Recept Salade met Meloen en Ham

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is woensdag en de woensdag wordt Recept dag op Bookstamel. Ik merkte dat ik ondanks mijn lichamelijke kwalen toe was aan wat meer structuur op mijn blog. Dus de woensdag wordt recept dag, de zondag kort verhaal dag en de ma,di en do is voor recensies, interviews etc. Ja je ziet het goed op vrijdag en zaterdag staat er niks ingepland. Dan verschijnt er alleen een blog als ik tijd over heb en iets leuks heb om over te bloggen. Maar goed het eerste recept op woensdag is een heerlijke zomerse salade met Meloen en Ham.

Salade met Meloen en Ham

Meloen en Ham is natuurlijk een klassieke combinatie en wordt super vaak gegeten als voorgerecht! Maar het is 30 graden buiten en ik had super veel zin in een lekkere frisse lunch. Tijd dus om een lekkere salade te maken met Meloen. Een salade is natuurlijk altijd een goed idee want het is snel en makkelijk om te maken en ook nog eens gezond.

Meloen salade is al erg oud en kent inmiddels erg veel variaties denk bijvoorbeeld aan een heerlijke watermeloen salade met feta. Maar in dit geval kies ik voor een Salade met de heerlijke Galia meloen. Wist je trouwens dat deze meloen een bron van Vitamine C is. Deze vitamine helpt je lichaam bij het wegvangen van schadelijke vrije radicalen en draagt bij aan sterke botten en tanden en een gezonde huid. Ook helpt vitamine C je weerstand goed te houden.

Welke ham is geschikt voor de meloen salade?

Zowel bij rolletjes van Meloen met ham als bij een salade is het belangrijk dat je voor een rauwe ham kiest van goede kwaliteit. Mijn favoriet is toch wel de Italiaanse Prosciutto wat letterlijk vertaald Ham betekent of de Parmaham ik denk dat dit ook wel de twee bekendste rauwe hammen zijn. Maar als je van een wat sterkere ham houdt dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de Coburg of de Schwarzwälder schinken kiezen. Maar kies niet voor een gekookte ham want dat geeft echt een heel andere smaak aan het gerecht.

Maar goed tijd om naar het recept te gaan.

Ingrediënten voor de meloen en ham salade.

 • 1 bol mozzarella of een zakje met kleine mozzarella bolletjes.
 • 1 Galia Meloen
 • 100 gram rauwe ham
 • Een zakje sla naar keuze van ongeveer 100 gram
 • Handje oude kaas
 • Balsamico Dressing

Zo maak je de meloen en ham salade.

 • Snijdt de Galia meloen door midden verwijder de zaadlijsten en snijd de meloen vervolgens in kleine stukjes.
 • Pak een grote schaal uit de kast en leg daarin de sla.
 • Vervolgens leg je daarin de mozzarella bolletjes ( Heb je gekozen voor een grote bol maak hier dan kleine plukjes van)
 • Verdeel de rauwe ham over de schaal.
 • Maak kleine stukjes van je oude kaas en strooi deze over de salade heen.
 • Vervolgens druppel je een beetje Balsamico Dressing over je salade heen.

Eet smakelijk.

Benieuwd naar nog meer lekkere salades? Probeer dan eens een van de lekkere zomerse salades op mijn blog of mijn simpele aardappel salade.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
1 jaar geleden

Deze lijkt mij echt super lekker voor warme dagen. Ik ga hem onthouden

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x