Boekenpraat met Marceline de Waard

Hey lieve lezers van Bookstamel, Het is weer woensdag dus tijd voor een nieuwe boekenpraat. Dit keer is de Boekenpraat met Marceline de Waard. Marceline is geen onbekende van mijn blog want ik heb haar als eens mogen interviewen en ik heb haar boek Thuisreis mogen lezen. Een prachtige roman trouwens! Hieronder stelt Marceline zich nog even kort aan jullie voor.

Marceline de Waard

Boekenpraat met Marceline de Waard.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Marceline de Waard, schrijver sinds 2017. Na mijn vijftigste ging ik op zoek naar wat ik wilde met de rest van mijn leven. Na wat omzwervingen kwam ik uit bij mijn kinderdroom: schrijver zijn. Ik deed toen een stapje terug op de ambitieladder en ging een dag minder werken om die droom waar te maken. Inmiddels werk ik nog vier dagen als projectleider en staan er inmiddels vier boeken op mijn naam: Schandalig (2019), Thuisreis (2020), Verlangen (2021) en Terugkeer (2021). Ook zijn er veel verhalen van mij te lezen in (wedstrijd)bundels.

Welk boek las je als kind graag?

Eigenlijk las ik alles wat los en vast zat. Uit mijn vroegste kinderjaren herinner ik mij ‘Wipneus en Pim’, in mijn latere jeugdjaren las ik alles van Enid Blyton.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Meerderen, ik noem er een paar:
‘Haar moeders dochter’ van Marilyn French. Een prachtig verhaal over vier generaties vrouwen in Amerika. Je zou kunnen zeggen, de geschiedenis herschreven vanuit het perspectief van vrouwen.

‘Alle mensen zijn sterfelijk’ van Simone de Beauvoir. Uit de jaren 70 en nog steeds actueel.

‘Eline Vere’ van Couperus zorgde ervoor dat ik psychologie ging studeren.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Margareth Hillebrandt

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Vroeger las ik veel thrillers, opeens had ik het daar helemaal mee gehad. Het liefst lees ik nu romans. Dat is een heel breed genre waar ik altijd wel iets van mijn gading vond

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Geen. Hoewel ik natuurlijk wel een zacht plekje heb voor mijn eigen uitgever: ‘Ambilicious’.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Op papier.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Behoorlijk belangrijk.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Fay Weldon

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Veel in de kast. Ik heb geen e-reader.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Die titels blijven nooit in mijn geheugen hangen. Ik moet het antwoord dan ook schuldig blijven.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Meerderen, allemaal van Nederlandse schrijvers: Millie van Veegh, Margareth Hillebrandt, Nel Goudriaan, Cecile Koops, Jan P. Meijer, Sebastiaan Chabot, Karin de Roos, Elly Godijn en Alice Bakker, Mary van Duuren, Peter van Beek, Jowi Schmitz.

Op welke plek lees je graag?

In bed

Wanneer lees je het liefste?

Voor het slapen gaan.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Facebook, LinkedIn en Instagram. En op mijn eigen website: www.marcelinedewaard.nl

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Maakt niet uit. Hardcovers zijn mooi, maar het meeste wordt uitgegeven in paperback.

Nederlandstalig of Engels?

Nederlandstalig, ik lees het makkelijkst in mijn eigen taal

Serie of Stand alone?

Maakt niet uit, als het verhaal mij genoeg aanspreekt kan ik ook een serie lezen.

Cover of flaptekst?

Flaptekst. De cover trekt aandacht, maar de flaptekst bepaalt of ik het wil lezen..

Lezen in bed of in bad?

Bed, ik heb niks met een bad.

Koffie of thee?

Thee. Maar ik lust beiden. Van koffie drink ik ’s ochtends twee kopjes en voor de rest is het water en thee.

Super bedankt Marceline voor deze leuke boekenpraat met Marceline de Waard. Volgende week zijn we natuurlijk weer terug met een nieuwe boekenpraat. Met wie dat blijft nog even een verassing voor jullie.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x