Inductiebeschermer

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen januari hebben wij onze keuken verbouwd. Een van de grootste dillema’s die ik had tijdens het uitzoeken van de keuken was koken op inductie of op gas. Ik ben natuurlijk kok geweest en kook daarom ook het liefste op gas. Maar wij zijn ook een van de eerste wijken bij ons in de woonplaats die ze gasvrij willen krijgen. Dat betekend dat ze ons over 8 jaar van het gas af willen hebben. Dus tja als ik voor gas zou kiezen was de kans groot dat het maar voor een paar jaar zou zijn en dat is natuurlijk zonde. Dus besloten we om uiteindelijk op inductie te gaan koken.

Het koken op inductie

dat bevalt eigenlijk prima! Ik was vrij snel gewend aan het bedienen van de plaat en het kiezen van de juiste standen. Tja gas is nog steeds mijn favoriet maar al met al viel dit dus helemaal niet tegen. Wel merkte ik dat de inductieplaat gevoeliger is dan een gasplaat. Je moet dus erg opletten want anders krijg je krassen en kringen op je plaat. Daarin tegen is de plaat wel super makkelijk schoon te maken. Maar waar ik me dan toch wel het meeste aan stoorde was de plaats op de aanrecht die de inductie plaat innam. Ik miste het om even gewoon een glas neer te zetten bijvoorbeeld. Dus besloot ik wat op internet rond te gaan kijken en daar viel mijn oog al snel op de inductiebeschermers.

Wat zijn de voordelen van een inductiebeschermer

  • Nou laten we beginnen met het feit dat je inductiekookplaat stofvrij blijft nadat je hem gepoetst hebt. Want je legt gewoon de inductiebeschermer over je plaat heen. Echt super handig want ik ben niet zo’n poetsmiep!
  • Door de inductiebeschermer op je plaat te leggen krijg je meer plek in je keuken want je kan er makkelijk een glas opzetten zonder dat je jou inductieplaat beschadigt.
  • Wij hebben 2 eigenwijze katten die niet op de aanrecht mogen komen maar dit nog wel eens willen doen. Door de inductiebeschermer op de plaat te leggen kunnen onze katten de plaat niet per ongeluk aanzetten in de nacht. Maar dit geld natuurlijk ook voor kleine kinderhandjes die knopjes induwen natuurlijk ook heel leuk vinden.
  • De inductiebeschermer is super makkelijk schoon te maken en ze worden gemaakt van een duurzaam materiaal.

Maar hoe kies je nou een inductiebeschermer?

Het kiezen van een inductiebeschermer is natuurlijk vooral persoonlijke smaak. Maar het belangrijkste is om je inductieplaat goed op te meten zodat de inductiebeschermer de juiste grote heeft. Voor de keuze van onze inductiebeschermer heb ik vooral gekeken naar de kleur. Ik zocht een beschermer waarin de kleuren van onze keuken en woonkamer terug zouden komen. Daarnaast wilde ik een inductiebeschermer die niet al teveel zou opvallen en gewoon lekker rustig was. En zo kwamen we uit bij onze inductiebeschermer.

Maak het helemaal af.

Heb je nou een inductiebeschermer uitgekozen maak het dan helemaal af met een Spatwand fornuis dit is een bescherming voor achter je fornuis. Deze spatwanden zijn er in vele soorten en maten. Voor bescherming achter kookplaat moet je bij Fotocadeau zijn! hun hebben namelijk spatwanden van hittebestendig aluminium. Deze spatwanden zijn 3 mm dik eenvoudig af te nemen met een doekje en je kan je perfecte formaat kiezen. En het aller leukste is dat je jou eigen foto kan gebruiken voor de spatwand. Dus dan heb je gewoon een super toffe achterwand met bijvoorbeeld jou favoriete huisdier.

Het eind resultaat van de keuken.

Daar zullen jullie nog even op moeten wachten. We moeten namelijk de puntjes nog op de i zetten! Er moeten nog wat plekjes bijgewerkt worden met verf, de boekenplanken moeten nog worden opgehangen en we moeten nog een leuk 2 persoon tafeltje vinden voor in de keuken. Maar als dat allemaal af is kom ik bij jullie terug met het eind resultaat.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x