Recensie Tot u dienst van Denise Marinus

Hey lieve lezers van Bookstamel. Helaas nog steeds niks gehoord over de operatie datum. Ik hoop stiekem toch echt wel dat ze deze week bellen en ik volgende week aan de beurt ben maar die kans is klein. Maar goed in de tussentijd blijven we natuurlijk lekker lezen en langzaam aan wat bloggen. Zo las ik vorige week het lekkere dikke boek Tot u Dienst van Denise Marinus. Een prachtige Young Adult waar ik je hieronder alles over ga vertellen.

Recensie Tot u Dienst.

Titel: Tot u Dienst Auteur: Denise Marinus Uitgeverij: Clavis Young Adult Genre: Ya Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Wanneer Jules als vriendin en vertrouwelinge met kroonprinses Constance naar de prestigieuze Universiteit van Yadiel vertrekt, gaat een wereld voor hen open. Vol verwachting maken ze kennis met nieuwe huisgenoten, hun studies en het elitaire studentenleven op Yadiel. Heel even lijkt de regelmaat in hun levens terug te keren. Maar dan duikt een verwoestend geheim op. Terwijl Constance zich laat meeslepen door een onmogelijke liefde, doet Jules er alles aan om de leugens te ontrafelen en de waarheid te achterhalen. Zeker als blijkt dat het lot van de hele koninklijke familie in haar handen ligt…

Dit vind ik van het boek.

Nou tijd om het te gaan hebben over Tot u Dienst. Dit is het vervolg op Zoals u wenst beide delen zijn lekker dik! De cover van Tot u Dienst past perfect bij de cover van Zoals u wenst. Ze zijn simpel maar hebben een prachtige kleur en het past bij het koninklijke verhaal. De titels vind ik ook top en de achterflap tekst maakt me nieuwsgierig dikke prima dus!

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Denise Marinus heeft een heerlijke fijne schrijfstijl. De zinnen zijn niet te lang en het verhaal leest lekker vlot weg ondanks dat het een super dik boek is. De personages in het boek zijn goed neergezet. Waar je in deel een Constance misschien vooral een beetje een iritatiefactortje had word je in dit deel langzaam een klein beetje verliefd op d,r denk ik. Jules blijft Jules een beetje onhandig een beetje impulsief maar gewoon een heerlijk personage.

Zowel Constance als Jules leer je nog beter kennen in dit deel. Ze krijgen natuurlijk weer het nodige voor hun kiezen. Maar komen ze daar sterker uit of juist niet. Je zult regelmatig denken dat je precies weet hoe het zit in het verhaal. Maar niet alles is wat het lijkt en met een aantal plottwisten blijf je gissen naar hoe dit verhaal zal gaan aflopen en tja je raadt het al ik ga het ook niet aan jullie verklappen. Als met al is zoals u wenst de perfecte aansluiting op Tot u Dienst. Hoewel dit voor nu het laatste deel is blijft het einde vrij open. Dus wie weet neemt Denise ons ooit weer mee terug naar Fortuna!

Dit boek krijgt van mij een mooie 8.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x