Recensie Vlinders van Esther Stui

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ik moet zeggen dat het lezen eindelijk weer lekker gaat. Ik verslind boek na boek. De recensies die komen dan wel wat meer verspreid online maar hé dat mag de pret niet drukken toch. Toen Esther Stui hoorde dat ik weer geopereerd moest worden en daar heel erg van baalde. Besloot ze om mij haar boek Vlinders toe te sturen. Omdat dit boek een goede afleiding zou zijn en weer een lach op me gezicht zou brengen. Gewoon even een steuntje in de rug. En Vlinders heeft mijn zeker geboeid ik las hem namelijk in een ochtend uit in bad. Tja het water was ondertussen wel koud (En dan had ik hem al 2x bijgevuld) maar ik kon het boek gewoon niet aan de kant leggen. Tijd dus om jullie alles over dit boek te gaan vertellen.

Recensie Vlinders

Titel: Vlinders Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Selfpub Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat het verhaal over.

De Londense fotografe Annabelle heeft een mooie opdracht in de wacht gesleept. Ze mag de kunstcollectie van Trevillion House fotograferen. De opdracht zorgt ervoor dat ze vriendschap sluit met Elizabeth Trevillion en haar schoonmoeder Beatrice. Wanneer Annabelle de zoon en kleinzoon van de dames ontmoet, is het lust op het eerste gezicht. Normaal valt ze op blonde Vikingen, maar met de donkerharige Sebastian zou ze best een nacht willen doorbrengen. Meer eigenlijk niet. Dat haar moeder door haar vader in de steek is gelaten toen zij zwanger bleek te zijn, heeft zo zijn weerslag op Annabelle. Ze wordt simpelweg niet verliefd. Tijdens een lunch komt ze erachter dat Sebastian geen vaste relatie wil en flapt ze eruit dat ze best een seksdate met hem wil. Hij gaat akkoord. Ze genieten van elkaar, maar dan komen er gevoelens in het spel…

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. Vlinders heeft een prachtige cover je ziet het mooie landhuis door de bomen heen. Vlinders de titel vind ik echt passen bij het verhaal en door de mooie roze kleur springt die van de cover af.

Oke tijd om naar het verhaal zelf te gaan! Esther Stui leerde ik een tijdje geleden kennen met het boek Een klus voor twee die ik echt al heel leuk vond. Ik genoot vooral van de schrijfstijl van Esther niet te veel poespas gewoon lekker simpel en vlot en daar hou ik wel van. Zeker op dagen dat ik niet zo lekker in me vel zit. Maar met het boek Vlinders heeft ze d’r nog een stapje boven op gedaan. De schrijfstijl is nog steeds vlot maar de spanning tussen de hoofpersonages is mooier opgebouwd en wat heftiger hmm ik weet niet zeker of dat helemaal het juiste woord is. Wat vuriger meer vol passie is misschien beter. Daar hou ik wel van.

Daarnaast vind ik in Vlinders de bij-personages ook wat beter uitgewerkt het voelt een beetje als de puntjes op de i. Het verhaal zelf speelt zich deels af op een landgoed waar Annabelle foto’s van maakt. Dit landgoed is prima omschreven en daardoor kun je jezelf er een goede voorstelling bij maken. Ik werd zo mee het landgoed en het verhaal ingesleurd dat mijn handen (Ja ook degene in het gips) begonnen te jeuken om zelf op dit prachtige landgoed foto’s te maken.

Al met al weer een heerlijk luchtig verhaal dat goed in elkaar zit. Een verhaal met leuke wendingen prachtige personages wat een lach op je gezicht zal toveren. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9.

Heel veel liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther Stui
1 jaar geleden

Wauw, wat ben ik ontzettend blij met jouw prachtig verwoorde recensie! Dank je wel!

trackback

[…] nog wat beter leren kennen lees dan eerst mijn recensies van de boeken Twee zielen één gedachten, Vlinders en een klus voor […]

trackback

[…] naar de andere boeken van Esther lees dan ook mijn recensies van Twee zielen een gedachten, Vlinders of Een klus voor […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x