Vandaag is de dag

Hey lieve lezers van Bookstamel, Terwijl jullie deze blog lezen is het dan eindelijk zover! Vandaag ga ik weer onder het mes voor mijn hand. Afgelopen nacht lag ik te bibberen in me bed op van de zenuwen. Yes deze ASS-er is een enorme stresskip en zeker voor zoiets. En het erge is ik wordt pas in de middag geopereerd dus dat betekend ook nog heel de ochtend zenuwachtig zijn en dan ook nog eens niks mogen eten. Want omdat ik onder algehele narcose ga moet ik dus ook 6 uur van te voren nuchter zijn. Maar goed vandaag is dus de dag waarop ik geopereerd wordt en hopelijk straks uiteindelijk geen last meer heb van de heftige pijn in mijn hand.

De operatie

Voor de nieuwe lezer. Ik heb de afgelopen jaren al verschillende ingrepen aan mijn beide handen gehad. Sommige klein sommige groot. Sommige hebben geholpen andere helaas niet. De operatie die ik dit keer krijg is een artroplastiek met lichaamseigen materiaal zoals ze dat noemen. De arts gaat een stukje van mijn bot verwijderen, vervolgens haalt hij een pees uit mijn pols en daarmee vult hij de plek van het bot op.

Voordelen van deze operatie zijn

  • Het duimgewricht blijft beweegelijk
  • Je kunt de duim blijven belasten en deze blijft redelijk stabiel

Nadelen van deze operatie zijn

  • Je hebt een lange herstel periode van 3 tot 6 maanden waarbij jezelf dus niet zo heel veel mag doen. Dat betekend dat man lief het huishouden moet gaan doen ik niet zoveel kan bloggen of lezen want tja ik mag die hand dus niet belasten.
  • Elke operatie heeft natuurlijk ook risico’s het kan zijn dat mijn duim inklapt of aan kracht verliest. En verder is een narcose natuurlijk ook altijd een risico al ben ik daar niet zo heel bang voor want ik heb al aardig wat operaties gehad en tot nu toe is het altijd goed gegaan.

Duidelijke uitleg

zo’n 3 weken geleden had ik al een gesprek met de anesthesist dit om de verdoving door te spreken natuurlijk. Ik heb zo’n jaar geleden een soort vergelijkbare operatie gehad ik ben toen op de voorbereidingskamer in paniek geraakt waardoor ze me daar al een roesje moesten geven. Dus hebben we nu afgesproken dat ik gelijk een roesje krijg voordat ze de blokverdoving gaan zetten dus dat is super fijn! Ook op de operatiekamer houden ze me onder een roesje.

Doordat ik een blokverdoving krijg kan ik waarschijnlijk de eerste nacht wel goed slapen tenminste dat was de vorige keer ook zo omdat me arm compleet verlamt is. Dat is trouwens wel een heel naar gevoel. Ook als de verdoving langzaam aan begint uit te werken dan gaat het een beetje tintelen heel apart. Maar goed ik weet van de vorige keer hoe dat voelt.

Verder heb ik mijn pijnstillers al gekregen van de Anesthesist op voorhand dus dat is ook fijn. Ik mag 5 dagen lang een ontstekingsremmer bij de paracetamol slikken en een morfine achtige pijnstiller. Maar die laatste probeer ik niet in te nemen want daar word je echt strontmisselijk van.

Het herstel.

Als ik alles goed begrepen heb dan krijg ik 2 dagen een druk verband. Dan een week gips en na die week mag die geloof ik vervangen worden door een spalk bij de hand therapeut en dan is het heel veel trainen trainen en trainen met handtherapie en ongeveer 3 maanden de spalk dragen. De dokter denkt dat ik omdat ik jong ben maar 3 maanden nodig ga hebben om te herstellen maar je weet maar nooit hoe dit echt gaat verlopen.

Hoe nu verder met mijn blog?

Nou hier verandert even niet zoveel. Ik blijf op een heel laag pitje bloggen tijdens mijn herstel. Zo nu en dan een recensie, recept, review of leuke andere blog maar geen vaste blogdagen of schema en geen vaste blogs van eigen bodem. Het zondagse verhaal die blijft wel. Na mijn herstel ga ik zo snel mogelijk de auteurs die afgelopen maanden gepland stonden voor de blogs van eigen bodem benaderen om deze opnieuw in te plannen.

Wat je wel kan doen is meedoen met de zomer vol boeken. Dit is op youtube en in de facebookgroep. Scan de qr codes op de flyer hieronder en je komt op de juiste plek. Maar wat is de zomer vol boeken? Een super leuk evenement boordevol leuke live Q&A met auteurs en heel veel boeken die je kan winnen. Ik zal zeker ook een aantal live interviews hosten want dat kan natuurlijk ook gewoon zonder handen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elizabeth
Elizabeth
1 jaar geleden

Dikke knuffel! Dat gaat helemaal goed komen!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x