Recensie Amarant van Emmelie Arents

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Onlangs mocht ik Emmelie Arents live interviewen tijdens de zomer vol boeken. Deze live Q&A met Emmelie Arents kun je natuurlijk gewoon terug kijken op Youtube. In dat interview hadden we het ook over haar boek Amarant. Deze stond al een tijdje in mijn boekenkast om gelezen te worden. Na het interview was ik zo benieuwd naar het boek geworden dat ik hem gelijk uit de boekenkast heb getrokken om hem te gaan lezen. Waardoor het nu natuurlijk tijd is geworden om mijn mening over dit boek met jullie te delen.

Foto van het boek Amarant

Recensie Amarant

Titel: Amarant Auteur: Emmelie Arents Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 8,5

Hier gaat de Young Adult Amarant over.

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen.

Dit vind ik van het boek.

Tijd om naar het boek zelf te gaan! Ik begin natuurlijk zo als altijd met de cover van het boek. Ik vind de kleuren van de cover van het boek echt geweldig mooi en ook de vlinder die erop staat is prachtig en een mooi symbool van het verhaal. Het lettertype van de titel Amarant vind ik ook prachtig. De flaptekst van het boek maakte me super nieuwsgierig. Ik kon dan ook niet wachten om dit boek in te duiken.

Na de cover gaan we natuurlijk naar het verhaal zelf! Want dat is me ook weer een toppertje hoor. Ik vind het idee van dit verhaal echt super tof. Mensen die vervangen worden door een Creatie. Het lijkt een ver van je bed show maar met alle technologie tegenwoordig weetje het maar nooit. De hoofdpersonages steken echt geweldig goed in elkaar. Denk hierbij aan Ceda en dokter Alan. Beide ontwikkelen en groeien in dit verhaal enorm en hebben diepere lagen. Helaas kan ik daar niet teveel over verklappen want dan weetje al teveel van het verhaal af en dat is echt niet tof!

Het verhaal zit ook echt ontzettend goed in elkaar. Er zit voldoende spanning in het boek. Er zitten plot twisten in. Personages zijn niet hoe je denkt dat ze zijn. Al met al dus een lekker vlot geschreven boek dat je zal blijven boeien van begin tot het eind.

Ik kan dit boek dan ook niet anders dan een dikke 8,5 geven!

Na Amarant benieuwd geworden naar de andere boeken van Emmelie Arents lees dan ook eens De Woestijndief, De Meesterdief of Het hart van de Adelaar.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x