Recensie De ziener van Wilgerhoven van Daniel Warmoeskerken

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje ik voel me momenteel echt de slechte blogger ever. Normaal ben ik het type wat altijd ruim vooruit inpland voor het geval ik slechte dagen heb etc. Maar ja als je vervolgens van operatie, naar verbouwing, naar operatie, naar overlijden naar ontstekking hobbelt dan loopt alles in de soep. Bloggen ik kwam er gewoon niet aan toe teveel pijn emotioneel slecht in me vel het lukte gewoon echt even niet. Heel eerlijk het lukt me nu ook nog niet zo goed. Maar ik heb best wel wat gelezen terwijl het lichamelijk slechter ging en heel wat recensies die ik met jullie wil delen. Maar als je op een gegeven moment een aantal datums van blogtours mist wat je nog nooit is overkomen. Dan voelt het alsof je de grootste berg van de hele wereld aan het beklimmen bent om weer een beetje op schema te komen. Maar goed ik ga me best doen de lol in het bloggen weer terug te vinden en al mijn leuke nieuws want ja dat heb ik ook! en alle boeken die ik gelezen heb weer met jullie te delen. Ik begin vandaag met de lang verwachte recensie van het boek De ziener van Wilgerhoven van Daniel Warmoeskerken.

Recensie De ziener van Wilgerhoven.

Titel: De ziener van Wilgerhoven Auteur: Daniel Warmoeskerken Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Young Adult Cijfer: 8

Hier gaat De ziener van Wilgerhoven over.

In Wilgenhoven leven wezens en mensen vredig samen, onder bescherming van de ziener en het magische Avalons Gilde. Merel wordt ooit de volgende ziener, maar leidt tot die tijd een normaal leven. Op school valt ze direct voor Col, een nieuwe leerling die met iedereen contact legt, behalve met haar. Waarom tonen Merels zienersogen zijn ware aard niet en met welk doel is hij naar Wilgenhoven verhuisd? Avalons Gilde zorgt ervoor dat de bijzondere bewoners er als mensen uitzien. Pecu wordt door zijn vader, de leider van het gilde, opgeleid om tot Avalon toe te treden. Wanneer iemand een krachtig, magisch voorwerp uit hun ondergrondse bibliotheek steelt, probeert hij met Merel de waarheid te achterhalen. Steeds meer twijfelt Pecu over zijn rol in het dorp en over zijn toekomst. Tijd om na te denken, krijgt hij nauwelijks. Er dreigt gevaar. Hij kan zijn vader, het gilde en zijn vrienden onmogelijk in de steek laten.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. Helaas moet ik bekennen dat ik geen fan ben van de cover. Als ik dit boek in een boekenwinkel zou zien liggen is de kans groot dat ik hem niet op zou pakken. De titel daarin tegen vind ik wel mooi en die maakte me nieuwsgierig naar het verhaal. Toen ik de flaptekst las was ik overtuigd om dit boek te gaan lezen.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Daniel Warmoeskerken heeft een fijne schrijfstijl zijn zinnen zijn niet te lang en zijn woorden niet te moeilijk dit sluit perfect aan bij de Ya doelgroep. Daarnaast heeft Daniel een mooie vertellende manier van schrijven waardoor die je al snel mee kan sleuren in zijn verhaal.

De personages in het boek zijn erg interessant, je hebt verschillende magische wezens maar ook mensen en iedereen heeft wel weer iets unieks en speciaals. Ook het idee van het verhaal zelf vind ik erg goed en de plekken waar het verhaal zich afspeelt zijn precies goed genoeg uitgewerkt. Daardoor kun je jou eigenbeeld bij De ziener van Wilgerhoven bedenken. Soms word in verhalen zoveel vertelt dat je geen ruimte meer hebt voor een eigen interpretatie. Het einde is behoorlijk onverwachts er zit een flinke plot twist in het verhaal en dat vind ik echt ontzettend goed gedaan. Daardoor werd het verhaal gelijk een stuk interessanter.

Als we het hebben over personages dan zijn zeker de hoofdpersonages erg interessant. Maar ook de geesten vriendin van Merel is een heel interessant personage waarom ik dat vindt dat moet je helaas echt zelf gaan ontdekken in het boek want anders verklap ik veel te veel.

De ziener van Wilgerhoven is dan ook een super leuk boek voor elke young adult liefhebber die houdt van een verhaal met een beetje magie wat leuke interessante personages en vooral dus een ijzersterke plottwist. Dus krijgt dit boek van mij een mooie 8.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je van fantasie boeken houdt dan is De ziener van Wilgerhoven misschien ook wel een tof boek voor […]

trackback

[…] staan: Hellehonden (2014, YA/Fantasy), Neppe vrienden & Echte vijanden (2021, YA/Thriller), De Ziener van Wilgenhoven (2022, YA/Urban fantasy en deel 1 van een duologie), De Zwaan en de Lier (2022, Fantasynovelle en […]

trackback

[…] heeft deze auteur al een aantal boeken op zijn naam staan zo las ik De Ziener van Wilgenhoven al van hem. Maar deze maand ga ik natuurlijk zijn laatste boek lezen! Dus daarover later […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x