Project Happy Me – Update

Hey lieve lezers van Bookstamel, Het is weer weekend dus tijd voor een Project Happy Me update. Dit keer geen update met een bepaald thema. Nee vandaag gewoon een echte update met hoe het nu met mij gaat. Voor ik naar project happy me ga even een belangrijke mededeling. De foto’s op mijn blog doen nog steeds niet wat ze moeten doen bij een groot aantal blogs. Ik kan de foto’s ook niet opslaan vanaf mijn blog het is gewoon alsof ze niet bestaan. Ik ben dus ook bang dat als de 27ste mijn oude hosting afloopt ik alle foto’s op mijn blog kwijt ben. Dus momenteel werk ik hard achter de schermen om zoveel mogelijk foto’s opnieuw te maken en aan te passen. Daar gaat heel veel tijd in zitten wat balen is want ik ben eindelijk weer een beetje up to date met de blogs. Maar goed mochten jullie eind maart begin april dus foto’s missen op mijn blog dan weetje nu waarom.

Maar goed tijd om verder te gaan met Project Happy Me.

Foto van Melanie

Project Happy Me – Update.

In mijn vorige update Project Happy Me wandel je fit vertelde ik jullie dat ik gestopt was met mijn betablokkers. Dit bleek achteraf niet het slimste idee. Ja ik was wat fitter maar ik kreeg knallende hoofdpijn en het jaagde gevoel kwam al snel weer terug geloof me dat is geen pretje! Dus met de dokter overlegd en toch weer begonnen met de medicatie. Al snel voelde ik me daardoor gelukkig weer een stuk beter. Dus soms moet je helaas toegeven dat je toch niet zonder kan.

Het wandelen.

Nou dat gaat dus wel helemaal super. Van 0 stappen per dag zit ik nu ergens tussen de 3000 en 5000 per dag de ene dag gaat nog steeds beter dan de andere dag. Maar hé dat mag de pret niet drukken ik vind deze verbetering al enorm groot. Daarnaast merk ik het echt aan me energie ik heb meer zin om dingen te doen. Ik voel me wat vrolijker en geniet meer van de dingen die ik wel kan doen. Natuurlijk zijn er nog steeds heel veel dingen die ik niet kan doen en moet ik echt op tijd mijn rust nemen.

Het afvallen.

Toen ik vorige week mijn Project Happy Me post plaatste vroeg ik jullie om support! In mijn dm kreeg ik toen een hele goede tip om wat gewicht te gaan verliezen. Er werd mij de app Lifesum geadviseerd om mijn colorietjes bij te gaan houden. Ik moet bekennen ik heb vaker zo’n soort app gebruikt maar vond die nooit fijn. Deze app is heel duidelijk en ik heb hem afgelopen week fanatiek gebruikt. Dit heeft mij echt een hoop inzicht gegeven in hoeveel te veel ik eigenlijk at. Natuurlijk wist ik dit van veel dingen wel maar bij een aantal dingen schrok ik echt hoeveel vet en calorietjes erin zaten.

Ik eet nog steeds iets meer calorietjes dan dat ik zou moeten eten als ik 1 kilo per week zou willen afvallen. Maar ik doe het liever een beetje rustiger aan dan ik heel streng ga doen en het na een week alweer opgeef. Dus ik vind 0,5 kilo per week ook dikke prima! Ik heb me stiekem toen ik begon gewogen omdat ik het toch wel interessant vond om te weten. Ik woog op dat moment 106 kilo jup voor een gezond gewicht moet ik zo’n 40 kilo afvallen maar met 20 of 30 binnen 2 jaar zou ik echt al heel heel blij zijn. Vandaag precies een week later heb ik me weer gewogen. Dit keer woog ik 105.4.

Als doel heb ik ingesteld in de lifesum app dat ik graag 76 kilo zou willen wegen. Volgens de app zou ik dat volgend jaar Mei moeten wegen als ik die 0.5 kilo per week afval. Ik ga ervan uit dat er ook wel weken zijn waarop dat wat minder gaat. Denk aan Pasen, vakantie, Kerst dus ik neem tot eind 2023 om mijn streefgewicht te halen en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte.

Geestelijke gezondheid

Nou die is momenteel echt dik in orde. Ik heb de afgelopen 2 maanden geen paniek aanvallen gehad en zit gewoon lekker in me vel. Ik merk dat ik weer lekker die oude vrolijke positieve Mel aan het worden ben en dat vind ik echt super fijn! Ik zat namelijk echt in een dipje en nu voelt het alsof het dipje eindelijk weer helemaal vertrokken is yeay! Ik zit momenteel echt in een positieve flow heerlijk!

Hoe gaat die met jou? Daar ben ik heel benieuwd naar. Laat je het me weten in een comment?

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elizabeth
Elizabeth
1 jaar geleden

Blij om te lezen dat het zo goed gaat! Ik heb me afgelopen weekend een beetje gepusht. Zaterdag heb ik ongeveer 5600 stappen gezet, zondag zelfs 15 380 stappen. Uiteraard was ik daarna wel stikkapot, maar na vroeg mijn bed in te duiken voelde ik me maandag opgewekt en vol energie.
Die app, daar ben ik wel heel benieuwd naar. Ik heb hem meteen na het lezen van je blog gedownload en ga zo eens kijken wat hij allemaal kan.
Ga zo door, Melanie! Je doet het geweldig!

Elena
Elena
1 jaar geleden

Wat vervelend van je foto’s. Hopelijk komt alles goed. Leuk om te lezen wat voor een vooruitgang je maakt. En ook goed dat je alles op je eigen tempo doet, wat goed voelt. Ze zeggen ook wel, de snelste weg is om rustig aan te doen. Veel succes met je prodect! ❤️

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x