Recensie Coup de Foudre van Eline de Schepper

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Zoals jullie op mijn socials hebben kunnen lezen was ik afgelopen week een beetje ziekjes! Niks aan te doen als we van koud naar wat warmer weer gaan of andersom dan kan ik 1,2,3 zeggen en wordt ik ziek. Mijn weerstand is nou eenmaal een stukje lager dan van de meeste mensen. Behalve dat ik het erg koud had heb ik geen koorts gehad of covid dus dat is fijn. Want dan was het gewoon een verkoudheidje met een buikgriepje. Maar hé ziek zijn betekend ook lekker veel tijd hebben om te lezen. Wat super fijn is want er staan nog zoveel mooie boeken in mijn boekenkast te wachten om gelezen te worden. Een van de boeken die ik tijdens deze week las is Coup de Foudre van Eline de Schepper. Dus tijd om van dit boek een recensie voor jullie te gaan schrijven.

Cover Coup de Foudre

Recensie Coup de Foudre.

Titel: Coup de Foudre Auteur: Eline Schepper Uitgever: Hamley Books Genre: Feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over.

Katie Haver’s leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. De cover van Coup de Foudre vindt ik heel schattig. De kleine wolkjes op de voorkant samen met de luchtballonen echt heel cute. Deze cover past dan ook prima bij een feelgood boek. De titel snapte ik in het begin niet 🙂 Mijn frans is zeg maar niet bestaand. Maar als je het boek leest kom je er achter wat de titel betekend en dan past het perfect bij het boek.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan Coup de Foudre is het debuut boek van Eline de Schepper en ik vind het een sterk debuut. Hoewel ik in het begin even een klein beetje moeite had om in het verhaal te komen. Het verhaal kwam namelijk wat langzaam opgang en ik stoorde me in het begin mateloos aan Max. Maar als je even door leest en Katie eenmaal een paar dagen in Parijs is wordt het verhaal erg leuk.

Je waant je al snel in Parijs met al zijn kleine straatjes. Maar vooral de momenten tussen Katie en haar overbuurman vond ik erg leuk om te lezen. Je voelde liefde maar ook een hoop humor. Om de kat van de overburen heb ik smakelijk gelachen maar ook een van de oudere personages was super leuk. Ze was een beetje geniepig maar met een goed hart. Dus door de manier waarop Eline humor met een vleugje romantiek heeft gecombineerd maakt dat dit boek heerlijk weg leest. Toen ik eenmaal in het verhaal zat had ik het boek dan ook zo uit.

Omdat ik in het begin wel wat moeite had met in het verhaal komen kan ik geen 9 of 10 geven maar wel een prachtige 7,5 en dat is een prima cijfer voor een debuut. Ik kan dan ook niet wachten op nieuwe boeken uit de hand van Eline. Want dat dit een auteur met potentie is dat is zeker. Dus als je van Feelgood boeken houdt zou ik deze auteur zeker in de gaten houden. Maar ook Coup de Foudre gaan lezen natuurlijk.

Heel veel liefs, Melanie

Vindt je Coup de Foudre een leuk boek lees dan ook eens mijn recensie van Naar de Noorderzon.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x