Zonlicht op Crystal Sands Van Holly Martin

Hey lieve lezers van bookstamel, Ik begin weer steeds meer in een lekkere leesflow te komen. De wat dikkere fantasie boeken kosten me nog wat moeite omdat ik deze nu natuurlijk niet goed vast kan houden. Maar de wat dunnere feelgood boeken die vliegen er doorheen. En dat betekend dat ik vandaag weer een recensie voor jullie heb. Dit keer van het boek Zonlicht op Crystal Sands. Dit boek is geschreven door Holly Martin en het 4 de deel in de zussen van jewel island serie. Eerder las ik in deze serie al de boeken De zoete verleiding van Emerald Cove, Een zomer om van te dromen en een gouden gloed in Ruby Falls. Maar Zonlicht op Crystal Sands vind ik ook prima te lezen als stand alone maar daarover meer in mijn recensie hieronder.

Recensie Zonlicht op Crystal Sands.

Titel: Zonlicht op Crystal Sands Auteur: Holly Martin Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over.

Lyra, de hoofdpersoon in ‘Zonlicht op Crystal Sands’, droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn…

Dit vind ik van het verhaal.

Ik begin zoals altijd met de cover. De cover van Zonlicht op Crystal Sands is weer lekker vrolijk! Ik hou enorm van de kleuren op de cover en de grote titel vind ik lekker speels. De flaptekst is ook helemaal prima. Zonlicht op Crystal Sands is het 4 de deel in de serie dus. Al vind ik dit deel ook prima los te lezen of passen als nieuw begin van een trilogie die zich afspeelt op Jewel Island. Ik vind het niet echt het vierde deel in de serie over de zussen namelijk omdat Lyra geen zus is. Het verhaal speelt zich wel af op Jewel Island en in het hotel.

Oeps nou dwaal ik stiekem al een beetje af naar het verhaal. Dus laat ik daar dan maar gelijk verder gaan. In dit deel is Lyra het hoofdpersonage. Zij verhuisd naar Jewel Island om in het hotel van de zussen te gaan werken als evenementenplanner. Lyra heeft het een ander meegemaakt in het verleden en is daardoor niet zo heel goed van vertrouwen.

Al snel komt Kyra echter de leuke Nix tegen ze brengt de nacht met hem door maar daarna is hij verdwenen. Ook nix heeft al het een en ander meegemaakt. Ze dragen beide dus wat bagage met zich mee. Het is niet zo moeilijk dat de rest van het verhaal over deze 2 personen gaat en de vraag of ze elkaar weer zullen tegen komen en gaan vertrouwen of niet. Ik vond het leuk dat de vaste personages uit het hotel ook in dit boek terug kwamen vooral de flamboyante Sylvia. Die brengt namelijk altijd een lach op mijn gezicht. Dit verhaal zit dus weer helemaal prima in elkaar met leuke personages hier en daar een vleugje humor, wat bekende en een mooi liefdes verhaal.

Maar er komt niet echt iets terug van de band van de zussen. Daarom had ik dit liever gezien als een losse serie en niet een vierde deel in de zussen serie. Hoe leuk zou het namelijk zijn om een serie te krijgen over de bewoners op het eiland of het personeel in het hotel. Maar goed dat is dus eigenlijk ook mijn enige punt van kritiek!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x