De favorieten van Joseph Roelands

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ja het is tijd om Joseph Roelands weer wat beter te gaan leren kennen De vorige keer stelde ik deze Joseph Roelands al aan jullie voor en konden jullie natuurlijk zijn prachtige korte verhaal sneeuwpop al lezen. Vandaag is het dan tijd voor de favorieten van Joseph Roelands. Ik vind de favorieten van toch wel een van de leukere onderdelen op mijn blog. Want met deze favorieten leer je mensen gewoon veel beter kennen. Zoals wat iemand zijn favoriete snack is. Mijn favoriete snack is toch wel een goed broodje hamburger al moet je die natuurlijk niet te vaak eten maar zo nu en dan is het helemaal prima.

Foto van Joseph Roelands

De favorieten van Joseph Roelands

Wat was je favoriete boek als kind?

De ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw. Ik heb als kind echt ontzettend veel gelezen, maar dit boek sprong er voor mij echt uit en heb ik geloof ik wel 20 keer geleend bij de bibliotheek.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Ik wist natuurlijk dat deze vraag zou komen. En elke keer dat ik erover nadenk, komt een andere titel boven drijven. Er is zoveel. Maar voor nu hou ik het op ‘Meeuwen’ van J. Bernlef. Morgen kan mijn antwoord weer anders zijn.

Wie is jou favoriete Nederlandstalige auteur?

Dat is zo mogelijk nog een moeilijkere vraag. Sommige auteurs die ik heel goed vind, ken ik ook persoonlijk, en ik wil niemand beledigen. Omdat het genre en haar stijl me erg aanspreekt; Kim ten Tusscher.

Welke sociale media gebruik je het liefste?

Eindelijk een makkelijke vraag. Ik heb alleen Facebook. 😊

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

Ik heb thuis een klein kantoortje, waar ik ook werk, en daar heb ik alles om me heen.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Ik denk niet dat mijn vrouw het zou toestaan dat ik kook voor visite. Is ook zeker geen goed plan, kan ik je melden. Maar als ik dan toch iets op tafel zou moeten zetten, is het een één-pans bami gerecht dat ik lang geleden van mijn tante heb geleerd.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Frikandel speciaal!

Welk land is je favoriete vakantie land?

Canada (specifiek; Vancouver Island).

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Witte chocolade.

Wat is je favoriete kleur?

Zwart.

Wat is je favoriete restaurant?

Loetje. Je begrijpt, ik ben geen vegetariër.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

Dat wordt dan toch weer Vancouver Island, aan een baai, uitkijken over het water met een pod orca’s die voorbij zwemt.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

David Bowie.

Welke auteur vind je steengoed?

Terry Pratchett.

Wat is je favoriete tv programma of film?

Dogma. Een film met o.a. Alan Rickman als engel. Geniaal.

Wie is je favoriete acteur of actrice?

Keanu Reeves.

Wat is je favoriete dier?

Orca’s. Echt heel ruim op plek nummer 1.

Welk luchtje is jouw favoriet?

Ik ben niet zo van ‘de luchtjes’. Sterker nog, ik wordt letterlijk misselijk als ik door zo’n afdeling van bijvoorbeeld de bijenkort loop. Dus verder dan een Rexona deo kom ik niet. 😊

Wat eet je het allerliefste?

Fajitas Carne. Ik vind Mexicaans sowieso een heerlijke keuken.

Dat waren de favorieten van Joseph Roelands! Ik ben trouwens zelf ook gek op de mexicaanse keuken! Maar goed volgende keer zijn we weer terug met nog meer van Joseph dat wordt of de recensie van zijn boek Zandloper of het interview.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joseph
Joseph
1 jaar geleden

En, dan kunnen de lezers van je blog ook nog een exemplaar van ‘Gebroken Zandloper’ winnen!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x