Recensie Josefiens zevende hemel van Renée Olsthoorn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik ben momenteel echt helemaal in de feelgood boeken. Waarschijnlijk omdat deze toch een stukje dunner zijn dan de dikke fantasie boeken. Daardoor zijn ze natuurlijk makkelijker vast te houden en je wordt er gewoon lekker vrolijk van. Het is raar maar waar ik had nog geen een boek van Renée Olsthoorn gelezen en dat terwijl ik deze auteur al een aantal keer heb gesproken. Een van de leukste momenten was denk ik tijdens de live Q&A van de zomer vol boeken vorig jaar! Heb je deze nog niet gezien dan zou ik die zeker eens terug kijken. En natuurlijk had ik een super leuke boekenpraat met Renée Olsthoorn. Maar nu had ik dus eindelijk tijd om Josefiens zevende hemel te gaan lezen. Wat ik van dit boek vindt dat lees je in onderstaande recensie

Recensie Josefiens zevende hemel

Titel: Josefiens zevende hemel Auteur: Renée Olsthoorn Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Josefiens zevende hemel over.

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland terug naar familie in Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen. Josefien weet één ding zeker: ze wil voorlopig geen man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen, wéér een Engelsman. Josefien en Luke zijn totale tegenpolen. Hij is overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe. Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen de twee? Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek!

Dit vind ik van het boek.

Zoals ik al tegen Renée Olsthoorn in een berichtje zei was het alsof Josefiens zevende hemel had liggen wachten in mijn boekenkast tot dit moment. Mijn oma was net overleden en ik was echt toe aan een fijn feelgood boek. De cover riep me vanuit mijn boekenkast dus besloot ik om Dit boek te gaan lezen. Tijd dus om het over dit boek te gaan hebben maar voor ik dat doe vertel ik je even kort over het uiterlijk van het boek. De cover is leuk lekker speels en heeft een lekker fel kleurtje. De titel past perfect bij het boek en de flaptekst maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.

Oke tijd om naar het verhaal zelf te gaan! Wat een fijne schrijfstijl heeft Renée zeg! Het boek leest weg als een trein je wordt door haar manier van schrijven gewoon gelijk het verhaal mee ingesleurd. Ik heb smakelijk kunnen lachen om bepaalde scenes in het boek. Zeker de eerste ontmoetingen tussen Josefien en Luke. Door de manier waarop Renée het verhaal vertelt kon ik er in mijn hoofd perfect een beeld bij vormen. Luke en Josefien kwamen in mijn hoofd helemaal tot leven.

Naast de super goed neergezette hoofdpersonages liep het water me ook regelmatig in de mond door al het lekkere eten en de gebakjes die voorbij kwamen in het boek. Jeetje die Josefien kan bakken hoor. Ik vond het uitgangspunt van een veganistische bakker ook erg leuk bedacht! Dit boek is al een tijdje geleden uitgekomen en toen was vegan nog niet zo hot en happing als dat het nu is. Verhalen die zich in of rondom een bakkerij, restaurant etc afspelen zijn er genoeg maar door de vegan inslag wordt het verhaal toch weer uniek.

Naast de hoofdpersonages zijn de bij personages ook erg leuk neergezet het boek heeft zoveel humor het brengt gelijk een lach op je gezicht. Als je van liefdesverhalen houdt en een vleugje humor dan moet je Josefiens zevende hemel zeker gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] het verhaal zelf hebben. Vraag het aan Veerle is het tweede boek dat ik lees van Renée Olsthoorn. Eerder las ik al Josefiens zevende hemel. Het eerste wat mij opviel was dat Renée Olsthoorn enorm is gegroeid in haar schrijfstijl. De […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x