Recensie Briefpost van Chantal Claassen

Hey lieve lezers van Bookstamel, Langzaam aan merk je dat het lente is de bloemetjes en de planten geven weer kleur aan de wereld om ons heen. De grote voorjaarschoonmaak is weer gedaan en het zonnetje schijnt weer regelmatig naar binnen. Ik geniet dan ook volop van het mooie weer door regelmatig even een stukje te gaan wandelen of even wat te werken in onze prachtige tuin. Maar de lente is natuurlijk ook bij uitstek het seizoen voor heerlijke feelgood boeken! Want zeg nou zelf van zo’n lekker feelgood boek krijg je gelijk helemaal zin in de zomer. Dit geldt sowieso voor het boek Briefpost van Chantal Claassen dat ik onlangs las. Vandaag is het dan ook tijd om mijn mening over dit boek met jullie te gaan delen.

Recensie Briefpost

Titel: Briefpost Auteur: Chantal Claassen Uitgeverij: Zomer&Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over.

Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar bijbaan in de beachclub. Als ze bevriend raakt met Oliver, een van de klanten,
vertelt hij dat het niet goed gaat tussen hem en zijn vriendin Liv. Hij probeert de relatie te redden met gedichten en liefdesbrieven die bol staan van de clichés. Kaat schiet direct in de actiestand. In het geheim herschrijft ze Olivers liefdesbrieven aan Liv. Met succes: de relatie tussen die twee bloeit weer op. Maar Kaat raakt in de war als ze jaloezie voelt; dit was toch juist wat ze wilde?

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd beginnen we even kort met de cover. De cover van Briefpost vind ik echt super tof! Je krijgt er namelijk direct een super zomers gevoel van. Daarnaast past deze cover perfect bij Flessenpost het eerste deel uit de serie. De titel is ook top. Wat ik zelf leuk vind aan deze serie is dat je de boeken los staand kan lezen. Maar het leuker is om ze achter elkaar te lezen omdat je dan de personages voor een deel al kent.

Oke tijd om naar het verhaal te gaan. In briefpost gaan we terug naar Beachclub Esperanza. Inmiddels werkt Kaat daar lieve Kaat die voor iedereen zorgt en klaarstaat maar zichzelf daardoor wel eens vergeet. Maar goed tijdens een van Kaat haar diensten komt Zeus binnen. Kaat vind Zeus interessant maar hij doet een beetje bot en tja het gaat zeg maar niet zo goed met hem. Als Zeus weg gaat vindt Kaat een stickie voor in de computer met daarop een gedicht van Zeus. Maar tja dat gedicht is nogal slecht. Dus besluit Kaat met haar veel te grote hard om Zeus te gaan helpen Liv voor zich terug te winnen.

Maar ondertussen heeft Kaat ook heel wat te stellen met haar zus. De zus die altijd als de perfecte van de familie werd neergezet is namelijk nogal aan het instorten en ook hier is Kaat de redder in Nood. Het mooie aan Briefpost vind ik dan ook dat het niet alleen een romantisch verhaal is waar je enorm van geniet. Nee je bent ook reuze benieuwd hoe het met Kaat haar zus gaat en hoe Kaat zelf zich ontwikkeld. Je leeft dan ook vanaf het aller eerste moment mee met de personages in het verhaal. En hoewel elk personage wel iets heeft waar hij of zei aan moet werken klopt het allemaal.

Daarnaast laat Chantal zo nu en dan een van de personages uit het vorige deel voorbij komen. Daardoor waan je jezelf gelijk weer op Beachclub Esperanza het voelt bijna als thuiskomen bij een oude vriend. Dus mijn eind oordeel is dat Chantal Claassen zichzelf weer heeft overtroffen met een heerlijke zomerse feelgood! Ze krijgt daarom ook weer een mooie 8,5.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
2 jaren geleden

Helaas is de lente intussen weer vertrokken 🙁

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x