Interview met Mariane Fack

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Langzaam aan gaan we lichamelijk weer een klein beetje vooruit. Het is nog steeds een kwestie van een stapje vooruit en weer 2 achteruit. Maar we geven de hoop dat ik genoeg herstel om uiteindelijk weer te kunnen werken nog niet op. Want hoe fijn zou dat zijn om gewoon weer 12 tot 16 uurtjes lekker te kunnen werken. Veel mensen die werken denken misschien ben jij gek niet hoeven werken is toch heerlijk. Nou ik kan je vertellen als je al ruim 5 jaar thuis zit dag in dag uit dan is dat behoorlijk saai hoor. Maar goed we kijken het rustig aan en werken verder aan herstel. Tijd om het lekker over schrijven en boeken te gaan hebben. Want vandaag heb ik voor jullie een interview met Mariane Fack auteur van o.a het boek De zielsgeliefde. Eerder stelde ik Mariane al aan jullie voor in een blogpost.

Interview met Mariane Fack

Hoe ben je in het schrijversvak gerold?

Tijdens de moeilijkste periode van mijn leven was het schrijven van een mooi liefdesverhaal voor mij een manier om creatief positieve energie in mijn leven te brengen. Het was een uitlaatklep waar ik al mijn gevoelens, verlangens en dromen in kwijt kon. Het schrijven van die eerste twee boeken hield me recht, het was de beste therapie ooit!

Wist je als klein meisje al dat je ooit een boek wilde gaan schrijven?

Absoluut. Als negenjarige schreef ik al mijn eerste kinderverhaaltje op mijn eerste typmachientje. Na het opgeven van mijn full time job, besloot ik mijn kinderdroom waar te maken.

Wat vind je het moeilijkste aan het proces van verhaal in je hoofd naar boek in de winkel?

Het leukste is het verhaal schrijven, de film die zich afspeelt in mijn hoofd op papier zetten. Het moeilijkste zijn de corrigeerfases. Dat gebeurt meerdere keren en is veel minder leuk.

Waar haal je jouw inspiratie voor de boeken vandaan?

Ik ben al mijn ganse leven nieuwsgierig of leergierig naar alle vormen van geloof, filosofie, mystiek en spiritualiteit. Aangezien ik ooit heel erg aangetrokken was naar het jodendom (ik voel sterk aan dat ik in een vorig leven joods geweest ben), vond ik voor de trilogie aanvankelijk mijn inspiratie in de joodse cultuur. Maar ik was inmiddels ook alle vormen van religie ontgroeid en wilde vooral meegeven dat God een universele energie van Liefde is en verheven staat boven wetten en dogma’s. De personages groeien, zoals ik zelf meemaakte, in hun spiritueel bewustzijn eer ze de ultieme, pure Liefde ontdekken. Een intense, onvoorwaardelijke liefde in al wat is, die het aardse, en tijd en ruimte overstijgt.

Op welke plek of plaats werk je het liefste aan je boeken?

Rustig thuis aan mijn bureau met mijn ogen op mijn groene tuin gericht.

Aan de markt van de Lissewege runde je een holistisch centrum. Wat houdt holistisch welzijn in? En hoe ben je erbij gekomen om daar een een centrum voor te gaan runnen?

Ik hou ervan mensen te verbinden en te helpen evolueren naar een meer vervuld leven en hun hogere zelf. Ik kende veel mensen die op zoek waren naar de zin van het leven, naar meer diepgang, bewustwording en gezondheid. Met verschillende therapeuten, die zowel meditatie, tai chi, spirituele workshops en cursussen kwamen geven, konden we veel mensen helpen in hun groei naar een dieper bewustzijn van de goddelijke kracht die in hen huist. Naar de ontdekking van hun christus- of boedhabewustzijn, zeg maar.

Je hebt in een klein Italiaans dorpje gewoond. Wat is je mooiste herinnering aan die tijd?

Naast het milde klimaat, munten Italianen uit in spontane gastvrijheid en sociale omgang. Ze leven buiten, hebben vaak een klein huis, maar doen niets liever dan familie en vrienden uitnodigen aan een grote, lange tafel om samen van de heerlijke Italiaanse gerechten te genieten. Hun motto is echt: samen genieten, carpe diem! Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt en de mooiste taal van de aardbol mogen leren.

Wat miste je het meeste aanBelgiëtoen je in Italië woonde?

De stille, groene natuur, bossen en weiden met koeien! Ligurië is dicht bevolkt en de smalle kuststreek erg bebouwd door de maritieme Alpen die erachter liggen. Hoewel de kust met zijn kiezelstranden en de zee er prachtig is, miste ik onze groene weiden en bossen, én zandstranden.

Over welk onderwerp of thema zou je graag nog eens een boek schrijven?

Mijn trilogie gaat over zielsliefde, over tweelingzielen die een onmogelijke relatie beginnen die door de godsdienst van het joodse hoofdpersonage verboden is. Tegelijkertijd evolueert hun spirituele bewustwording naar het besef dat er enkel en alleen Liefde is, dat alles en iedereen één is met het Universum. Ik merk dat ik met deel 3 die nu bijna af is, nog niet alles kon doorgeven wat ik wilde. Ik denk dat je oneindig veel kan blijven schrijven over dé universele Liefde! In de toekomst zal ik die pure Liefde nog verder proberen te verwerken in verhalen, o.a. door de Oosterse tantra-levensvisie. Ik denk ook nog ooit mijn ervaringen van de levens-veranderende reis door India die ik mocht maken met mijn uitgevers Geert Kimpen en Michelle Shanti, te verwerken in een nieuw verhaal. Die reis was vooral gericht op heling, bevrijding, en tot je ware kracht komen, waar ik zeker de inspiratie in kan vinden voor een volgend verhaal. Nog een thema is de transitie van de huidige wereld naar een hogere dimensie, het Aquarius tijdperk dat nu begonnen is. Ik zou de eindtijdprofetieën die ik ooit bestudeerde erin willen verwerken, en de oude wereld die nu plaats maakt voor de Nieuwe beschrijven. Je merkt: nog ideeën genoeg voor nieuwe verhalen.

Hoe zijn de covers voor de Besjert trilogie tot stand gekomen?

Ik ging op zoek naar foto’s van ‘liefdevolle verbindingen’. Bij De Zielsgeliefde (deel 1) zie je de verbonden handen in de vorm van de lemniscaat, het teken van de oneindigheid. Het teken dat de eeuwige liefde van de hoofdpersonages uitbeeldt. Bij Zielsbestemming (deel 3) zie je de handen elkaar vinden in het goddelijk licht van het liefdevolle universum.

Vind je het belangrijk om in je boeken een boodschap mee te geven?

Ja, absoluut. Ik hou ervan om naast een mooi verhaal de lezers ook een boodschap van liefde, hoop, verlangen en meer bewustzijn mee te geven die hun hart en ziel kan verwarmen, en hun doet nadenken over bepaalde thema’s.

Ik heb natuurlijk ook een aantal dilemma’s voor je. Welke kies je en waarom?

Binnen of buitenland?

Binnenland, maar ik reis heel graag om nieuwe horizonten te verkennen.

Zee of bos?

Graag een bos die aan de zee gelegen is! Lol, maar echt: ik vertoef graag in het bos én aan de zee.

Een klein huis met een grote tuin of een groot huis met een kleine tuin?

Een klein huis met een kleine tuin. (Lol). Ik had een groot huis en een grote tuin, maar beiden vroegen teveel van mijn tijd om te onderhouden. Ik wil mijn tijd graag vooral aan het schrijven besteden. Alhoewel ik graag nog een kleine tuin zou hebben om een beetje te moestuinieren.

Schrijven met de hand of op een computer?

Op computer.

Paperback of e-book?

Absoluut paperback. Persoonlijk lees ik niet graag op een scherm en wil ik absoluut het papier van een boek voelen en ruiken. Ik onderlijn ook vaak in de boeken die ik lees.

Alles lopend doen of alleen nog maar met de auto op pad mogen?

Lopend dan maar.

Zien of horen?

Zien. Ik kan me blijven verwonderen over de schoonheid van de natuur, de zee, de lucht, de sterren, een zonsondergang, …

Tv kijken of muziek luisteren?

Muziek luisteren. Ik hou van heel veel genres muziek en kan daar, naargelang mijn stemming, heel erg van genieten.

Ik heb enorm genoten van dit interview met Mariane Fack. Mariane super bedankt dat je dit interview wilde geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x