Recept Aardperensoep

Hey lieve lezers van Bookstamel, Eveline van Dienst was zo lief om 2 heerlijke recepten te bedenken die ik met jullie kan delen. Het is haar wens dat mensen vooral lekker moeten blijven experimenteren met koken. Dat ze nieuwe gerechten en nieuwe (onbekende of vergeten) producten gaan ontdekken. Met dit recept voor een heerlijke aardperensoep hoopt ze dat jullie deze vergeten aardpeer weer gaan ontdekken. Ik hoop dat ik voor volgende week zelf weer een recept kan maken maar dat hangt af van mij herstel.

Recept voor Aardperensoep

Ingrediënten voor 2 personen.

 • 500 gram aardperen
 • 2 stengels Bleekselderij
 • 1 sjalotte
 • 1 knoflook
 • 1 grote aardappel
 • 2 groentenbouillon blokjes
 • 1.1 liter water.

Je hebt een staafmixer nodig om de soep te mixen.

Zo maak je de aardperensoep.

 • Zet het water met de twee blokjes bouillon op hoog vuur en breng aan de kook.
 • Schil ondertussen de aardperen en de aardappel en snij deze in kleine dobbelsteentjes
 • Doe de aardappels en de aardperen in het water.
 • Snijd de bleekselderij, sjalotte en knoflook in grove stukken.
 • Voeg deze toe aan het water bij de aardperen en aardappelen.
 • Zet het vuur laag en laat de groenten ca 15 min zachtjes doorkoken.
 • Pureer het geheel vervolgens met de staafmixer tot een lekkere dikke soep.
 • vind je de soep te dik dan kun je de soep wat dunner maken door meer water toe te voegen.
 • Vervolgens breng je de soep nog op smaak met wat peper en zout.

Aardperen hebben qua smaak veel weg van artisjokken. Zelf vind Eveline de aardperensoep erg lekker samen met een gebakken wit broodje. Maar je kan hem bijvoorbeeld ook samen eten met mijn kipcocktail.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x