Jouwbox bij Charlotte Labee

Hey lieve lezers van Bookstamel, Dat ik weg ben van de Jouwbox dat weten jullie intussen wel. Want ik heb inmiddels al van een aantal jouwboxen voor jullie een review geschreven. Zo had je de kersteditie, de Ekoplaza editie en de Jouwbox in samenwerking met Richard de Leth. De Jouwbox verschijnt elk kwartaal en dit keer is de box in samenwerking met Charlotte Labee. Een box waar ik super erg naar uitkeek omdat Charlotte veel weet over wat voedsel met je gezondheid doet. En tja helaas heb ik een lichaam die zeker niet altijd doet wat ik wil. Tijd dus om eens te gaan kijken wat er allemaal in deze box zit en wat ik er van vindt. Want ik deel natuurlijk mijn eerlijke mening weer graag met jullie.

Review Jouwbox bij Charlotte Labee

Laat ik eerst nog even beginnen met de praktische informatie. De Jouwbox kost 55 euro maar als member betaal je slechts 45 euro. De waarde van de box verschilt elk kwartaal wel iets. Dit keer heeft de box een waarde van 145 euro. En ik kan alvast verklappen dat ik dit een van de beste boxen tot nu toe vindt. Waarom dat ontdek je allemaal hier onder.

Ik begin met het boek Brain Food – Smoothies

Dit is geschreven door Charlotte Labee en heeft een waarde van 24,95. Ik denk dat dit ook wel een van mijn favoriete artikelen uit deze box is. Dat gezonde voeding belangrijk is dat weet ik inmiddels. Maar wat is nou gezonde voeding en welke voeding doet wat voor je lichaam. In brain food smoothies neemt Charlotte je mee in de werking van je brain en wat voeding daar mee doet. In het boek krijg je een heldere uitleg over de (Samen)werking van je hersenen en darmen, handige breinweetjes over belangrijke voedingsstoffen en supplementen, praktische voedingstips en 80 heerlijke smoothie recepten die je gaan helpen lekkerder in je vel te zitten.

Het boek is echt prachtig om te zien en staat boordevol mooie foto’s. Inmiddels heb ik er al een aantal smoothies uit gemaakt die stuk voor stuk heerlijk waren. Ik ben reuze benieuwd of ik de dingen die ik leer in het boek steeds meer in de praktijk kan brengen en me dan ook beter ga voelen. Maar omdat te beoordelen is het nu nog te kort dag.

Magnesium olie – 200 ml van Permsal

De magnesium olie van Permsal kost 16,45 en was een van de producten waar ik heel erg benieuwd naar was. Door mijn fibromyalgie en HMS heb ik nogal eens last van vastzittende en pijnlijke spieren, gewrichten en pezen. Daarnaast heb ik daar mijn ADD en ASS nogal eens stress en dat allemaal bij elkaar is funest voor je lichaam. Magnesium olie schrijnt heel goed te werken om je spieren te ontspannen.

De magnesium olie is 100% Natuurzuiver. Je kan de olie dagelijks plaatselijk of op je hele lichaam gebruiken. Masseer de olie zachtjes op de plek die je wil insmeren. Laat de olie vervolgens 15 min intrekken daarna kun je het afspoelen maar dit hoeft niet. Heb je nou een gevoelige huid maak je huid dan eerst een beetje nat.

Ik was dus super benieuwd naar dit product en het heeft me zeker niet teleurgesteld. Mijn spierpijn in mijn nek en schouders is er nog wel af en toe maar als ik de spray er opspuit dan word de pijn zeker 80% minder. Zo’n goed resultaat had ik niet verwacht dit kleine flesje kan mijn leven wel eens drastisch gaan veranderen in positieve zin!

Pure Mineral infused dead sea salt

Het volgende product in de box is de Pure Mineral infused dead sea salt dit zakje kost 18 euro. Dode zeezout is doordrenkt met mineralen uit de dode zee van Jordanië, dat tot 10 keer meer mineralen bevat dan normaal zeezout. Deze mineralen helpen bij het herstel van de gezondheid van het lichaam, de huid en de spieren, ontsteking, roodheid en ruwheid van de huid. Al deze dingen kunnen dus verminderen door het zout.

Persoonlijk gebruik ik dit zout in een lauw warmbad. Hierdoor is mijn eczeem in de loop van de jaren een stuk minder geworden. Het speelt nog wel eens op met stress maar dan neem ik een lekker badje en binnen no time komt het weer tot rust.

Skin defense emergency lipstick spf 30

Het zonnetje schijnt en als er dan iets belangrijk is dan is het je lippen beschermen tegen de zon. Ik heb dan ook meestal een stick in me tas zitten om mijn lippen in te smeren. De Skin defense emergency lipstick spf 30 kende ik nog niet. Dat is ook het leuke aan de jouwbox dat je steeds weer nieuwe producten ontdekt. De lipstick heeft een waarde van 15.50.

Maar goed terug naar de lipstick deze is van het merk oolaboo de lipstick is verrijkt met biologische zonnebloemolie, kokosolie, vitamine E, Rozemarijnextract, calendula, en een SPF factor 30. Deze lippenbalsem biedt biedt dan ook een uitstekende bescherming tegen UVB of UVA stralen.

Ik heb de lipstick nu een paar keer geprobeerd hij werkt prima en beschermt goed het geurtje wat er aan zit vind ik zelf niet zo heel prettig. Maar ik ben het type dat heel slecht tegen geurtjes kan.

We love the planet natuurlijke deo stick lime vegan

Het fijne aan de deo sticks van We love the planet is dat alle grondstoffen zijn verwerkt op natuurlijke basis en ook 100% veganistisch zijn. Deze deo sticks ken ik al uit voorgaande boxen en ik vind ze echt heerlijk! De geur Luscious lime ruikt echt super lekker het is een hele frisse geur. Een ideale geur tijdens deze warme zomerdagen. De deo kost 9,95 en is daarmee niet de goedkoopste maar je doet er wel super lang mee.

CBD masker van Jacob Hooy

Maskertjes! Soms gebruik ik ze wel en een andere keer weer niet het is niet een product wat ik standaard in mijn kast heb liggen. Maar toch was ik ontzettend nieuwsgierig naar dit CBD masker van Jacob Hooy. Het is namelijk een voedend masker met vitamine E en A. Het masker heeft een frisse geur van Rozemarijn, Ecalyptus en lavendel. Daarnaast kalmeert, voedt en verzorgt dit masker de droge en rode huid.

Gebruik het masker 2-3 x per week voor het beste resultaat. Maak eerst je gezicht goed schoon en droog breng vervolgens het masker aan en laat dit 15 minuten inwerken. Ik doe het masker vaak op tijdens een heerlijk warm bad de ideale combinatie. Al met al vind ik dit CBD masker echt een toppertje. Het masker kost 14,95

Erica Sensitive reiningsschuim

Tijd voor het volgende product en ook dit vind ik weer een toppertje. Ik heb regelmatig last van eczeem vooral als ik veel stress heb. Dus heel vaak zijn verzorgingsproducten voor mij te heftig. Maar deze Sensitive reiningsschuim van Erica is perfect voor de (over)gevoelige of onrustige huid. De ph huidneutrale foam met speciale colloïdaal haver extract. Het verfrist het reinigt en verzacht de huid.

Ik heb deze schuim nu een aantal dagen gebruikt en ben er fan van! De schuin kost 8,95 en dat vind ik een prima prijs.

Bluem Fluoride vrije tandpasta

Tandpasta je hebt ze in vele soorten en maten maar wat is nou de perfecte tandpasta. Heel simpel die is er niet want elk gebit is anders en iedereen heeft dus ook een andere voorkeur. De een heeft graag kauwtabletjes en de ander wil juist een tandpasta voor gevoelige tanden etc. Dit keer kun je in de jouwbox kennis maken met Fluoride vrije tandpasta. Deze tandpasta kost 12,50 en ik ben super benieuwd naar de werking hiervan. Ik heb momenteel nog een tube tandpasta open dus deze moet even wachten. Want ik vind verspilling zo zonde.

Bluem Dental floss tape

Naast een goede tandpasta voor je mondverzorging moet je natuurlijk ook regelmatig flossen. Deze flosdraad van Bleumcare.com is daar perfect voor . Het flossdraad kost 4,95 en zorgt voor een heerlijke lekkere frisse muntsmaak in je mond. Wist je dat 40% van je tandplak tussen je tanden zit. Dat is dus precies de reden dat flossen zo belangrijk is.

Ik sluit deze review over de jouwbox in samenwerking met Charlotte Labree af met de foodproducten. En ik ga gelijk beginnen met mijn favoriet.

Gkazas olijfolie uit kreta 50 ml

Deze olijfolie is het goedkoopste product uit de jouwbox voor slechts 2 euro. Maar ook super handig en fijn! Het zit namelijk in een klein blikje en is daarom super handig om mee op vakantie te nemen. De familie Gkazas heeft een prachtige olijfboomgaard op het mooie Kreta. Het begon allemaal met een droom. Kwalitatieve olijfolie toegankelijk maken voor iedereen. Nou dat is gelukt hoor en kijk eens hoe prachtig het blikje is!

Mattisson Healthcare Biologische spinazie poeder

In het begin van deze blog hebben jullie het prachtige smoothie boek gezien. Deze spinazie poeder kun je prima gebruiken in sommige van de recepten. Het product kost 6,95 Maar wat is spinaziepoeder eigenlijk?

Spinazie poeder is rijk aan Calcium en ijzer. Calcium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en is goed voor de spieren en het zenuwstelsels. Ijzer ondersteunt het energieniveau en dat is dan weer goed bij vermoeidheid. De Mattisson biologische spinazie poeder is 100%natuurlijk. Heerlijk door smoothies, soepen en sausen. 10 gram spinazie poeder komt overeen met ongeveer 100 gram verse, ongekookte spinazie.

ChariTea Natuurlijke ijsthee

Charitea is echt gezette thee van theebladeren, Slechts licht gezoet met Agavesiroop, zeer laaf in calorieën en suikervrij. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt geen liefhebber ben van ijsthee dus deze ijsthee ga ik aan iemand geven die er wel van houdt. Ik kan dan ook niet zo heel veel zeggen over de smaak. Maar hou jij van Ijsthee en zoek je een goede gezonde variant dan is dit de ijsthee voor jou.

Yogi Tea Natural energy for the senses.

De thee van yogi vind ik altijd wel goed ik heb deze in meerdere varianten in mijn keukenkastje staan. Deze thee is 4,95. De geschiedenis van de Yogi Tea begon meer dan 40 jaar geleden met een heerlijk aromatische kruidenthee. Deze thee is nu bekend als de Yogi Tea Classic en vormde de basis voor de unieke variëteit aan heerlijke Ayurvedische kruiden en specerijen mengsels die werken op de geest en ziel.

Deze thee is ideaal voor een lekkere drukke dag waarbij je even wil ontspannen!

Bites we love mixed nuts

Het laatste item in deze jouwbox is het zakje mixed nuts van Bites we love. Dit zakje is 1,50 en ideaal om mee te nemen als je onderweg bent met de trein of met de auto bijv. In het zakje zit 30 gram aan heerlijke ongezouten en ongebrande noten. En we weten ondertussen allemaal dat dit veel beter is dan de gebrande en gezouten nootjes. Ik heb eigenlijk standaard zo’n zakje in me tas zitten. Want je weet nooit wanneer je ergens strand of opeens trek krijgt.

Ik ben reuze benieuwd wat jullie vinden van deze jouwbox bij Charlotte Labee

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x