Boekenpraat met Lucy Neetens

Hey lieve lezers van Bookstamel, het is weer woensdag de week is weer doormidden. Maar woensdag is natuurlijk ook de vaste dag waarop de boekenpraat online komt. Deze week is de boekenpraat met Lucy Neetens. Lucy debuteerde vorig jaar met haar boek Een blauwe blik. Toen had ik al een interview met Lucy . Dat interview was super leuk maar ging natuurlijk vooral over schrijven en haar boek! Maar dit keer gaat Lucy jullie dus alles vertellen over haar favorieten boeken en auteurs en daar zitten een aantal pareltjes tussen.

Foto auteur Lucy Neetens

Boekenpraat met Lucy Neetens.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Lucy Neetens; ik ben dochter, moeder, oma, partner, zus, vriendin, kennis, buurvrouw, verpleegkundige, enzovoort, enzovoort. En … sinds kort mag ik mezelf ook auteur noemen (een droom die waar geworden is).

Welk boek las je als kind graag?

Ik las altijd al graag en veel, maar een boek dat me erg is bijgebleven is Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. Ik wilde de hoofdpersoon Dolf zijn, ik wilde kennis maken met andere tijden en andere landen en ik wilde zulke spannende avonturen beleven.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Oh, dat is een moeilijke vraag. Mag ik er een paar (in willekeurige volgorde) noemen?

Bovengenoemde Kruistocht in spijkerbroek (omdat ik daar zo helemaal in “verdwijnen” kon).

De wereld van Sofie van Jostein Gaarder (omdat het een mooi boek is dat de filosofie een beetje begrijpelijker maakt én omdat ik zelf graag filosofeer).

De alchemist en Elf minuten van Paulo Coelho (omdat deze twee boeken er voor mij uitsprongen in de periode dat ik een groot fan van deze schrijver was).

Het staat op mijn lijstje van Jill Smolinski (omdat het een leuk boek is én omdat ik zelf nogal van de lijstjes ben).

Ongeveer zoveel hou ik van jou; een boek met mooie schilderingen en gedichten van Wouter Stips met o.a. het prachtige gedicht:

“Kun je houden

zonder handen

liefde meten zonder maat

Kun je houden

zonder oordeel

zonder voordeel

onzelfzuchtig

zonder baat

Kan ik in jouw

handen huizen

zonder hypotheek”

Kun je houden

zonder handen”

(omdat onvoorwaardelijke liefde mijn stokpaardje is)

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Annie M.G. Schmidt. Heerlijk al die ondernemende, een beetje ondeugende kinderen uit haar boeken, denk aan Floddertje, Hansje Pansje Pingeling, Pluk en Otje.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ik las voorheen vooral spannende en feelgood boeken, maar tegenwoordig maak ik inderdaad nog wel eens een uitstapje. Zelfs naar SF en Fantasy (dat was voor mij tot nu toe onbekend maakt onbemind-terrein, maar wie weet wordt het nog eens liefde op het tweede gezicht).

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Godijn Publishing, omdat die mijn debuutroman Een blauwe blik heeft uitgegeven!

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Op papier. No doubt. Alleen op vakantie lees ik digitaal.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Als ik eenmaal lees is de cover verder niet zo belangrijk meer, maar om een boek op te pakken/uit te kiezen is hij dat wel. De cover en misschien nog wel meer de titel (ik ben een titelscanner) zijn voor mij de eerste aanzet om een boek wel of niet aan te schaffen.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Van Paulo Coelho en Annie M.G. Schmidt.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Ik denk meer dan honderd. En mijn boekenkast is vol. Als ik nu een nieuw boek aanschaf moet ik (van mezelf) een ander exemplaar wegdoen (die schenk ik dan bijvoorbeeld aan een minibieb).

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Ik houd niet zo van boeken die niet verhalend zijn (die alleen maar feiten noemen) of van boeken met zoveel personages dat ik de draad kwijtraak.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja, bijvoorbeeld Meisjes in blessuretijd van Carolina Trujillo; dat boek won ik (2de prijs) door mee te doen aan een schrijfwedstrijd, Het geluk van de sprinkhaan van Toon Tellegen en Pessimisme kun je leren van Lévi Weemoedt.

Op welke plek lees je graag?

In de winter opgekruld in een hoekje van de bank.

In de zomer buiten in het zonnetje.

In de trein (met een fijn boek ben je supersnel op je bestemming).

In de bibliotheek (bibliotheken en boekwinkels zijn mijn favoriete places to be).

Wanneer lees je het liefste?

Ter ontspanning, met een kopje koffie of thee binnen handbereik.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Op mijn website www.lucyneetens.nl en op Facebook.

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Paperback (alhoewel hardcover mooier blijft, maar paperback is minder statig, voordeliger en neemt minder ruimte in beslag in de boekenkast)

Nederlandstalig of engels?

Nederlandstalig (in andere talen is lezen voor mij geen ontspanning maar een inspanning)

Serie of Stand alone?

Serie (ik vind het leuk om naar een volgend deel uit te kijken)

Cover of flaptekst?

Cover (uit gewoonte)

Lezen in bed of in bad?

In bed (omdat ik geen bad heb )

Koffie of thee?

Dat wisselt. In m’n eentje kies ik vaker voor koffie. Met een vriendin kan ik ook erg genieten van theeleuten. En op een terras smaakt cappuccino of latte macchiato mij het lekkerst (verwenmoment).

Super bedankt Lucy voor deze boekenpraat met Lucy Neetens ik vond deze boekenpraat weer erg leuk om te lezen! Er staan weer een paar boeken extra op mijn wil ik lezen lijst.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x