Zelf flammkuchen maken

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ondanks alle operaties en de lichamelijke pijn heb ik nog steeds een passie voor koken. Helaas is het koken en bakken momenteel wat lastig want als je met beide handen niet veel kan doen moet je toch al snel hulp inschakelen. Toch kriebelt het om iets lekkers te maken omdat ik van dat proces altijd heel gelukkig wordt. Dus besloot ik om afgelopen week lekker zelf flammkuchen te gaan maken. Gelukkig heb ik dankzij een aantal hele lieve auteurs een mooie kneedmachine tot mijn beschikking. Waardoor ik het deeg niet zelf hoefde te kneden. Want geloof me flammkuchen deeg kneed je met je handen maar liefst 10 minuten. Dat is normaal al een zwaar klusje maar nu dus helemaal niet te doen.

Dit is een foto van een heerlijke flammkuchen

Hoe maak je zelf Flammkuchen?

Nou je begint natuurlijk met het maken van het deeg. Het maken van het deeg is niet moeilijk je hebt er wel geduld voor nodig want het deeg moet een tijdje kneden en ook nog eens een tijdje rijzen. Maar het fijne aan Flammkuchen deeg is dat je de meeste ingrediënten wel al in je keukenkastje zult hebben staan. Ik deel hieronder mijn recept voor Flammkuchen deeg ik haal hier ongeveer 3 flammkuchen uit.

Ingrediënten voor het deeg.

 • 500 gram bloem
 • 2 el olijfolie
 • 4 gram gist
 • 380 t/m 300 ml lauwwarm water
 • en een snufje zout

Zo maak je het deeg van de Flammkuchen.

Doe de bloem in een grote mengkom samen met het zout en de gist en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens het water en de olie toe en kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten. Je kunt het deeg met een goede keukenmachine kneden of met je handen. Echt niet korter kneden dan die 10 minuten. Vet vervolgens een kom licht in en maak een bal van het deeg. Deze deeg bal leg je in de ingevette kom. Ik dek de kom vervolgens af met een theedoek en zet de kom op een warme tocht vrije plaatst. Daar laat je het flammkuchen deeg 1,5 uur rijzen.

Dit is een foto van een heerlijke Flammkuchen

Tijd om de flammkuchen af te maken en te gaan bakken.

Om de flammkuchen af te maken verdelen we het gerezen deeg eerst in 3 gelijke stukken. Leg 1 stuk van het deeg tussen 2 velletjes bakpapier en rol deze heel dun uit. Verwijder het bovenste velletje bakpapier. Rol op deze manier alle drie de flammkuchen uit. Verwarm vervolgens je oven voor op ongeveer 200 graden. (Let op de baktijd en temperatuur verschilt altijd wat per oven) en dan is het tijd om de flammkuchen te gaan bedekken met een topping.

Voor de Spekjes en prei topping heb je nodig.

 • 1 a 2 preien (dit hangt een beetje af van de grote en dikte)
 • 1 zakje gerookte spekreepjes
 • 125 ml Creme Fraiche
 • geraspte oude kaas

Het deeg beleggen.

 • snij de prei in dunne ringen
 • Smeer de Creme Fraiche over de bodem van de Flammkuchen
 • Leg hierop de spekjes
 • Verdeel over de spekjes de prei ringen
 • Top af met een handje geraspte oude kaas

Bak de flammkuchen vervolgens in de oven voor 12 tot 15 minuten zodat de bodem lekker krokant is! Heb je nou geen zin in Flammkuchen maar wel in pizza maak dan eens deze pizza met zalm en avocado.

Eet smakelijk, Liefs Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x