High tea bij het proeflokaal Brioche

Hey allemaal, Begin van het jaar gaf ik aan dat ik op mijn blog ook wat vaker dingen wilde gaan plaatsen als leuke uitjes, product reviews etc. Maar ja mijn hand/arm gooide een beetje roet in het eten. Nou ja een beetje mijn blog heeft de afgelopen maanden echt op een heel laag pitje gestaan en dat zal de komende weken ook zo blijven. Maar bloggen is mijn hobby en een leuke afleiding van alles dus probeer ik jullie toch regelmatig van een nieuwe blog te voorzien! Vandaag heb ik dan ook een super leuke tip voor jullie voor een fijne High tea of lunch plek. Namelijk Proeflokaal brioche in Veghel. Waarom dit zo’n super fijne plek is ga ik jullie hier onder vertellen!

Lunch bij proeflokaal Brioche.

Mijn vriend en ik zouden gaan lunchen maar tja toen gooide wat andere dingen roet in het eten en hadden we onze reservering afgezegd. Maar uiteindelijk bleken we toch redelijk op tijd terug te zijn om toch te kunnen lunchen. Eigenlijk totaal op de bonnefooi belande we toen bij Proeflokaal Brioche. Wat me toen al gelijk op viel was de kleine maar super goed samengestelde kaart. Er was voor iedereen wel wat of je nu vega, vlees of vis wilde of je nu van wat aparte hield of gewoon het standaard broodje kroket. Geloof me als een restaurant een kleine kaart heeft dan is het 9 van de 10 keer een top restaurant want door de kaart klein te houden kunnen ze werken met de verste ingrediënten.

Mijn partner bestelde het broodje tonijn en ik ging voor de zalm. Toen de broodjes arriveerde was het een feestje voor het oog. Het heerlijke Brioche brood maakte de broodjes ook nog eens uniek. Maar niet alleen de look was goed nee je proefde hoe vers de ingrediënten waren deze broodjes waren heerlijk! De bediening was ook nog eens super vlot en vriendelijk.

Na die lunch appte mijn zus mijn toevallig dat ze graag iets wilde doen voor mijn moeders verjaardag. Mijn moeder heeft liever een leuke dag met haar dochters dan een bos bloemen. Dus besloten we om mijn moeder mee te nemen voor een lunch naar proeflokaal Brioche omdat dit zo goed was bevallen.

High tea bij Proeflokaal Brioche.

Dus zogezegd zo gedaan nog geen week later zat ik weer bij proeflokaal Brioche dit keer met mijn moeder en zus. Mijn moeder kon lastig kiezen welk broodje ze wilde en toen zagen we ook een high tea op de kaart staan. Deze moest je eigenlijk van te voren reserveren maar toen we het vroegen was het toch nog mogelijk! De high tea kost 24,50 en geloof me je krijgt echt waar voor je geld. Ik neem je even kort mee langs onze high tea. ( Alhoewel ik super baal dat ik mijn goede camera niet bij me had want alle gerechtjes waren een feestje voor het oog)

Gang 1

We begonnen de high tea met een heerlijke bruchetta van Briochebrood – basilicum – tomaat – rode ui – knoflook en aioli. We kregen 2 stukken per persoon en deze smaakte echt heerlijk. Tijdens de high tea kun je ook kiezen uit allerlei lekkere verse thee smaken of een lekker bakje koffie. Deze mag je zoveel drinken als je wilt. Maar goed deze bruchetta was een goede start van onze high tea. Van ons had dit ook een bruchetta persoon zijn niet omdat het niet lekker was in tegendeel het was super lekker. Maar de high tea was behoorlijk uitgebreid zo uitgebreid dat we het zoete gedeelte niet meer op konden.

Gang 2

Als tweede gang kregen we een heerlijk kopje uien soep met een smakelijke crouton van brioche brood met kaas erop. De soep was goed op smaak en precies genoeg niet teveel en niet te weinig.

Gang 3

Dit zijn de pinxtos je hebt hier bij keuze uit een aantal verschillende pinxtos. Per 2 personen kun je 3 verschillende broodjes kiezen. Omdat wij met zijn drietjes waren konden we dus 6 smaken kiezen. Maar eigenlijk wilde we bijna alle drie dezelfde pinxtos. Alleen mijn zus en moeder kozen voor de geitenkaas waar ik koos voor de tonijn.

Uiteindelijk kregen we dus de broodjes Carpaccio, zalm en ik tonijn en mijn moeder en zus dus geitenkaas. Deze broodjes waren allemaal een feestje voor het oog en ook hier was weer alles super vers. Het brood smelt in je mond. Bij de tonijn vond ik de zeewier crackers erg lekker!

Tja en toen was het dus tijd voor het zoete gedeelte. Maar wij zaten inmiddels zo vol dat we vroegen of we dat misschien mee naar huis mochten nemen. Dat was geen enkel probleem. Heel fijn! Want van dat zoete gedeelte heb ik samen met mijn vriend bij het tv kijken in de avond nog opgegeten. Op de foto zie je het zoete gedeelte voor een persoon. Ook weer mega veel dus.

Ik denk dat proeflokaal brioche een van mijn favoriete lunchroom is geworden in hele korte tijd! Benieuwd geworden naar Proeflokaal brioche neem dan eens een kijkje op de website.

Benieuwd geworden naar meer leuke plekjes? Lees dan eens mijn blog over pannenkoekenhuis Hans en Grietje.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Handige Tips
1 jaar geleden

Wow dat ziet er allemaal lekker uit!! Daar wil ik ook een keertje eten.
Handige Tips onlangs geplaatst…Ovenroosters schoonmaken? Doe je zo!My Profile

trackback

[…] Een tijdje geleden vertelde ik jullie uitgebreid over een geweldige high tea die ik had gehad bij Proeflokaal brioche. Jullie kennen mij inmiddels en als ik ergens erg tevreden over ben dan ben ik ook benieuwd naar het […]

trackback

[…] P.S als je dan toch lekker aan het winkelen bent in Veghel bij Woon! ga daarna dan lekker lunchen of genieten van een High Tea bij Proeflokaal Brioche. […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x