Recensie Obsidian van Jennifer L. Armentrout

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vanochtend is het weer tijd om naar het ziekenhuis te gaan. Dus ik hoop jullie morgen een update te geven van hoe het nu gaat en wat er de komende tijd gaat gebeuren. Maar goed dat is voor morgen. Tijdens ons midweekje weg las ik ook het boek Obsidian van Jennifer L. Armentrout uit. Dit boek hebben we namelijk gekozen voor de leesclub in April. We zijn geen mega grote leesclub maar het is altijd gezellig. Ik denk dat ik straks gelijk door ga in het tweede deel van deze serie. Want ik vond Obsidian erg leuk om te lezen. Sowieso doen de boeken van Jennifer L. Armentrout het altijd wel goed bij mij.

Ik las eerder namelijk al Alles wat ze aanraakt, Storm and Fury, Rage and Ruin, Grace and Glory, Uit bloed en as en Rijk van Vlees en vuur. Tja jullie zien het ik heb al aardig wat boeken van deze auteur gelezen. Maar vandaag ga ik je dus alles vertellen over Obsidian.

Recensie Obsidian.

Titel: Obsidian Auteur: Jennifer L. Armentrout Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Fantasie / ya Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over.

Als Katy verhuist kan ze niet vermoeden dat Daemon Black haar lot een andere wending zal geven. Eerste deel van de YA fantasyserie LUX, een aanrader voor fans van Twilight en The Hunger games. In ‘Obsidian’, het eerste deel van de fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout, maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Deze buitengewoon aantrekkelijke jongen blijkt helaas vreselijk arrogant te zijn, en ze kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd even kort met de cover. Ik vind dit echt een van de mooiere covers die ik ooit heb gezien. De silhouette op de cover vind ik prachtig in combinatie met de vurige oranje kleur. Daarnaast vind ik de cover ook echt ontzettend goed bij dit verhaal passen. De flaptekst vind ik uitnodigend en de titel is gewoon prima. Met het jasje van dit boek is dus niet zoveel mis.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Ik moet bekennen dat ik in het begin even in het verhaal moest komen. Het komt wat langzaam op gang en ik had niet helemaal door waar de auteur met het verhaal naar toe wilde. Maar na een aantal hoofdstukken zat ik weer helemaal in het verhaal. Ik kreeg weer het magische gevoel wat ik meestal krijg als ik een boek lees van Jenniffer L. Armentrout. De personages werden beter omschreven en leerde we beter kennen. Er kwamen vleugjes magie te voorschijn en er was liefde in het spel. Deze ingrediënten samen zorgen ervoor dat Obsidian een prachtig verhaal is geworden.

Hoewel het begin dus wat langzaam op gang komt kun je tegen het einde het boek niet meer wegleggen en wil je alleen maar zo snel mogelijk verder gaan lezen in het volgende deel. Lux is dus in mijn ogen een super interessante serie die elke liefhebber van fantasie en young adult boeken gelezen zou moeten hebben.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laurie
2 jaren geleden

IK moest in het begin echt niets van deze serie hebben, maar door het enthousiasme van iedereen ging ik overstag. En ik was verkocht, kon niet meer wachten op de vervolgen. Ik vond het tweede boek wel de minste, maar het derde boek…… OMG.
Laurie onlangs geplaatst…The Friday Five: Boeken die je aan het lachen maaktenMy Profile

trackback

[…] keer las is het boek Onyx dit is het tweede deel in de lux serie. Eerder las ik in deze serie al Obsidian . Maar van Jennifer heb ik natuurlijk al veel meer boeken gelezen. Ik vind het wel fijn dat ik deze […]

trackback

[…] gelezen te worden. De lux serie van Jennifer L Armentrout is er zo een. Eerder las ik namelijk al Obsidian en Onyx en nu was het dus tijd voor het derde deel in deze serie van Jennifer L Armentrout en de […]

trackback

[…] dit in vervolg delen vaak wat lastiger. Weten waar de serie over gaat lees dan mijn recensies van Obsidian, Onyx en […]

trackback

[…] dit in vervolg delen vaak wat lastiger. Weten waar de serie over gaat lees dan mijn recensies van Obsidian, Onyx en […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x