Stuur eens een kaartje!

Hey lieve lezers van Bookstamel, Als je mij ergens gelukkig mee maakt dan is het met een ansichtkaart. Geen dubbele kaart nee gewoon zo’n enkele kaart die je vroeger bijvoorbeeld verstuurde vanaf je vakantieadres. Ik vind het dan ook echt super jammer dat steeds minder mensen kaartjes gaan sturen. Want hé zeg nou zelf het is toch veel leuker om een vrolijk beterschaps kaartje te ontvangen dan een simpel what’s app berichtje met beterschap. Daarom vind ik het ook super leuk om mensen spontaan blij te maken met een leuk kaartje! Of kaartjes te sturen via postcrossing. In de blog van vandaag ga ik jullie wat vertellen over postcrossing en voor welke gelegenheden je allemaal kaartjes kan sturen!

Wanneer stuur je iemand een kaartje?

In mijn omgeving vragen mensen zich vaak af wanneer ze nou iemand een kaartje moeten sturen. Nou laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen je moet iemand nooit een kaartje sturen! Maar het is wel super leuk om kaartjes te sturen en dat kan met allerlei verschillende redenen.

Misschien heb jij wel iemand in je omgeving die momenteel door een moeilijke periode gaat, of iemand die super goed zijn of haar best doet voor school of om af te vallen. Hoe leuk is het dan om diegene een leuk motiverend kaartje te sturen. Leonie van der Laan heeft bijvoorbeeld hele leuke Hippe ansichtkaarten met motiverende quotes. Deze quote kaarten vind ik persoonlijk dus ook echt super leuk om te ontvangen. Ze toveren een lach op mijn gezicht.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je beste of leukste vrienden en vriendinnen een leuk vriendschapskaartje sturen. Gewoon om hem of haar te laten weten hoe blij je bent dat diegene in je leven is.

Zelfs zomaar kun je iemand een leuk kaartje sturen. Want volgens mij zei ik het hier boven al ergens waarom moet je een reden hebben om iemand een kaartje te sturen?

En dan heb je natuurlijk nog de standaard kaarten zoals voor een Verjaardag, kerst of om iemand beterschap te wensen. Je ziet het ideetjes genoeg hier om iemand in je omgeving blij te maken met een kaartje. Maar een kaartje hoef je natuurlijk niet altijd naar een bekende te sturen. Nee het is ook super leuk om kaartjes over de hele wereld te versturen en dat brengt mij tot postcrossing.

Wat is Postcrossing?

Postcrossing is eigenlijk niks anders dan het uitwisselen van kaartjes. Postcrossing kun je op verschillende manieren doen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel facebook groepen waar je kaartjes kunt ruilen met mensen over de hele wereld. Er zijn zelfs super leuke postcrossing meetings waarbij je met een groep postcrossers eerst kaartjes gaat shoppen om vervolgens ergens lekker een hapje te eten en kaartjes te schrijven. Tijdens zo’n meeting heb je speciale meeting kaarten die mensen weer verzamelen. Iedereen die op de meeting aanwezig is zet zijn naam op alle kaartjes die de aanwezige gaan versturen. Sommige hebben zelfs hele leuke naamstickers die ze op de kaart plakken.

Maar echt postcrossing dat doe je via de website postcrossing.com. Op deze website zitten ruim 800.000 mensen van over de hele wereld. Je kan hier een account aanmaken waar je vervolgens in kan vullen wie je bent en wat voor kaartjes je leuk vindt om te ontvangen. Daarna vraag je een adres op je krijgt dan een willekeurig adres ergens op de wereld. Je kan het profiel van diegene bekijken en een kaartje sturen. Je bent niet verplicht iets te sturen wat ze verzamelen maar dat maakt het wel extra leuk natuurlijk. Zodra jou kaartje is aangekomen bij de ontvanger meld diegene dat op de site en word jou adres gegeven aan iemand die een adres opvraagt. In het begin zal je wat geduld moeten hebben want dan kan je maar 1 adres per keer opvragen. Maar hoe meer kaartjes je verstuurd hoe meer adressen je tegelijk kunt opvragen.

Postcrossing is dus een super leuke manier om mensen van over de hele wereld te ontmoeten.

Wat zijn nou leuke kaartjes om te sturen?

En dan de vraag wat zijn nou leuke kaarten om te sturen? Veel postcrossers vinden het leuk om een kaart te ontvangen van het land of dorp waar je in woont. Maar ook kaarten met eten en drinken doen het bijvoorbeeld erg goed. Zelf hou ik enorm van mooie kaarten met een leuke tekst of een mooie tekening erop. Zelf hou ik dus enorm van quote of vriendschapskaarten. Daarnaast hou ik van kaartjes in mooie pasteltinten die gewoon cute maar simpel zijn. Zo ben ik groot fan van de nieuwe collectie kaarten van Leonie van der Laan haar te gekke quote kaarten vind je natuurlijk allemaal in haar webshop.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ook eens een kaartje naar iemand te sturen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x