Recensie De regenboog naar Ferry Lane van Nicola May

Hoi lieve lezers van Bookstamel, laat ik even beginnen met een kleine update. Mijn hand is prima aan het genezen en langzaam aan kan ik weer wat lezen en typen. Veel meer kan ik nog niet doen dus zelfs geen huishouden etc. Dit is nogal saai maar hé hopelijk kan ik binnen 3 tot 6 maanden want dat is hoelang het herstel van deze operatie duurt weer alles. Daarnaast ligt mijn oma op sterven. Dus mijn hoofd staat momenteel ook niet echt bij het bloggen lezen etc. Dus bookstamel blijft ook deze maand nog lekker op een laag pitje door sudderen. Maar goed vandaag is het wel mij beurt in de blogtour van De regenboog naar Ferry Lane van Nicola May. Dit is alweer het derde deel in de Ferry Lane serie van Nicola May. Eerder las ik in deze serie al de boeken Welkom in Ferry Lane en De sterrenhemel boven Ferry Lane.

Recensie De regenboog naar Ferry Lane

Titel: De regenboog naar Ferry Lane Auteur: Nicola May Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 6,5

Hier gaat de regenboog naar Ferry Lane over.

In de regenboog naar Ferry Lane wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

Dit vindt ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover. De cover van De regenboog naar Ferry Lane vindt ik weer super leuk. Net zoals bij de voorgaande 2 delen heeft ook dit deel weer de leuke speelse tekeningen op de cover. Daardoor past die natuurlijk ook perfect bij de andere delen. Daarnaast vind ik de titel van het boek heel goed bij het verhaal passen dat Nicola May heeft geschreven.

Dan gaan we verder met het verhaal zelf .Ik moet bekennen dat ik in dit deel gelijk de fijne vrolijke schrijfstijl van Nicola May terug zag. Maar het plekje en de vertrouwde gezichten van Ferry Lane die miste ik wel een beetje. Ik had dit toevallig pas ook al in een nieuw deel van een serie. Die vond ik ook niet helemaal bij de serie passen en dat heb ik hier dus ook wel weer een beetje moet ik zeggen.

Aan de andere kant wil dat niet zeggen dat ik niet genoten heb van dit boek. In tegendeel ik vind hoofdpersonage Glanna een heerlijk personage. Ze heeft humor, ze heeft een flinke rugzak met bagage en is toch ook wel weer een doorzetter. Het hele verhaal in dit boek wordt dan ook gedragen door dit hoofdpersonage. Voor het eerst in een boek van Nicola May miste ik wat unieke bij-personages met karakter. Je hebt natuurlijk de beroemde schilder maar die leren we niet echt goed kennen, de ouders van Nicola maar ook die blijven kabbelen aan de oppervlakte. Dan hebben we nog de grote liefde van Glanna maar ook die leren we niet echt kennen. Dit vind ik heel erg jammer want daardoor mis je toch een hoop achtergrond informatie. De personages bleven zo erg op de vlakte dat ik er niet echt een band mee kon krijgen.

Het boek had echt veel beter kennen zijn als Nicola May hier wat meer aandacht aan had besteed. Zelfs de personages die we al kende van de voorgaande delen deden mij niet zoveel. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek een 6,5 geven. Het was leuk maar geen wauw!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aukje
1 jaar geleden

Wat jammer eigenlijk dat ze niet voort borduurt op de personages in Ferry Lane. Volgens mij zijn daar nog genoeg verhalen aan te besteden!
Aukje onlangs geplaatst…38. VerdrietMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x