Recept Broodje kipburger

Hey lieve lezers van bookstamel, normaal ben ik een kok die graag uren in de keuken staat. Zo maak ik het liefst mijn eigen zonnebloempit broodjes en mijn eigen burgers. Maar soms zeker op zondag middag als het f1 een is hou ik ook van lekker makkelijk en snel. Dus lijkt het me leuk om ook eens af en toe gewoon zo’n lekker simpel makkelijk en snel recept met jullie te delen. Een recept dat je in bijna elk huis wel kunt maken ook perfect dus voor de studenten onder ons. En ik begin met dit heerlijke broodje kipburger.

Foto kipburger

Recept voor een broodje kipburger (2p)

Ingrediënten:

 • 2 kipburgers
 • 1 tomaat
 • 1/4 de komkommer
 • een paar blaadjes botersla
 • 2 Italiaanse bollen
 • 2 el mayonaise
 • 1 el chilisaus
 • Paprikapoeder
 • Klontje roomboter

De bereidingswijze:

 • Zet een koekenpan om middelhoog vuur en doe hier een klontje roomboter in.
 • Bak daarin de kipburgers lekker knapperig en krokant.
 • Terwijl je de kipburgers bakt snijd je de Italiaanse bollen door midden.
 • Vervolgens leg je daarop een paar blaadjes sla.
 • Snij een tomaat in dunne plakjes en leg deze boven op de broodjes sla.
 • De komkommer snij je ook in dunne plakjes en leg je weer boven op de tomaat.
 • Vervolgens meng je in een kommetje de Chilisaus met de mayonaise en het paprikapoeder.
 • Als de kipburger mooi goud bruin en knapperig is plaats je deze op de komkommer.
 • Je topt de burger af met wat van je chilimengsel.
 • En om het helemaal af te maken leg je de bolle kant van de Italiaanse bol erbij.

Geloof me als er nu iemand bij je komt eten zal die enorm genieten van deze simpele burger. Want weet je soms zijn de meest simpele dingen in het leven het lekkerste of het mooiste. Zo kan ik helemaal genieten van een lekker kopje thee met honing of een warm bad met een goed boek in me handen. Het leven hoeft niet altijd vol glitter en glamour te zijn. Het mag ook wel eens gewoon lekker normaal en kneuterig.

Eet je nu geen kip dan kun je de burger natuurlijk ook vervangen door een Runderburger of een Veggie burger. Of heb je nu wel een dag vol glitter en glamour waarop je lekker wil zondige van een overloaded burger met zelf gemaakt brood maak dan gewoon mijn broodje hamburger met ei. Let op want dat broodje is echt niet gezond maar wel mega lekker.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd geworden naar jullie favorieten Burger. Vertel het me in een comment.

Liefs, Melanie

Foto kipburger

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sherry
2 jaren geleden

Dat ziet er lekker uit. Ik krijg trek nu.
Sherry onlangs geplaatst…Zero calorie chocolate eyeshadow palette reviewMy Profile

Caroline
2 jaren geleden

Burgers eet ik eerlijk gezegd niet vaak, maar als ik een favoriet moet noemen dan kies ik denk ik voor de vegan burger of de visburger. Deze kipburger ziet er trouwens ook goed uit!

trackback

[…] naar nog meer lekkere kip recepten? Probeer dan eens de volgende recepten Broodje kipburger, Kipcocktail of Wrap met […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x