Recensie Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee van Jacodine van de Velde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als iemand op social media aan mij vroeg welke auteurs ik graag eens in real live zou willen ontmoeten. Dan noem ik altijd Jacodine van de Velde en nog een paar andere auteurs. Nu was ik een paar weken geleden bij Jacodine in de buurt en dacht ik laat ik d’r gezellig uitnodigen voor een lunch. Zo gezegd zo gedaan we hebben elkaar ontmoet tijdens een lunch en het was super gezellig. Tijdens deze gezellige lunch heeft ze mijn Young Adults die ik van haar heb gesigneerd. Dus nu staan Steen voor steen, De stilte zegt genoeg en Wat je zegt zie jezelf gesigneerd in mijn boekenkast. Maar toen we nog even samen naar de boekenwinkel gingen besloot ik om ook haar Feelgood Zwarte koffie, Macchiato & Takkethee te kopen. Deze is inmiddels uit dus tijd voor een recensie van dit boek.

Recensie Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee.

Titel: Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee Auteur: Jacodine van de Velde Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee over.

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Dit vind ik van het boek.

Yes tijd om het over het boek te gaan hebben. Ik begin bij de cover en deze vind ik gewoon helemaal prima. Het verklapt niet teveel van het verhaal maar past wel bij de sfeer van het verhaal. De titel vind ik echt geniaal al is die wat aan de lange kant. En zeg nou zelf die flaptekst maakt elke feelgood liefhebber nieuwsgierig toch.

Ik moet bekennen dat ik het best spannend vond om Zwarte koffie, Macchiato & takkenthee te gaan lezen. Omdat een young adult toch wat anders is dan een feelgood en ik echt fan ben van de young adults van Jacodine was ik bang dat de feelgood zou tegenvallen. Maar hé gelukkig bleek al snel dat Jacodine van de Velde haar fijne schrijfstijl ook in deze feelgood super goed naar voren komt. Haar vlotte pen en niet te lange zinnen maken dat dit boek weg leest als een trein. Jullie raden het al toen ik eenmaal in dit boek begonnen was had ik hem binnen een paar uurtjes uit.

Als we dan kijken naar de personages dan wordt ik helemaal happy. Bij een feelgood vind ik de personages namelijk heel erg belangrijk want deze dragen toch voor een groot deel het verhaal. Met de personages zit het in dit geval helemaal goed. Ik denk dat elke vrouw heerlijk kan meeleven met alles wat Sara meemaakt. Van haar stomme ex man tot knappe mannen het komt allemaal voorbij in dit verhaal. Het is leuk om te lezen wat ze allemaal mee maakt en om te zien hoe ze zichzelf daarin ontwikkeld. De bij personages zijn ook allemaal voldoende uitgewerkt zodat je met ze mee kan leven. Een aantal van deze personages hebben echt mijn hart veroverd maar daar kan ik natuurlijk niet teveel overzeggen want dan verklap ik het hele verhaal

Daarnaast vind ik de setting van het verhaal (De broodjeszaak en het huis van Sara) erg leuk! Sterker nog in de broodjes zaak zou ik zo willen werken dat lijkt me echt een hele fijne plek. Het verhaal is romantisch heeft enorm leuke scenes zoals degene met Sinterklaas en brengt echt een lach op je gezicht. Daarmee is Zwarte Koffie, Macchiato en Takkenthee het ideale boek om te lezen als je wel wat feelgood karma kunt gebruiken. Ik kan dan ook niet anders dan dit leuke verhaal een 9 te geven. Op 16 november komt het nieuwe boek in deze serie uit en die staat nu alweer op mijn verlanglijstje.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x