Daardoor had ik een totaal ander beeld bij het verhaal. De uitgever zet het boek namelijk in de markt als een chicklit een beetje in de stijl van Bridget Jones en Eat Pray Love. Een heerlijke luchtige feelgood.

Maar Lovers en losers is veel meer dan een chicklit zelfs meer dan een feelgood met inhoud het is in mijn ogen echt geen luchtige chicklit. Daarvoor mist het boek het vrouwtje vind mannetje verhaal, de humor is daarvoor te subtiel en ik mis het ondeugende tintje wat je wel verwachte bij de titel en hoe het boek in de markt is gezet. Ik denk dat dit een gemiste kans is van de uitgeverij en daardoor ook een gemiste kans voor de auteur. Want als ik een luchtige chicklit verwacht dan beoordeel ik het boek ook met dat in gedachten en niet op basis van een verhaal.

Wendy Devisch krijgt hier door dus een lagere beoordeling dan dat ze eigenlijk zou verdienen! Want hoewel Lovers en losers zeker geen luchtige chicklit is heeft Wendy wel een mooi verhaal geschreven. Lovers en Losers gaat namelijk echt over zelf liefde. Leren om van jezelf te houden en jezelf het waard te vinden. Het verhaal wordt vertelt vanuit het ik perspectief van hoofdpersonage Isa. Dit personage leren we in het verhaal dan ook goed kennen en maakt een mooie groei door. Echter mis ik wel een beetje meer achtergrond informatie bij de bij-personages daardoor blijven deze personages wat vlak en was het moeilijker om met deze personen een band op te bouwen.

Verder leest het boek van Wendy gewoon lekker vlot door en heeft ze een fijne schrijfstijl. Wat me dan wel weer enorm stoorde in dit boek waren de Engelse termen en qoutes. Een of 2 Engelse qoutes in een Nederlandstalig boek snap ik nog wel maar in dit boek begon elk hoofdstuk met een Engelse Qoute en kwamen er aardig wat Engelse termen in voor die ook nog een schuingedrukt waren in het verhaal waardoor ze nog meer opvielen. Ik kies bewust om boeken in het Nederlands te lezen. Kijk anders zou ik wel Engelstalige boeken gaan lezen want die zijn veel goedkoper vaak dan de Nederlandse boeken. Helaas zorgde dit en het feit dat ik vind dat het boek niet goed in de markt is gezet ervoor dat ik met pijn in mijn hart dit boek niet hoger kan laten scoren dan een 4.

Maar houdt jij van een roman met als thema zelfliefde een klein beetje humor en vind je Engels in een Nederlands boek niet storend dan zou dit wel een boek voor jou kunnen zijn. Maar voor mij was het helaas geen succes.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x