Recensie Alhara van Annette van Zuijlekom de Zeeuw

Hey lieve lezers van Bookstamel, De rust begint langzaam aan terug te komen. Afgelopen 3 weken waren enorm stressvol ik ben natuurlijk geopereerd aan mijn hand. Maar helaas ging het opeens ook niet zo goed met mijn oma en binnen 3 weken hebben wij helaas afscheid van haar moeten nemen. Daarnaast doet mijn lichaam nog steeds niet wat ik wil. Dus tja helaas staat bloggen momenteel op een laag pitje. Hoewel bloggen geen werk is en ik er geen inkomsten uithaal mis ik het bloggen en de structuur wel. Ik ben namelijk ASS-er en een beetje ritme en regelmaat is ontzettend belangrijk voor mij. Dus de komende weken hoop ik langzaam aan weer wat meer structuur in mijn leven te krijgen. Maar goed vandaag is het tijd voor een recensie. Dit keer van het boek Alhara van Annette van Zuijlekom de Zeeuw.

Recensie Alhara.

Titel: Alhara De legende van Bilaneiland deel 1 Auteur: Annette van Zuijlekom de Zeeuw Genre: Roman/feelgood Uitgeverij: Paris books Cijfer: 7

Hier gaat Alhara over.

Alhara, een sprookjesachtig liefdesverhaal waarin spirituele lessen verwerkt zijn. Alhara is een jonge vrouw, ze woont met haar ouders en zeven zussen op Bilan-eiland. Op het eiland komt geen gewelddadig gedrag meer voor, er wonen alleen maar mensen die tevreden willen zijn, ondanks hun beknotte leven. Toch verbergt Alhara iets voor dit vriendelijke volkje om uit handen te blijven van koning Aaron en zijn zoon, kroonprins Mitchel. In de trilogie, De legende van Bilaneiland, worden vele verborgen hindernissen onthuld. Hindernissen die de groei van bewustzijn tegen kunnen houden. Je lijdt onnodig wanneer je te lang stilstaat in het levensproces. Dit kun je voorkomen met kennis over de liefde, jezelf en over het leven. Je voelt steeds meer vrijheid, macht, kracht, rust, dankbaarheid, levendigheid, vrolijkheid en liefde, omdat je begrijpt hoe je met de stroom van het leven meebeweegt.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. Deze is wat simpel en niet helemaal mijn favoriet maar hij past wel prima bij het verhaal. De titel is simpel en toepasselijk dus ook dat is helemaal in orde. Door de flaptekst werd ik best wel nieuwsgierig naar het verhaal. De kleur van de cover vind ik trouwens wel heel tof die springt er echt uit in mijn boekenkast.

Tijd om naar het verhaal te gaan. Het fijne aan de boeken van Annette van Zuijlekom de Zeeuw vindt ik dat ze een mooie boodschap met zich meedragen en dat is in Alhara zeker zo! Ik merk wel dat dit een van de eerdere boeken is die de auteur heeft geschreven want soms werd er iets teveel herhaalt en hier en daar was het wat langdradig. Als je dat vergelijk met Revolutie en van haar latere boeken merk je dat ze daar inmiddels wel enorm in is gegroeid. Maar dat het wat teveel herhaalt word hier en daar is het wel weer echt een magisch verhaal.

Het verhaal gaat over het hebben van haar in plaats van een knoopknot. Je denkt dan misschien huh dat is een beetje raar. Maar er zit een hele filosofie achter over de goedheid van de mens. Leren van jezelf te houden, voor andere klaar te staan, eerlijk zijn etc en het vinden van een balans daarin. Dit alles heeft Annette gestopt in een prachtig romantisch verhaal. De personages zijn goed ontwikkeld en mooi neergezet. Mijn favoriet is denk ik de jonge prins die verliefd wordt op het eerste gezicht en daarna opzoek gaat naar de vrouw van zijn dromen. Tijdens zijn zoektocht naar deze mysterieuze vrouw maakt hij van alles mee. De prins wist in het verhaal langzaam aan mijn hart te veroveren.

Dit geld eigenlijk ook voor de koning. Want achter deze man schuilt meer dan je in eerste instantie denkt. Maar hé ik wil natuurlijk niet teveel gaan verklappen. Je moet het boek lekker zelf lezen als je houdt van een romantisch en een beetje spiritueel verhaal. Ik geef het boek een mooie 7

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x