Recensie Eeuw van de Vhéi

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag mag ik de blogtour van Eeuw van de Vhéi aftrappen! Super leuk want ik vind een blogtour altijd zo leuk! Je leest dan namelijk met een hele groep boeken liefhebbers het zelfde boek en kunt daarna een aantal dagen achter elkaar de recensies lezen op de verschillende blogs. De boeken van Valentijn Ringelberg hebben allemaal iets magisch zo las ik eerder al bijvoorbeeld Voorbij het wederwoud dat is het eerste deel in deze serie. Ik mocht eerder Valentijn ook al eens interviewen en het is echt een super leuke en spontane auteur. Maar goed laten we het gaan hebben over Eeuw van de Vhéi.

Recensie Eeuw van de Vhéi

Titel: Eeuw van de Vhéi Auteur: Valentijn Ringelberg Uitgeverij: Cauldron Books Genre: Fantasie Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Op Jho, een eiland ver weg van Vha’Rymn, wordt de jonge Umuli Acksol door de eilandsjamaan aan zijn nieuwe levenspartner gekoppeld. Toch blijkt uit een visioen van de sjamaan dat de Schepper meer voor hem in petto heeft, iets dat het eiland op haar grondvesten doet schudden.

Velara werkt in de winkel van haar oom als ze bezoek krijgt van een toegetakelde vrouw. Gelukkig weet ze haar een helpende hand te bieden, al blijkt het uiteindelijk een voorbode te zijn van een gebeurtenis die Velara’s leven – en dat van haar dochter – voor altijd zal veranderen.

Als Vhéi groeit Yza op bij zijn Nomadenfamilie in de bergtempel van Nepherië. Hoe ouder hij wordt, hoe rustelozer zijn vleugels beginnen te worden. Ze snakken naar vrijheid. Zal het Yza lukken om zijn lotsbestemming te omarmen?

Op boerderij Woestzicht heerst er een ziekte die bekendstaat als De Zwarte Kus. Het tast de gewassen aan en Nüro en zijn ouders zien hun inkomsten in rook opgaan. Toch lijkt er een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen, een kans die grote gevolgen zal hebben.

Dit vind ik van het boek.

Oké ik begin zoals altijd met de cover! Want kijk eens even na de foto hierboven deze cover is toch echt een plaatje! De kleuren zijn super mooi en ik kan echt uren wegdromen bij deze cover. De titel vind ik ook enorm goed gevonden.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Eeuw van de Vhéi is een Novelle in de De Raad van Vha Rymn collectie! Het leuke van deze collectie vind ik dus ook dat Valentijn de boeken afwisselt met de novelles. In deze novelle komen we meet te weten over de Vhéi. In het tweede deel van De raad van Vha Rymn maakte we al wat uitgebreider kennis met de Vhei maar in deze novelle gaan we meer in op de geschiedenis van de Vhei.

Ik vind het bijzonder dat Valentijn in een fantasie boek met relatief weinig pagina’s want hé novelle toch heel sterke karakters kan geven aan zijn personages. Geloof me zodra je begint met lezen zul je dit al snel gaan merken. Daarnaast besteed Valentijn ook weer genoeg aandacht aan diversiteit. Diversiteit in boeken vind ik heel erg belangrijk want we zijn nou eenmaal niet allemaal het zelfde iedereen is zijn eigen mooie unieke ik! Dus wil jij graag meer ontdekken over de Vhéi dan moet je zeker Eeuw van de Vhéi gaan lezen en je laten mee slepen in deze mooie fantasie wereld.

Ik geef dit boek een mooie solide 8! Een prima score dus.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Eerder las ik in deze serie al Hij die niet bestaat , Als het duister roept, De novelle Eeuw van de Vhei en de Novelle Voorbij het wederwoud. Maar goed tijd dus om jullie alles over dit boek te gaan […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x