Project happy me – Wandel je fit

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een update van Project happy me. Inmiddels ben ik er weer een weekje of 2 mee aan de slag en het gaat super goed! Dat afgelopen jaar lichamelijk nogal een rot jaar was (Dat is nog zachtjes uitgedrukt) is een feit. Ik ben altijd wel positief gebleven en heb volop medicatie geslikt om me toch een beetje goed te voelen. Maar die medicatie zorgde ook voor bijwerkingen die ik echt niet tof vindt. Daarnaast brak er opeens oorlog uit en dat deed me beseffen is dit nu hoe ik leven wil of ga ik voor me eigen kiezen en alles op alles zetten om een beetje fitter en gezonder te worden. Dus toen besloot ik weer met project happy me te starten waarbij een van mijn doelen is Wandel je fit. Maar goed over al deze dingen ga ik je hieronder uitgebreid vertellen.

wandel foto Melanie

Stoppen met de betablokkers

Laten we bij het begin beginnen. Vorig jaar kreeg ik enorme last van een veel te hoge hartslag. Na allerlei onderzoeken werd er geen reden voor gevonden en besloot de dokter mij betablokkers voor te schrijven om deze hartslag onder controle te houden. Op dat moment super nodig want mijn hartslag bleef in rust rond de 120 en tja dat is gewoon niet vol te houden. Maar van die betablokkers werd ik enorm moe en als ik een stukje wilde wandelen was ik naar 10 min meer dan kapot ik voelde me echt een oma van 90 die niks meer kon.

Inmiddels is een groot deel van onze grote verbouwing voorbij dus heb ik niet meer zoveel stress. Ik ben er zelf van overtuigd dat de hoge hartslag door de stress en angst kwam. Dus besloot ik 2 weken geleden om nog maar om de dag een betablokker te nemen en dat ging goed. De afgelopen 3-4 dagen heb ik er geen een genomen en tot nu toe heb ik pas een keer een iets hogere hartslag gekregen.

Voor mij is dit een teken dat het tijd is om te stoppen met de betablokkers en te gaan werken aan mijn conditie en het verminderen van mijn stress. Dit is al een heel stuk minder maar ik ben en blijf een stress kip dus ik moet er voor zorgen dat ik voldoende tijd in plan voor meditatie of het lezen van een boek.

Wandel je fit

Een van de belangrijkste doelen waar ik op dit moment aan werk met project happy me is wandel je fit. Tja voor veel mensen niet echt een uitdaging maar met mijn lichaam is wandelen niet van zelfsprekend. Ik heb namelijk dagen dat ik amper op me benen kan staan en dagen waarop ik met gemak 30 minuten kan wandelen. Maar daarnaast ben ik dus ook erg gevoelig voor verzwikte enkels knietjes die niet meewerken etc door mijn HMS ik moet met lopen dus altijd uitkijken dat ik niks bezeer of overbelast. Maar van op je kont zitten is nog niemand gezond geworden dus heb ik me eigen voor de komende 2 maanden een doel gesteld om mezelf weer fit en gezonder te gaan krijgen.

20 minuten wandelen per dag

20 minuten wandelen per dag voelt voor mij als het beklimmen van de Mount Everest zeker toen ik 2 weken geleden hiermee begon en nog de betablokkers slikte. Maar goed ik dacht die 20 minuten hoef ik niet aan een stuk te lopen als ik 4x 5 minuten een rondje wandel of 2x 10 minuten dan heb ik uiteindelijk ook 20 minuten gewandeld die ik anders thuis op me kont had gezeten. Dus begon ik 2 weken geleden met rondjes van 5 minuten om het huis heen. Dat werden rondjes van 10 minuten en sinds ik met de betablokkers gestopt ben zitten er zelfs rondjes bij van rond de 20 minuten.

Gemakkelijk dat is het zeker niet. Mijn benen doen pijn achter me knie zit vocht door de overbelasting en de eerste verstuikte enkel is een feit. Geef ik op? Dat zeker niet want ik merk gewoon dat ik weer een stuk vrolijker ben nu ik elke dag wandel en beweeg. Tja nu heeft de zon van de afgelopen dagen natuurlijk ook wel mee geholpen natuurlijk! Want hoe lekker is het om buiten te zijn met die stralende zon op je toet.

Dus neem ik de pijn voor lief, neem een paracetamol en blijf staan. Ik blijf genieten van de zon een hondje wat ik tegen kom of de eekhoorn die vandaag op mijn pad kwam. Genieten, rust nemen, en toch blijven bewegen zijn voor mij de key woorden op dit moment.

Afvallen

Afvallen is natuurlijk een van mijn andere doelen. Maar ik ga even eerlijk met jullie zijn afvallen gaat moeizaam hoe graag ik het ook wil. Ik eet geen dropjes meer drink geen fris of redbull meer maar toch val ik niet echt af. Elke keer als ik op de weegschaal ga staan word ik weer onzeker en baal ik dat er bijv maar 1 ons af is. Nu is onze weegschaal ook niet echt betrouwbaar want het scheelt soms 4 kilo op welke plek je hem neerzet. Daarom heb ik besloten om me de komende 2 maanden echt te focussen op het wandelen en fitter worden. Het meer accepteren van de pijn en meer te denken aan de leuke dingen en de dingen die ik wel kan dan me te focussen op mijn gewicht. Dus de weegschaal gaat in elk geval voor 2 maanden de kast in en misschien wel langer. Als ik afval of aankom merk ik dat vanzelf wel aan me kleding.

Focussen op het positieve

Ik blijf me dus focussen op het positieve het wandelen dat redelijk gaat, Mijn blog waar langzaam aan weer structuur in komt. Genieten van ons mooie huis en het zonnetje dat schijnt. Blij zijn als ik de was heb kunnen doen of een lekkere maaltijd maak. En niet meer boos zijn op mezelf als het niet lukt om de badkamer te poetsen of ik een halve dag in bed moet liggen van de pijn. Nee er gewoon het beste van maken en van plaats denken he bah daar lig ik weer. Yes ik kan weer een leuke serie kijken.

en zo gaan we weer hard op weg naar een Happy me! De stralende vrolijke vrouw die ik verdien te zijn.

wil je nu meer ontdekken over project Happy me lees dan ook eens de andere blogs die ik al over dit thema schreef! Ik hoop jullie er mee te motiveren en inspireren

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elizabeth
Elizabeth
2 jaren geleden

Super goed bezig! Je doet dat geweldig! Een inspiratie ben je absoluut.
Ik doe ook deze keer weer mee de poging tot een gezondere en vrolijkere ik!

trackback

[…] mijn vorige update Project Happy Me wandel je fit vertelde ik jullie dat ik gestopt was met mijn betablokkers. Dit bleek achteraf niet het slimste […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x