De favorieten van Roos Hanemaaijer

Vorige week stelde ik Roos Hanemaaijer aan jullie voor! Vandaag is het week 2 van de blogs van eigen bodem met Roos Hanemaaijer en gaan we het hebben over haar favorieten. Want welk boek leest roos zelf graag of wat is haar favoriete eten? Daar gaan we dus achter komen door middel van onderstaande vragen. Laat je in een comment weten wat jouw favoriete gerecht is dat zou ik super leuk vinden. Oke tijd om naar de favorieten van Roos Hanemaaijer te gaan.

De favorieten van Roos Hanemaaijer

Wat doe je het liefste om te ontspannen?

Wandelen of fietsen in de natuur, yoga en spelletjes. Dan kan je denken aan puzzelen of kaarten. Maar ook spelletjes op mijn telefoon of computer. En regelmatig kijk ik Netflix als mijn hoofd te vol is om iets echt te doen.

Welk boek dat je als kind las vond je helemaal geweldig?

De hele Bianca serie van Yvonne Brill. Ik was/ben zelf een paardenmeisje en Bianca was echt mijn idool. Ik wou ook graag zoveel avonturen beleven en stoer zijn zoals zij. Ook al deed ze het niet zo goed op school.

En welk boek is het mooiste boek dat je ooit gelezen hebt?

The horse whisperer. Niet alleen omdat er ‘weer’ paarden in voorkomen. Maar vooral de liefde, de tegenslagen en hoe men toch het leven weer oppakt en verdergaat. Ik herken veel emoties die je voelt als je het boek leest, waardoor het mij nog meer raakt.

Als je eters krijgt welk gerecht is dan altijd een succes nummer?

Mijn man laten koken. Ik ben echt geen koker. Ik doe het alleen als het moet. Maar mijn man komt uit een horeca familie. Hij geniet ervan en kan het ook nog eens goed. Als we gasten hebben met kinderen, is zijn eigengemaakte pizza altijd een succes. Verder vallen zijn ovenschotels ook altijd goed in de smaak, maar staat hij er vooral om bekend weer nieuwe dingen te willen uitproberen.

Wat eet jezelf graag?

Ik merk dat ik regelmatig verlang naar mijn moeders gerechten; witlof in ham en kaas, kapucijnerschotel of koolschotel. Allemaal gerechten waar je de groente minder proeft ;). Maar een hamburger met patat gemaakt door mijn man is ook erg lekker, net als sushi.

Op welke plek schrijf je het liefst?

Op mijn thuiskantoor. Omringt door mijn favoriete mensen en memorabilia.

Wat is het mooiste moment uit je leven?

De geboorte van mijn dochters. Heel cliché maar wel echt waar. En op de tweede plek het moment dat ik en mijn man gingen trouwen. Ik ben nou eenmaal een romanticus.

Welk drankje of snack moet je altijd in huis hebben?

Melkchocolade (maak niet zo uit in welke vorm) en groene ijsthee

Wie is je favoriete band of zanger/zangeres?

Anouk en Kelly Clarkson. Mooie sterke stemmen en muziek die je van binnen voelt.

In welk restaurant ga je graag eten?

Een sushi restaurant

Wat is de mooiste plek op aarde?

O, dat vind ik een moeilijke. Er zijn zoveel mooie plekken, allemaal mooi om een andere reden. Ik denk dat ik uiteindelijk kies voor Golden gate National park. Omdat je daar oude, prachtige bomen hebt en uitzichten over bergen en water. Maar ik heb ook nog zoveel mooie plekke niet live gezien…

Welk luchtje is je favoriet?

Hm, ik heb niet echt een favoriet luchtje. Ik krijg vraag parfum van mijn schoonvader en als het een lichte geur is, die een beetje bloemig ruikt dan gebruik ik die. Ik weet niet eens hoe degene die ik nu heb heet.

En het mooiste liedje alle tijden?

Next to me van Emeli Sandé. Omdat het mij doet denken aan wat mijn gezin heeft door moeten maken en we allemaal er nog steeds zijn voor elkaar. Onvoorwaardelijk.

Welke auteur vind je erg goed?

Jk. Rowling, want ik ben Harry Potter fan. Daarnaast vind ik meer verschillende boeken heel goed, maar lees ik niet per se van één auteur. Zoals de tweeling van Tessa de Loo en het Schuilhuis van Rachel van Charante. Ik hou dus ook wel van historische romans.

Ik vond deze favorieten van Roos Hanemaaijer weer super leuk! Roos enorm bedankt dat je jou favoriete met ons wilde delen. Wil je roos nu nog beter leren kennen neem dan een kijkje op rooshanemaaijerslottje.nl.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x