Recensie Bikini’s & Kites van Anja Janssen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes een nieuwe maand een nieuwe ronde. Echt vakantie in de zomer hebben we dit keer niet. Nu heb ik zelf natuurlijk nooit echt vakantie omdat ik niet kan werken maar mijn partner heeft normaal in aug 2-3 weken vakantie. Alleen switch hij per 1 sept naar een nieuwe baan en zit vakantie er deze zomer niet in. We hebben wel een klein weekje samen vakantie als het bedrijf waar hij nu werkt dicht is. Maar hé ik heb een heerlijke tuin waar ik super lekker in kan relaxen dus dat is helemaal super in de zomer! En dan hebben we natuurlijk lekker veel tijd om boeken te lezen. Een van die boeken die ik lekker in de tuin heb zitten lezen is Bikini’s & Kites van Anja Janssen tijd dus om jullie daar alles over te gaan vertellen.

Recensie Bikini’s & Kites

Titel: Bikini’s & Kites Auteur: Anja Janssen Genre: Feelgood Uitgeverij: Zomer & Keuning Cijfer: 9

Hier gaat Bikini’s & Kites over.

De 24-jarige Bo runt op het strand van Domburg een hippe bohemien bikinishop. Wanneer Lars de winkel binnenstapt, is ze direct gecharmeerd van de aantrekkelijke kitesurfer. Enig nadeel: Lars is samen met zijn broer de eigenaar van de kitesurfschool naast haar winkel. Afgelopen winter probeerde diezelfde surfschool in een concurrentiestrijd de vergunning voor haar bikinishop tegen te houden. Bo’s bohemien levensstijl en Lars’ zakelijke aanpak botsen compleet. Kan er toch iets moois opbloeien tussen de twee?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin natuurlijk zoals altijd met de cover van het boek. En deze cover vind ik echt te gek de tekening is te gek en van de kleurtjes krijg ik een heerlijke lekkere zomerse feeling. Tja dat kan natuurlijk ook niet anders bij een boek met de naam Bikini’s & Kites. De flaptekst sprak me ook meteen aan. Ik kreeg gelijk zin om dit boek te gaan lezen in de tuin in het zonnetje.

Bikini’s & Kites is het eerste boek dat ik lees van Anja Janssen. Ik werd gelijk gepakt door haar fijne vlotte schrijfstijl. Binnen no time zat ik helemaal in het verhaal en kon ik het boek ook niet meer weg leggen. Het verhaal speelt zich af in Domburg en dat vind ik ook super leuk. Mijn schoonfamilie komt namelijk uit Zeeland en ik kon me dus gelijk een beeld vormen van de plek waar het verhaal zich afspeelt. Het bohemien bikiniwinkeltje van Bo zit bijv in een oud strandhuisje. Ik zag dan ook gelijk zo’n ouderwets strandhuisje voor me.

Bikini’s en Kites is mooi opgebouwd het verhaal blijft daarom ook leuk om te lezen van begin tot het eind. Je wil weten wat er allemaal gebeurd met de bikinishop met Lars en met Bo. Stiekem hoop ik misschien ook wel op een vervolg over de broer van Lars want daar zit volgens mij ook echt nog een hilarisch en beladen verhaal in. Het mooie aan deze feelgood vind ik dat er ook diepgang inzit. Zeker Lars heeft het een en ander meegemaakt. juist door dit rugzakje krijg je ook makkelijk en snel een band met dit personage. Lou de vriendin van Bo is trouwens ook echt een heerlijk personage maar hé dat moet je allemaal gewoon lekker zelf lezen en dan gaan ontdekken in dit verhaal.

Ja ik kan denk ik wel zeggen dat ik ben verrast door hoe leuk dit verhaal is. Natuurlijk ik ga geen boek lezen als ik denk dat het slecht is maar omdat ik de schrijfstijl van Anja nog niet kende had ik ook geen hele grote verwachtingen. Maar dit boek was echt top het was grappig, het las snel weg, het was lekker zomers het had diepgang en leuke personages! Tja wat wil je nog meer? Ik zou zeggen hou jij van feelgood dan moet je dit boek echt gaan lezen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Gek op feelgood boeken lees dan ook eens De kleine theetuin in de zon van Anne West.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x