Recensie Inktzwart van Patty van Delft

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Toen Inktzwart van Patty van Delft uitkwam wilde ik er meteen induiken. Maar dit is best een zwaar boek dus na mijn operatie koste het me wat tijd voor ik hem vast kon houden om te lezen. Maar afgelopen week kon ik hem eindelijk gaan lezen. En ik zal alvast verklappen dit boek las ik binnen no-time uit. Maar zoals jullie van mij kennen gaan we het hieronder natuurlijk uitgebreid hebben over Terras Altas Inktzwart wat het vervolg is op Terras Altas deel 1 puur wit die ik al eerder las. Houdt er dus rekening mee dat in deze recensie misschien wat spoilers kunnen staan als je het eerste deel nog niet hebt gelezen.

Recensie Inktzwart.

Titel: Inktzwart Auteur: Patty van Delft Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasie/steampunk Cijfer: 10

Hier gaat Inktzwart over.

Een avontuur waar innerlijke kracht, loyaliteit en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld en prioriteiten meer dan eens verschuiven. Je hebt altijd een keuze… Na haar avonturen in het ruige Laagland is Lily eindelijk weer thuis. Herenigd met haar geliefde Espen vertrekt ze naar het kasteel van Huize Vuori. Daar beseft ze al snel dat haar oude leven in het Hoogland voorbij is. Met haar belofte om voor de Laaglanders te spioneren tegen het Regime staat ze regelmatig voor lastige keuzes. De Raad van Bosdal stuurt River op een missie om de volkeren van het Laagland op te roepen samen te strijden voor gelijkheid. Alleen zo maken zij een kans tegen het machtige leger dat Terras Altas regeert. In het Hoogland duikt steeds vaker een groep op die zichzelf ‘De Vrijheidsstrijders’ noemt en met geweld in opstand komt tegen de overheid. De verscherpte beveiliging van het Regime brengt Lily intussen steeds dieper in de problemen. Terwijl tegenslag, geheimen en verraad continue op de loer liggen, vechten Lily en River ieder voor een verenigd Terras Altas.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover de cover van Terras Altas Inktzwart past perfect bij puur wit. De titel past perfect bij het verhaal en de achterflaptekst maakt nieuwsgierig. Alleen moet ik toch bekennen dat deze cover niet bij mijn favorieten hoor. Waarom geen idee ik zou hem gewoon niet zo snel oppakken in de boekenwinkel.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan en daar heeft Patty van Delft mij echt weer omver geblazen. Als het gaat om Fantasie en Steampunk dan behoort Patty toch echt wel bij de top. Terras Altas Inktzwart zit zo ontzettend goed in elkaar. Het verhaal is opbouwend spannend en zit vol plottwisten die je niet ziet aankomen. Ik ben dan ook super bang om veel te veel te spoileren omdat ik zo genoten heb van dit verhaal.

Inktzwart word eigenlijk verteld van twee kanten. Aan de ene kant heb je Lily die weer in het Hoogland is en daar van alles mee maakt. Aan de andere kant heb je River en zijn team die een tocht maken langs verschillende dorpen in het laagland en daar van alles mee maken. Dit alles werkt toe naar een enorm spannend plot en aan het einde van het boek blijf je weer achter met vragen en smacht je na het derde deel in deze serie.

Daarnaast geeft patty van delft met de mobs en andere techniek het perfecte steampunk tintje aan dit boek. Want het is niet teveel voor de mensen die niet bekend zijn met steampunk en ook weet niet te weinig voor de mensen die bekend zijn met steampunk. Hoewel het verhaal bijna filmisch is verteld is er nog genoeg ruimte voor de lezer om zijn eigen ideetjes aan de wereld te geven. ( Even tussen jou en mij deze serie zou het echt enorm goed doen als film of tv serie)

De personages heeft Patty van Delft in deel 1 al mooi vormgegeven en in dit tweede deel leren we ze nog beter kennen. Maar doordat je ze al best wel goed kent van deel 1 leef je natuurlijk nog makkelijker met ze mee. Het is super leuk om Espen beter te leren kennen in dit verhaal en om wat meer te weten te komen van wat de hooglanders nu eigenlijk allemaal uitspoken.

Tja jullie raden het vast al het is lang geleden maar ik kan echt niet anders dan Inktzwart een wel verdiende tien te geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Terras Altas is een van de weinige series in Nederland met een steampunk tintje en dat maakt deze serie zo uniek. Nu heeft Patty van Delft natuurlijk ook gewoon een geweldige schrijfstijl maar dit boek is net een beetje anders dan alle andere verhalen in je boekenkast. Hoewel steam punk een grote rol speelt in deze serie wordt je niet doodgegooid met allerlei technische snufjes en daardoor is deze serie voor iedereen geschikt. […]

trackback

[…] Recensie Inktzwart van Patty van Delft […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x