Recensie Onyx van Jennifer L. Armentrout

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik las weer eens een boek van Jennifer L. Armentrout. Dit keer las is het boek Onyx dit is het tweede deel in de lux serie. Eerder las ik in deze serie al Obsidian . Maar van Jennifer heb ik natuurlijk al veel meer boeken gelezen. Ik vind het wel fijn dat ik deze serie op het laatste boek na compleet in mijn boekenkast heb staan want dan kan ik lekker door lezen. En lezen lukt momenteel alweer een stuk beter met 1 hand. Dus ik denk dat jullie de komende tijd wel weer wat meer recensies van mijn hand kunnen gaan verwachten. Maar goed tijd om het te gaan hebben over Onyx.

Recensie Onyx

Titel: Onyx Auteur: Jennifer L. Armentrout Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

‘Onyx’ is het tweede deel van de vijfdelige fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout. Katy valt in dit boek tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals met de cover en de cover van Onyx vind ik prachtig. Daarnaast past de cover ook perfect bij Obsidian het eerste deel in deze serie. De titel is lekker kort en daar hou ik van! De achterflap tekst maakte me niet echt nieuwsgierig maar het einde van Obsedian deed dat wel daarom moest ik dit tweede deel ook lezen.

Oke tijd om naar het verhaal zelf te gaan! Ik moet eerlijk bekennen dat de Lux serie van Jennifer L. Armentrout nog niet mijn favoriete serie is van deze auteur. Maar dat zegt natuurlijk niet dat ik deze serie niet tof vindt! Want dat is ook niet het geval ik vind Lux ook ontzettend tof alleen deze serie is wat meer Young Adult dan de andere series van deze auteur. Daardoor mis ik een beetje de extra lagen in het verhaal. Onyx is wat simpeler geschreven.

De personages in het boek zijn nog steeds erg sterk en we leren Daemon en Katy steeds beter kennen. De spanning tussen deze 2 personages is om te snijden maar ze moeten ook belangrijke keuzes maken. Want wie is er eigenlijk te vertrouwen en wie niet? Welke mensen zijn hun vijanden en wie zijn hun vrienden? Al met al niet de makkelijkste keuzes en daarbij komen ze ook niet altijd zonder blauwe plekken uit de strijd.

In het boek ontdek je of de liefde en vriendschap sterk genoeg is om de moeilijke dingen te overwinnen. Een spannend en magisch verhaal met ups en downs dat je zeker wel gelezen moet hebben.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] delen vaak wat lastiger. Weten waar de serie over gaat lees dan mijn recensies van Obsidian, Onyx en […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x