Recensie De kleine theetuin in de zon van Anne West

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De leesflow is weer helemaal terug heerlijk is dat! Ik lees het ene boek naar het andere boek uit dus jullie kunnen de komende tijd weer een aantal recensies verwachten. Alleen het schrijven van de recensies gaat nog niet zo snel! Want ik ben natuurlijk nog herstellende van mijn handoperatie. Dus maak ik nu spraaknotities op mijn telefoon als ik een boek lees zodat ik niet vergeet waar die over gaat. Een van de boeken die ik onlangs las was De kleine theetuin in de zon geschreven door Anne West en daar ga ik jullie vandaag alles over vertellen.

Recensie De kleine theetuin in de zon.

Titel: De kleine theetuin in de zon Auteur: Anne West Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat De kleine theetuin in de zon over.

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden? Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie.

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over De kleine theetuin in de zon te gaan hebben. Dit is natuurlijk het vervolg op De kleine theetuin in de duinen. Maar op zich is het boek ook prima los te lezen alleen mis je dan wel wat achtergrond informatie van verschillende personages. De cover van De kleine theetuin in de zon past dan ook perfect bij dit eerste deel en straalt weer een heerlijk zomers gevoel uit. De kleine tekeningen op de cover maken het boek lekker speels. De titel vind ik ook weer super goed passen bij het verhaal.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Laat ik meteen met de deur in huis vallen met een van de punten die ik vind dat Anne West super goed heeft gedaan. Want alhoewel dit boek een tweede deel is heeft Anne West op een super goede manier wel nieuwe hoofdpersonages toegevoegd in het verhaal die perfect samen gaan met de personages die we al kennen. Maar doordat er nieuwe hoofdpersonages inzitten heb je ook gelijk het gevoel een heel ander verhaal te lezen maar wel met het gevoel van de plek die je al kent. Want een van de hoofdomgevingen is nog steeds het theehuisje in de duinen.

Daarnaast weet Anne West ook met de personages die we al kennen te verassen zoals de eigenaar van het hotel waar ook wel het een en ander gebeurd in het verhaal. Of opa Leen wat ik stiekem een heel leuk personage vindt. Daarnaast loopt het water je in de mond van alle lekkere gebakjes die voorbij komen. Ik heb dan ook super veel zin om weer lekker zelf te gaan bakken. Ik ben dan ook bezig met mijn recept voor een moderne appeltaart en deze zal ik binnenkort met jullie delen en dan ook linken in deze recensie. Waarom ik kies voor een moderne appeltaart? Tja daar moet je in De kleine theetuin in de zon achter komen.

Anne West heeft een vlotte pen! Een vleugje humor en weet als geen ander hoe ze haar personages een eigen karakter moet meegeven. De kleine theetuin in de zon laat je wegdromen naar het mooie eiland Texel en verlangen naar heerlijke gebakjes.

Dus ben jij opzoek naar een lekker zomers verhaal met een vleugje humor een sprankkeltje romantiek en ijzersterke personages. Dan is De kleine theetuin in de zon het verhaal voor jou. Ik had wel graag nog gelezen hoe het met Rosa verder gaat. Maar wie weet komen we daar wel achter in een evt derde deel van deze serie. De enige die dat weet is Anne West. Ik geef het boek dan ook een mooie 8,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Gek op feelgood boeken lees dan ook eens De kleine theetuin in de zon van Anne West. […]

trackback

[…] Eerder las ik in deze serie al De kleine theetuin in de duinen deze kreeg van mij een mooie 8 en De kleine theetuin in de zon die kreeg van mij een […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x