Recensie Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Soms heb je van die dagen dat de wolken wat donkerder zijn je even niet zo lekker in je vel zit en je gewoon even wat gezelligheid, vrolijkheid en liefde nodig hebt. Op zulke dagen zijn er een aantal auteurs waar ik altijd op terugval omdat ik 99% zeker weet dat ik van de boeken van deze auteurs vrolijk wordt. Een van die auteurs is Tamara Haagmans. Toen ik dan ook hoorde dat Tamara een nieuw boek uit ging brengen genaamd Uit onverwachte hoek wist ik zeker dat ik deze moest hebben. Afgelopen week viel die op de deurmat op een dag dat ik er even helemaal doorheen zat. Er zat een hangertje met een wolkje bij met de tekst na regen komt zoneschijn. Dit bedeltje had niet op een beter moment kunnen komen en dat terwijl er bij elk boek een ander bedeltje zat. Het wolkje hangt nu aan mijn telefoon en tovert een lach op mijn gezicht. Maar goed ik besloot dus ook om het boek gelijk mee in bad te nemen!

Ja ik weet het ik ben het type dat haar boeken mee in bad neemt, en ja er is ook wel eens een boek in het water gevallen pas nog zelfs omdat mijn handen niet goed werken. Maar een lekker warm bad met een boek is voor mij echt het ultieme verwen moment. Dus tja dat er dan wel eens een boek beschadigt neem ik voorlief. Boeken zijn er toch om gelezen te worden. Maar goed tijd dus voor mijn recensie van dit boek.

Recensie Uit onverwachte hoek.

Titel: Uit onverwachte hoek Auteur: Tamara Haagmans Uitgeverij: l.s Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat Uit onverwachte hoek over.

Holly heeft de leukste baan van de wereld, maar wanneer ze verliefd wordt, besluit ze daarover te liegen… Van de auteur van De mooiste dag van je leven en Plankenkoorts!

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken.

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover het leuke hieraan vindt ik dat de cover super goed past bij de boeken De mooiste dag van je leven en plankenkoorts die Tamara Haagmans ook heeft geschreven. Door het zelfde kleurgebruik in de basis staan deze boeken dus super mooi in je boekenkast. Daarnaast krijg ik gelijk een heerlijk zomers gevoel van de cover ik droom weg bij zon zee en strand. De titel vind ik mooi gevonden en de achter flaptekst die je hier boven kan lezen maakte me gelijk nieuwsgierig.

Tamara Haagmans heeft een schrijfstijl die je als een uit duizenden herkend. Ze heeft humor, ze heeft pit een beetje diepgang en een vlotte tong. Als je een boek van Tamara leest herken je deze schrijfstijl gelijk. Dat heeft ze maar weer bewezen met Uit onverwachte hoek want ook dit boek bracht weer regelmatig een lach op mijn gezicht. Omdat Holly fotograaf is was er voor mij ook veel herkenbaar omdat ik zelf ook erg graag fotografeer. Ik had dus totaal geen moeite om met Holly mee te leven.

Daarnaast weet Tamara haar personages altijd iets eigens en unieks te geven. In het geval van Holly is dit een beetje onzekerheid en een beetje pijn uit het verleden. Het mannelijke hoofdpersonage Milan heeft een nog grotere rugzak die hij bij zich draagt en je wil al snel weten wat hij allemaal heeft meegemaakt. Daardoor blijf je nieuwsgierig en heb je het boek in no-time uitgelezen.

Heel stiekem heb ik ook wel een zwak voor de vader van Milan maar waarom dat zo is daar moet je zelf in het verhaal achter komen want ik wil natuurlijk niet teveel van het verhaal verklappen. Want dan is het niet meer leuk om het verhaal zelf te gaan lezen.

Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat Uit onverwachte hoek alles in zich heeft wat een goed feelgood boek moet hebben. Dan heb ik het over bergen romantiek maar geen over de top zoet sappig gewauwel. Diepgang want beide personages hebben behoorlijk wat meegemaakt wat ze een plekje moeten geven. Een lach en een traan en vooral gewoon uren leesplezier. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek van Tamara Haagmans een dikke vette verdiende 9 te geven.

Dus ben jij opzoek naar een heerlijke feelgood dan is dit zeker het boek voor jou!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] mooie 8. Nieuwsgierig geworden naar meer boeken in dit genre lees dan ook eens mijn recensie van Uit onverwachte hoek van Tamara […]

trackback

[…] dan kun je hier de blog lezen waarin ze haar eigen voorstelt. Of lees mijn recensie van haar boeken Uit onverwachte hoek, De mooiste dag van je leven en Sprong in het diepe. Oké tijd om naar het interview met Tamara […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x