Recensie: Zam de Fixer van Peter Schaap

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje laat ik beginnen met het feit dat ik het heel erg moeilijk vindt om deze recensie te schrijven. Ik ben namelijk een groot fan van de boeken die door de zilverfamilie uit worden gebracht. Ik heb een enkele keer een boek gehad wat ik niet wauw vond maar tot nu toe vond ik ze allemaal goed. Dit geld echter niet voor Zam de Fixer. Dus als je zit te wachten op een jubelende positieve recensie lees dan niet verder. Als je wacht op een eerlijke recensie met een onderbouwing waarom dit boek niet zo hoog scoort lees dan vooral wel verder.

Recensie Zam de Fixer.

Titel: Zam de fixer Auteur: Peter Schaap Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 4

Hier gaat Zam de fixer over.

De jonge Zamak (Zam) Klopperszoon komt als Fikser in dienst van de Luchtmagiër en Stadsmagister Sadusin. Hij dient die zaken te regelen waarin zijn Meester geen zin heeft, of niet erg goed is, zoals bijvoorbeeld de realiteit. Als betaling ontvangt Zam vrije magie, die hij opslaat in zijn persoonlijke “Wolk”. Die magie wil hij gebruiken om zijn ware ouders te vinden. Zams dienst brengt hem tijdens vele reizen in evenzovele problemen die hij dient op te lossen. Totdat hij zijn hoofd stoot bij de veile IJzermagiër Micander, in wiens burcht hij op het schavot belandt. Micander ronselt hem in zijn geheime dienst en houdt hem in bedwang door een ijzeren ring die alleen Zam kan zien, maar waaraan hij onmogelijk kan ontsnappen. Als er dan nog een derde opdrachtgever verschijnt, in de vorm van de vrouwelijke en hyperactieve magiër Mandrahinasha met haar lastige dochter Duny, ontstaat een probleem, dat zelfs met behulp van alle tovenaars van de Magisterij onoplosbaar lijkt te zijn. En dan is er nog de geheimzinnige Witte Wolf met haar jongen.

Dit vind ik van het boek.

Laat ik gelijk bij het positieve punt beginnen de cover! Want zeg nou zelf deze cover is een dikke 10 waard ik vind hem echt prachtig. Dit is zo’n boek dat ik puur alleen vanwege de cover al niet kan weerstaan. Daarnaast was ik erg nieuwsgierig geworden naar het verhaal door de flaptekst dus die zit ook dikke prima in elkaar. Maar dan gaan we naar het verhaal zelf en daar houdt de positieve sfeer wel een beetje op helaas.

Want als we het over het verhaal hebben dan is het eerste dat bij mij op komt dat de auteur teveel heeft willen vertellen in een verhaal. Het verhaal was in een ontzettend hoog tempo en er gebeurde heel erg veel. Ook sprong je voor mij gevoel regelmatig in de tijd of omgeving ik weet niet zo goed hoe ik dat moet omschrijven. Stiekem vind ik dit heel erg jammer want ik denk dat het verhaal zeker wel potentie heeft maar dat het wat rustiger opgebouwd had moeten worden. Wat meer tijd en aandacht en wat minder dat gehaaste gevoel. Dan had je ook veel meer een band met de personages kunnen ontwikkelen wat ik nu af en toe erg lastig vond. Dit is in elk geval geen boek wat je makkelijk uit leest omdat je regelmatig de draad in het verhaal kwijt raakt.

De personages de wezens de wereld het is allemaal goed bedacht maar het mist de finesse om het verhaal snel opwindend en lekker leesbaar te houden. Misschien mist in dit geval wat de kracht van het weglaten.

Daarnaast moest ik ook erg wennen aan de schrijfstijl van Peter Schaap deze is namelijk een beetje aan de ouderwetse kant en dat ben ik niet zo gewend. Toch kan Peter ook hele mooie dingen schrijven want ik heb al eerder boeken van hem gelezen. Dus als ik je nu niet heb afgeschrikt met mijn recensie van Zam de fixer dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de overige boeken van Peter.

Helaas kan ik Zam de fixer van Peter Schaap niet hoger geven dan een 4 al is dit met pijn in mijn hart.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x