Dagboek: veranderingen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ja we krabbelen langzaam weer overeind. 2022 is volgens mij het jaar vol veranderingen. Nu zijn de meeste veranderingen zeker positief maar voor deze autist blijft verandering toch een lastig iets. Ik hou van rust, ritme en regelmaat. Weten waar ik aan toe ben en het liefst zoveel mogelijk vooruit plannen. Maar ja in 2022 lijkt dat toch een lastig iets. Want het afgelopen jaar is er echt enorm veel veranderd en er komt nog meer verandering aan. Ik vertel je alles over deze veranderingen in mijn blog van vandaag.

2022 starte met de verbouwing.

We begonnen het jaar natuurlijk al goed door de grote verbouwing in ons huis. Een keuken en badkamer in dezelfde maand verbouwing is echt geen pretje. Ik vertelde jullie eerder al alles over het uitzoeken van de keuken. Deze maand zal ik jullie eindelijk het resultaat van de keuken en de badkamer laten zien. Helaas was me dat nog niet eerder gelukt omdat ik gelijk na de verbouwing geopereerd werd aan mijn hand en daarna nog een keer dus type was het laatste half jaar een beetje lastig. Maar wat ben ik blij met het resultaat van de keuken en de badkamer. Tja en als je dan je huis verbouwd hebt dan wil je ook nieuwe meubels. Dus tja ook in de meubels is een hoop veranderd.

Mijn partner heeft een nieuwe baan.

Yes, na een poosje zoeken heeft mijn lieve partner een nieuwe baan gevonden. Het is niet zo dat hij weg moest bij het bedrijf waar hij ruim 6 jaar werkte maar hij wou graag een nieuwe uitdaging. Op zijn huidige werk kon hij niet doorgroeien en stond die een beetje stil. In zijn nieuwe baan heeft hij weer voldoende doorgroei mogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Zijn werktijden veranderen hierdoor wel iets en ook de plaatst waar hij gaat werken veranderd. Tja dat is dus ook even weer een kleine aanpassing maar wel een die zeer positief is voor mijn vriend.

Een nieuwe auto.

Onze oude auto begon erg veel kuren te vertonen deze was nog wel te maken maar de kosten die we daarvoor zouden moeten maken waren zo hoog dat de auto dat niet meer waard was. Dus besloten we om opzoek te gaan naar een andere auto en deze vonden we gelukkig al vrij snel! Dus nu zijn we trotse eigenaars van een nieuwe auto.

Mezelf uitdagen dat is van alle veranderingen misschien nog wel de grootste verandering..

Alweer een maand of 2 geleden besloot ik om te gaan leven. Zoveel mogelijk te gaan genieten van elke dag. Niet denken aan de dingen die ik door mijn beperkingen niet meer kan maar denken aan de mogelijkheden en kansen. Nu is dit voor mij wel echt een uitdaging. Want toen ik 3 jaar geleden werd afgekeurd had ik de grote hoop binnen 1 jaar toch weer aan het werk te zijn. Ik dacht ik doe even die operatie aan mijn hand en dan gaan we knallen voor herstel.

Tja dat jaartje werd drie jaar en pas geleden heb ik weer een operatie gehad. Ik hoop dat dit de laatste operatie is geweest. Helaas gaat het herstel niet zo als ik gehoopt had. Ik heb namelijk nog vrij weinig beweging in mijn duim en kracht trainen dat mag ik nog niet. De operatie is inmiddels al 8 weken geleden. Voorheen was ik dan toch wel een heel eind hersteld maar bij deze operatie gaat het allemaal heel erg traag. Daarnaast heb ik dit keer ook meer pijn. De wonden herstellen wel prima de littekens zien er prachtig uit. Maar elke keer dingen uit je handen laten vallen is echt geen pretje.

Toch blijf ik dromen en hopen dat ik misschien ooit weer een paar uurtjes in de week kan gaan werken lekker eropuit kletsen met collega’s en me waardig voelen. Tot die tijd blijf ik mezelf echt wel uitdagen hoor. Ik blijf lekker bloggen al is het op een veel lager tempo. Ik ga erop naar bijv me schoonmoeder de vriend van mijn moeder etc. Iets waar ik een jaar geleden nog veel moeite mee had omdat ik door mijn angsstoornis in de auto zitten echt geen pretje vindt. Maar ik krijg langzaam aan de controle over mijn angst weer terug. Ik doe weer leuke dingen zoals af en toe foto’s maken. Tja en dat ik dan elke 10 minuten even pauze moet nemen neem ik voorlief, ik doe weer dingen in het huishouden. Tja en dat ik dan een hele dag doe over de keukenpoetsen omdat ik steeds tussen door moet gaan zitten is maar zo.

Genieten van het leven, proberen wat af te vallen en gewoon tevreden zijn met wie ik ben. Dat is de verandering die ik momenteel meemaak. Om deze veranderingen vol te houden en me eigen een beetje te motiveren heb ik besloten om op het youtube kanaal waar ik eigenlijk het aan tafel met Mel concept wilde gaan doen mijn leven met ups en downs met jullie te gaan delen.

Op De wereld van Mel ga je zo nu en dan een video vinden over dingen die ik belangrijk vindt. Over hoe het afvallen gaat, leven met hms, ass en add. Lekker kletsen over goede boeken die ik heb gelezen en natuurlijk mag lekker eten ook niet ontbreken op dat kanaal. Verwacht niet elke dag een nieuwe video zelfs niet elke week maar als je het leuk vindt om mij te volgen wie weet wel mij te motiveren en wil kijken naar een kanaal waar niet alles mooi is maar wel gewoon de werkelijkheid met alle ups en downs abonneer je dan zeker wel op het kanaal.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x