Iets met duinen van Jeske Meinema

Hey lieve lezers van Bookstamel, Alweer even geleden was Jeske Meinema te gast in de blogs van eigen bodem. Ik stelde Jeske Meinema toen voor aan jullie. Maar daarna ging het enorm slecht met mijn gezondheid. En dat betekend dat jullie het interview en de recensie van een van haar boeken nog van mij te goed hadden. Vandaag is het dan ook tijd voor mijn recensie van het boek Iets met duinen van Jeske Meinema.

Recensie Iets met duinen.

Titel: Iets met duinen Auteur: Jeske Meinema Uitgeverij: Kobo Genre: Feelgood Cijfer: 7

Hier gaat het boek over.

Beleef schoolkamp vanuit een ander oogpunt!
Juf Vivianne is leerkracht geworden om alle goede redenen: denk eens aan alle vakantiedagen die ze heeft! Helaas is het nog lang geen zomervakantie. Als voorafje mag Vivianne mee op schoolkamp naar Tiengemeten.
Waar?
Met een zak vol tegenzin vertrekken de leerkrachten en leerlingen van school De Baret per boot naar Tiengemeten. Een eiland rijk aan insecten, pollen en slib. Alsof dat nog niet erg genoeg is, loopt Vivianne ook nog keer op keer de boswachter tegen het lijf, maakt een van de schoolvaders avances en heeft de schooldirecteur een scala aan niet-leuke activiteiten bedacht. En lukt het Vivianne daarbij de ware reden waarom zij niet mee op schoolkamp wil te verbergen?

Dit vind ik van het verhaal.

De cover van het boek is prima mooi sereen en past prima bij het verhaal. Ik kan nooit-ebooks lezen omdat ik na 2-3 pagina’s al niks meer zie door een ongeluk wat ik ooit heb gehad en waarbij ik het zicht in een oog ben verloren. Maar omdat dit een kort verhaal is besloot ik om het te proberen. Uiteindelijk heb ik 3 weken lang elke dag een stukje gelezen om het boek uit te krijgen. Niet omdat het verhaal niet leuk was maar omdat ik het dus echt niet kan zien na 2-3 pagina’s.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ondanks dat dit een kort verhaal is heeft het wel alles wat een feelgood moet hebben. De ontmoeting het afstoten en het aantrekken en een happy end! Maar dit verhaal heeft vooral ook lekker veel humor. Ik heb regelmatig met een glimlach op me gezicht gezeten als Vivianne weer eens iets mee maakte. En van Wessel een ander personage in het boek is ook echt ontzettend goed neergezet een ruwe bolster met een klein hartje. Doordat de personages goed uitgewerkt zijn kun je ook makkelijk met ze meeleven.

Toch krijgt dit boek van mij een 7 hoewel ik het met een glimlach heb gelezen hadden sommige dingen wat meer uitgewerkt kunnen zijn en was het hier en daar iets te voorspelbaar. Maar als je van Feelgood verhalen houdt dan is dit boek zeker een dikke vette aanrader!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marit
Marit
2 jaren geleden

Klinkt als een fijn boek om in de vakantie te lezen

Handige Tips
2 jaren geleden

Niet door een ongeluk, maar ik merk zelf ook dat ik meer moeite heb met een ebook uitlezen dan een fysiek boek. Blijft toch leuk zo’n fysiek boek. 🙂
Handige Tips onlangs geplaatst…Ovenroosters schoonmaken? Doe je zo!My Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x